Komunikacja miejska w Wilanowie i Powsinie

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 03 lis 2011, 15:06

volviak pisze:Nie wiem czy coś się zmieniło, ale jeszcze niedawno w Miasteczku nie było nawet sklepu
No teraz to są budynki, w których jeden spożywczak jest obok drugiego ;)

Piottr
Kontakt:

Post autor: Piottr » 03 lis 2011, 15:53

yavorius pisze:No teraz to są budynki, w których jeden spożywczak jest obok drugiego ;)

A i tak do Marcpolu i Biedronki na Wilanowie Wysokim podjeżdżają setki samochodów...

ja0306

Post autor: ja0306 » 03 lis 2011, 15:55

Bastian pisze:
ja0306 pisze:Hm a ja się zastanawiam jaki Kraniec Docelowy mają mieć te linie?
Na al. Rzeczypospolitej tuż przy POW.
Hm,czyli za Branickiego ma być jeszcze jakiś jeden przystanek Krańcowy. Ciekawe z jaką nazwą? Karuzela?
A jak z planami po wybudowaniu Branickiego ma być, to ta ulica ma łączyć Z.Vogla z F.Płaskowickiej?
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 03 lis 2011, 16:01

Branickiego ma być łącznikiem Vogla-Płaskowickiej. A kraniec powinien się nazywać MIASTECZKO WILANÓW.

ja0306

Post autor: ja0306 » 03 lis 2011, 20:45

To skoro budowa rusza jakoś to pozostaje czekać na Ul.Branickiego, Nową Pętle i linie na 3 wymienionych ulicach.
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl

Awatar użytkownika
kosa154

Post autor: kosa154 » 03 lis 2011, 21:44

ja0306 pisze:To skoro budowa rusza jakoś to pozostaje czekać na Ul.Branickiego, Nową Pętle i linie na 3 wymienionych ulicach.
A na Klimczaka jakiś autobus w przyszłości będzie jeździł?
512 + M + 193

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 03 lis 2011, 21:59

kosa154 pisze:
ja0306 pisze:To skoro budowa rusza jakoś to pozostaje czekać na Ul.Branickiego, Nową Pętle i linie na 3 wymienionych ulicach.
Jak zdejmą progi zwalniające

ja0306

Post autor: ja0306 » 04 lis 2011, 6:52

Patrząc na rów po północnej stronie ul.Klimczaka to chyba nie ma to sensu. Chyba że linia jakaś jednokierunkowa.
Jak po Vogla i Płaskowickiej jeżdżą linie autobusowe to na łaczniku ich też coś będzie jeździć jak zbudują.
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl

Zebra

Post autor: Zebra » 04 lis 2011, 9:46

kosa154 pisze:
Nie.

Piottr
Kontakt:

Post autor: Piottr » 04 lis 2011, 10:35

SławekM pisze:
kosa154 pisze: A na Klimczaka jakiś autobus w przyszłości będzie jeździł?
Jak zdejmą progi zwalniające
Tego, kto te progi kazał tam zamontować, przesiedliłbym przymusowo gdzieś na Podlasie, albo w Bieszczady.
Jedna z dwóch głównych ulic przelotowych nowego osiedla i zdegradowana do uliczki osiedlowej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 04 lis 2011, 11:15

Klimczaka główną ulicą przelotową? Chyba dla meleksów :bredzisz:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

MichalJ

Post autor: MichalJ » 04 lis 2011, 11:22

No właśnie postanowiono z centralnej ulicy przez środek osiedla, łączącej Sankt^H^H^H^H^H Świątynie z Wilanowem nie robić ulicy 'komunikacyjnej'. Podstawy ta decyzja ma wg mnie wątłe, ale przepadło.
Trasy się wydłużają, >1000m w linii prostej odległości między przystankami (czyli >500m dojścia ze środka obszaru) to jest zachęcanie do jazdy samochodem nawet na mszę...

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 04 lis 2011, 12:02

MichalJ pisze:No właśnie postanowiono z centralnej ulicy przez środek osiedla, łączącej Sankt^H^H^H^H^H Świątynie z Wilanowem nie robić ulicy 'komunikacyjnej'. Podstawy ta decyzja ma wg mnie wątłe, ale przepadło.
Obejrzyj sobie plany urbanistyczne całej tej dzielnicy, a może cię to uchroni przed napisaniem kolejnych głupot. Centralna ulica? Chyba centralny kanał. Gondolami można by wozić w sam raz. Na więcej tam po prostu nie byłoby miejsca, a i funkcja społeczna ma być zupełnie inna. Ulice będą gdzie indziej - przede wszystkim właśnie Branickiego. Z przelotem, na Klimczaka fizycznie niemożliwym - skarpa to raz, niemożliwość wyjazdu na Przyczółkową to dwa; już zapomniałeś, że tam nie ma i nie będzie lewoskrętu?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

MichalJ

Post autor: MichalJ » 04 lis 2011, 12:36

10 lat temu tam były puste pola, więc można było zaplanować ulicę dowolnej szerokości i skrzyżowanie z Przyczółkową też. "Musiało, skoro doszło"? Przecież nie kwestionuję decyzji "nie wpuszczać autobusu na ulicę w stanie z 2011 r.", tylko mam wątpliwości, czy takie zaplanowanie tej ulicy w 2000 r. było słuszne.
Od istnienia kanałku ulica nie przestaje być centralna, a mieszkańcom np. ul. Herbu Pogoń na pewno autobus by się przydał.

O przelocie na Ursynów nic nie pisałem.

I czemu tak nerwowo i nieuprzejmie?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 04 lis 2011, 13:47

MichalJ pisze:10 lat temu tam były puste pola, więc można było zaplanować ulicę dowolnej szerokości i skrzyżowanie z Przyczółkową też.
Można było, ale nie trzeba było. Węzeł z Przyczółkową wyszedłby bardziej skomplikowany i trudniejszy w sterowaniu, niż to warte. A kanału i tak nie przełożono by gdzie indziej. Gdzie zresztą zaplanować "centrum społeczne" dzielnicy, jak nie nad kanałkiem? A ty byś porobił arterie wszędzie.

Ta oś ma być spokojna i niech taka będzie. Branickiego z definicji nie będzie spokojna, więc i komunikacja niech korzysta właśnie z niej. Nie widzę powodów, by zwiększać uciążliwość ruchu ulicznego poprzez wpychanie go na każdą ulicę.

ODPOWIEDZ