Ja się go pozbyłem. Nie ma odruchu, jest chłodna kalkulacja.levar pisze:A odruch bezwarunkowy?Szeregowy_Równoległy pisze:A008 6/178 Autobus chwilę po 9 na Kasprzaka Konwiktorska gwałtownie hamował, uszkadzając przynajmniej jedną pasażerkę, odwiezioną do szpitala. Do hamowania koleżankę, prowadzącą autobus zmusił kierowca osobówki, który ze środkowego pasa postanowił skręcić w prawo, przed autobusem, do PGNiG. Wraca temat "Walić, czy hamować". Moim zdaniem trzeba było walić w osobówkę, jeśli ktoś by ucierpiał, to sprawca zamieszania, a nie pasażerowie.
Wypadki i awarie - 2011
Moderator: vernalisadonis
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ale nie widzialem autobusu, bo ten stał na przystanku na Herbsta. Więc nie wiem czy tak więcej No i się cały czas zastanawiałem, jak to jest możliwe, żeby mało zniszczony motocykl coś takiego z przodem skody zrobił. A gdzieś na jakimś forum wpowiadał się tenże motocyklista, ktory bodaj miał pierwszą przejeżdżkę tym sprzętemchester pisze:To nawet więcej widziałeś, bo o żadnym motocyklu ni widziałem ni słyszałem.
[
quote="chester"]A jednak, uszkodzenia skody nie pozostawiają wątpliwości, to pędziło jak diabli. [/quote]
No tak, wydaje mi się, że nawet przy 60 km/h byłoby więcej czasu może nie na uniknięcie zderzenia, ale na taką reakcję, która by zniwelowała skutki. Zwłaszcza, ze ten autobus, z tego co piszesz, zdązył przejechać do wysokości trzecich drzwi. W kazdym razie na skrzyżowaniu jest monitoring, więc pewnie ponad wszelką wątpliwosć uda się ustalić, jak było.
Neoplanem czy SU15 by dał radęchester pisze:Ja znajdowałem się w próbującym zawrócić na Herbsta 195 (SU18!). Nie udało się, w pewnym momencie nawet nie udawało się powrócić do stanu pierwotnego i autobus stał w poprzek ulicy
[ Dodano: |17 Lis 2011|, 2011 13:26 ]
A właśnie a propos koniecznie być w ruchu. Czy w sytuacja, w której podłoga poplamiona jest krwią, bo pasażer skaleczył się w nogę jest sytuacją ,w której autobus moze być w ruchu? Kierowca miał wątpliwosci, ale przez telefon mu kazali jeździć, więc jeździł.ikarus pisze:Tymczasowo jeśli wóz koniecznie musi być w ruchu, zamknąć dorażnie klapę plastikową opaską zaciskową, sznurkiem do bielizny lub szarą taśmą klejącą
Popatrz, jaka franca!
3018 8 jadąc w kierunku Wiatracznej stłukł się z osobówką na skrzyżowaniu Towarowej z Kolejową jakoś przed 8. Nic poważnego to nie było, bo rzeczony wagon po sprzątnięciu samochodu kontynuował swoją podróż zabierając normalnie pasażerów.
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
http://www.tvnwarszawa.pl/ulice,news,wj ... 27487.htmlMC pisze:Ok. 17:25 przystanek OKOPOWA Rondo Dziadka furgonetka na torowisku (nie znam przyczyny), w zatrzymaniu Swing na 1 i bulwy na 22, obok jakaś straż i spychacz.
Na miejscu ZTM/TW domagałbym się pokrycia kosztów zatrzymania z OC warzywa za kółkiem...
Miałem jechać po wyjściu z pracy do Arkadii...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.