Komunikacja miejska na Dolnym Mokotowie
Moderator: Wiliam
Na Czerniakowskiej już takie pustawe to 107 nie jest. Mogłoby odżyć, gdyby jak dawniej 307 krańcowało na pętli Kierbedzia. Wysypujący się z tego badziewiastego budynku przy Bobrowieckiej (prywatna uczelnia) + kilka biurowców miałoby bezpośredni dojazd do centrum i pewnie chętnie przerzuciliby się na 107 ze 119.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Kierbedzia byłoby OK, tylko to już chyba niemożliwe.
Proponuję: ... - Czerniakowska - Bobrowiecka - Beethovena - Witosa - IDZIKOWSKIEGO - Sobieskiego - Beethovena - Bobrowiecka - Czerniakowska - ...
Dałoby to Bobrowieckiej przesiadki zarówno na linie z Sobieskiego, jak i na 148
Proponuję: ... - Czerniakowska - Bobrowiecka - Beethovena - Witosa - IDZIKOWSKIEGO - Sobieskiego - Beethovena - Bobrowiecka - Czerniakowska - ...
Dałoby to Bobrowieckiej przesiadki zarówno na linie z Sobieskiego, jak i na 148
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Na Idzikowskiego? Chyba że bez postoju i końcówka już pewnie tylko z muchami. Szkoda, że tak długo trwają przygotowania do zabudowy tego wygonu między Beethovena, Witosa, Idzikowskiego a Sobieskiego. Wtedy byłoby jeszcze więcej chętnych na 107-kę, choćby z narożnika Bobrowiecka/Beethovena. Niemniej ul. Bobrowiecka już dziś ma potencjał przerastający 119 i można by o takim 107 pomyśleć.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No i nie jeździ przecieżTGM pisze:141 puste nie jeździło.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
O nowej pętli w tym rejonie można raczej zapomnieć. Na Idzikowskiego nie widzę szans na zakrańcowanie tej linii, gdzie by jej nie próbować wcisnąć, tam nie ma miejsca. Wrócenie krańcowania linii na Kierbedzia jest w moim odczuciu mało realne (podobnie jak Piaseczyńska - idealny kraniec dla 107).
Można rzucić kilka luźnych pomysłów:
a. Czerniakowska - Bobrowiecka - Beethovena - Trasa Siekierkowska - Czerniakowska - Gołkowska - Statkowskiego - Augustówka - Siekierki
b. Czerniakowska - Bobrowiecka - Beethovena - Trasa Siekierkowska - Wolicka (boczna jezdnia od przyszłego skrzyżowania z Al. Polski Walczącej) - Antoniewska - Augustówka - Siekierki
Jeśli chodzi o trio 422, 501 i 519 to nawet wątek na tę okoliczność założyłem, jest gdzieś i jest tam sporo różnych pomysłów.
a. Czerniakowska - Bobrowiecka - Beethovena - Trasa Siekierkowska - Czerniakowska - Gołkowska - Statkowskiego - Augustówka - Siekierki
b. Czerniakowska - Bobrowiecka - Beethovena - Trasa Siekierkowska - Wolicka (boczna jezdnia od przyszłego skrzyżowania z Al. Polski Walczącej) - Antoniewska - Augustówka - Siekierki
Jeśli chodzi o trio 422, 501 i 519 to nawet wątek na tę okoliczność założyłem, jest gdzieś i jest tam sporo różnych pomysłów.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Zebra pisze:O nowej pętli w tym rejonie można raczej zapomnieć. Na Idzikowskiego nie widzę szans na zakrańcowanie tej linii, gdzie by jej nie próbować wcisnąć, tam nie ma miejsca. Wrócenie krańcowania linii na Kierbedzia jest w moim odczuciu mało realne (podobnie jak Piaseczyńska - idealny kraniec dla 107).
Za dużo kombinacji. Jeśli już to IMHO wystarczy Czerniakowska - Witosa - Beethovena - Bobrowiecka - Chełmska - Czerniakowska. Chociaż i tak uważam, że linia z Kierbedzia (wykonująca pętle uliczną przez Wisłostradę i Witosa) powinna pojechać przez Chełmską i Goworka do
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel