Nie wiem, w którą stronę znaczy „lepszy”, ale ja życzę sobie, by padała tylko twierdza Nowe BemowoSiecool pisze:Mam nadzieję, że przyszły tydzień będzie lepszy
Wypadki i awarie - 2011
Moderator: vernalisadonis
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ten się jeszcze nie skończył, cała niedziela przed tobąSiecool pisze:Mam nadzieję, że przyszły tydzień będzie lepszy
A723 182. Kraniec Witolin. Jakoś przed godziną 15. Już był rozgrzany, już się palił do jazdy, jednak hamulce zrobiły mu psikusa i się zblokowały. Kierowca męczy się, próbuje wszystkiego co się da, następna brygada już pojechała, a on dalej tkwi na Witolinie. W końcu Bóg zlitował się nad Mobilisiem i pozwolił, aby wóz pojechał i zarabiał.
http://www.tvnwarszawa.pl/ulice,news,wy ... 30551.html
Wykolejenie...
Wykolejenie...
-
AmenPogot Wypadkowy pisze:Nawet nie wiesz w jak dużym jesteś błędzie...Flash8222 pisze:Wciąż uważam, to nie może być aż tak traumatyczne.
Swoją szosą, to rozmawiałem wczoraj na miejscu z tym feralnym motorniczym - po udzieleniu pomocy przez PR już jakoś dochodził do siebie.
Zawsze się modlę żeby mi jakiś dzieciak nie wybiegł zza .....
Przegubowce ,to sól tej ziemi .
I to jak ładnie się wykoleił 3128 na x/1. Wstrzymanie ruchu na odcinku Rondo Starzyńskiego-Rondo Żaba od ok.18:40-45 do ok. 19:35.Bywalec pisze:http://www.tvnwarszawa.pl/ulice,news,wy ... 30551.html
Wykolejenie...
I jeszcze jako ciekawostkę dodam, że 3176 na 14/33 ok. 21:40 miałby ładną kolizję z kierowcą-debilem, który skręcał w lewo na zakazie skrętu z JPII w Grzybowską.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ja chyba wiem w czym problem, jeździłem nim w piątek i ktoś odwrócił dźwigienkę przystankowego o 180° i załączony przystankowy był w pozycji górnej. Sam się na to nabrałem i dwa przystanki przejechałem bez przystankowego.Pawel_ pisze:A723 182. Kraniec Witolin. Jakoś przed godziną 15. Już był rozgrzany, już się palił do jazdy, jednak hamulce zrobiły mu psikusa i się zblokowały. Kierowca męczy się, próbuje wszystkiego co się da, następna brygada już pojechała, a on dalej tkwi na Witolinie. W końcu Bóg zlitował się nad Mobilisiem i pozwolił, aby wóz pojechał i zarabiał.
Hihi. Dlatego dzisiaj poszedł na 708. Niech tam się kierowca męczy.Ja chyba wiem w czym problem, jeździłem nim w piątek i ktoś odwrócił dźwigienkę przystankowego o 180° i załączony przystankowy był w pozycji górnej. Sam się na to nabrałem i dwa przystanki przejechałem bez przystankowego.
Nie wiem, tak naprawdę, co tam się porobiło, ale mocował się dłuższy czas, aby ruszyć.
Dziś ok. 14:30 nastąpiło zatrzymanie ruchu tramwajowego na wysokości Kina Feminy w kierunku Woli i Żoliborza. 26 stuknęło osobówkę, która zbiegła z miejsca wypadku, a 10 blokowała przejazd w kierunku Żoliborza z braku możliwości skrętu. W zdarzeniu uczestniczył skład 1001+1000 na linii 26. Po ok. 15 minutach wszystko zaczęło ruszać. Skład, który uderzył w osobówkę kontynuował jazdę z pasażerami (w sumie nic się nie stało).