[ZTM] Jest decyzja środowiskowa dla tramwaju na Tarchomin
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
a to sie tak da, jednoczesnie sie odwolywac i poprawiac decyzje?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- tarantula01
- Kontakt:
Może ZTM działa na zasadzie: co szybciej się osiągnie. Ale uchylenia orzeczenia SKO przez WSA uważam za nierealne, skoro SKO w orzeczeniu podpiera się wyrokami WSA.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- tarantula01
- Kontakt:
Postawię karkołomne pytanie.
Czy tramwaj na Tarchomin zostanie zbudowany w 2013 r. (nie ma żadnej "okazji"), czy w 2014 r. w roku wyborczym?
Czy tramwaj na Tarchomin zostanie zbudowany w 2013 r. (nie ma żadnej "okazji"), czy w 2014 r. w roku wyborczym?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- tarantula01
- Kontakt:
Po tym jak w ŻW podano:
http://www.zw.com.pl/artykul/2,652095.html
że:
http://www.zw.com.pl/artykul/2,652095.html
że:
sprawdziłem w BOŚ i na razie BOŚ ma zastrzeżenia do Raportu - będzie wzywać ZTM do poprawek Raportu.Igor Krajnow pisze:" - Raport środowiskowy jest gotowy. Złożyliśmy go do Biura Ochrony Środowiska - wyjaśnia rzecznik ZTM Igor Krajnow."
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- tarantula01
- Kontakt:
viewtopic.php?p=708245#708245
Otrzymałem decyzję wojewody w sprawie uchylenia ZRIDu:
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... 25_woj.pdf
Wojewoda jak widać nie rozpatrywał zasadności odwołania po tym jak dowiedział się o uchyleniu DoUŚ.
Otrzymałem decyzję wojewody w sprawie uchylenia ZRIDu:
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... 25_woj.pdf
Wojewoda jak widać nie rozpatrywał zasadności odwołania po tym jak dowiedział się o uchyleniu DoUŚ.
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- tarantula01
- Kontakt:
http://bip.warszawa.pl/Menu_przedmiotow ... _tramw.htm
i taka ciekawostka:
"Jednocześnie nadmieniam, że na mocy Uchwały Nr XXVIII/582/2011 Rady Miasta Stołecznego Warszawy z dnia 1 grudnia 2011r., w sprawie nadania nazwy mostowi w Dzielnicach Białołęka i Bielany m.st. Warszawy, most łączący Bielany z Białołęką nosi nazwę mostu im. Marii Skłodowskiej-Curie (wcześniejsza nazwa to Most Północny). W związku ze zmianą nazwy mostu należy zastanowić się, czy nazwa inwestycji nie powinna ulec zmianie."

i taka ciekawostka:
"Jednocześnie nadmieniam, że na mocy Uchwały Nr XXVIII/582/2011 Rady Miasta Stołecznego Warszawy z dnia 1 grudnia 2011r., w sprawie nadania nazwy mostowi w Dzielnicach Białołęka i Bielany m.st. Warszawy, most łączący Bielany z Białołęką nosi nazwę mostu im. Marii Skłodowskiej-Curie (wcześniejsza nazwa to Most Północny). W związku ze zmianą nazwy mostu należy zastanowić się, czy nazwa inwestycji nie powinna ulec zmianie."
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Poważna sprawa. Dzięki temu będzie można zwiększyć czas obsługi uwag, bo trzeba się nad tym tematem dogłębnie zastanowić. Jak powszechnie wiadomo myślenie ma przyszłość.tarantula01 pisze:http://bip.warszawa.pl/Menu_przedmiotow ... _tramw.htm
i taka ciekawostka:
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- humptyangel
- Kontakt:
A to ZTM zaskarżył decyzję SKO do WSA? Nie wydaje mi się.tarantula01 pisze:Może ZTM działa na zasadzie: co szybciej się osiągnie. Ale uchylenia orzeczenia SKO przez WSA uważam za nierealne, skoro SKO w orzeczeniu podpiera się wyrokami WSA.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
- MeWa
- Cukiereczek
http://bip.warszawa.pl/Menu_przedmiotow ... i_tram.htm
...a dokumentacja nadal rażąco niekompletna :-O
...a dokumentacja nadal rażąco niekompletna :-O
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Ta inwestycja powinna zostać natychmiast wyłączona z ZTM. Jak widać Dział Inwestycji tej szacownej firmy po prostu jest rażąco niekompetentny.MeWa pisze:...a dokumentacja nadal rażąco niekompletna :-O
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
- Bastian
- Sułtan Maroka
Za działania takie, jakie w tej sprawie prowadzi ZTM, zaraz po wojnie się rozstrzeliwało.
Nie, żebym to pochwalał, rzecz jasna...
Nie, żebym to pochwalał, rzecz jasna...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow