Żarcie na mieście

Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 19 gru 2011, 21:59

maciej180 pisze:A wiem, że taka istnieje, bo widziałem ją na allegro :P
Nie jest wykluczone, że ktoś kupuje w realu po niemieckiej stronie i sprzedaje w wirtualu po polskiej ;)

Awatar użytkownika
maciej180
Kontakt:

Post autor: maciej180 » 19 gru 2011, 22:05

Jestem wręcz przekonany, że tak właśnie jest. Myślałem tylko, że można je zdobyć też poza allegro (np. w Deutsche Shopach :P ). Ale OK, bo nam się offtopic robi ;)
Obrazek

Adam G.

Post autor: Adam G. » 20 gru 2011, 2:29

maciej180 pisze:Ja (po konsultacji przez PW z personem) udałem się na Marymont w poszukiwaniu czekolady Milka o smaku ciastek Oreo. Za cholerę nie potrafiłem jej nigdzie znaleźć w Polsce, a mam w najbliższym otoczeniu kilka osób, którym wrzucenie takiej czekolady do świątecznej paczki sprawiłoby wielką radość. A wiem, że taka istnieje, bo widziałem ją na allegro :P Jako, że jutro wieczorem wyjeżdżam w Warszawy, spróbuję jeszcze w akcie desperacji zapytać P.T. Forumowiczów, czy komuś taka czekolada rzuciła się gdzieś w oczy? Wtedy bym jutro zdążył jeszcze ją kupić.
Przedwczoraj spałaszowałem taką, była bardzo bardzo dobra - o dziwo, bo myślałem że nie będzie szału :)
Niestety nigdzie jej dotąd w Polsce nie widziałem - wiem, że przy najbliższej okazji trochę tego w Niemczech kupię. Przywiózłbym, ale przed świętami nie zdążę :)
noidea

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 22 gru 2011, 13:00

Glonojad pisze:Generalnie to macdonaldowi daleko do BurgerKinga i tyle ;)
A próbowaliście burgerów w H3 w Galmoku? Można samemu wybrać stopień wysmażenia mięsa i są naprawdę dobre, choć nieco drogie w porównaniu do McD. Ale McD przy tym to tektura =;

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 30 gru 2011, 1:07

Będąc bardzo głodnym i przebywając w okolicach Ronda Waszyngtona, wybrałem się do kebabiarni "Faraon'. Początkowo miałem uraz związany z tym lokalem. Kiedyś, jak był tylko kurczak "do wyboru", dostałem kebaba zimnego, a mięso z chrząstkami. Od tamtej pory omijałem go szerokim łukiem. Dzisiaj byłem mile zaskoczony, widząc w środku belę z baraniną. Postanowiłem zaryzykować. Wziąłem "Mega dużego kebaba" (czy jakoś tak) z podwójną baraniną na cienkim cieście... Kebab na prawdę olbrzymi, a zapłaciłem za niego zaledwie 11zł. Za kurczaka liczą sobie 10zł :shock:
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 30 gru 2011, 9:41

_D_arcie na mieście? To już _Ż_arcia nie ma?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 30 gru 2011, 9:54

Jakieś takie niby-dowcipne tematy się pojawiły pod wpływem imprezy. Ale chyba już dawno minęła pora, żeby to posprzątać...

Awatar użytkownika
primoż

Post autor: primoż » 30 gru 2011, 11:40

MichalJ pisze:Jakieś takie niby-dowcipne tematy się pojawiły pod wpływem imprezy. Ale chyba już dawno minęła pora, żeby to posprzątać...
Poczekaj na Sylwestra, może znów będzie wysyp nowych nazw tematów :P

Awatar użytkownika
Pagan

Post autor: Pagan » 30 gru 2011, 14:43

primoż pisze:
MichalJ pisze:Jakieś takie niby-dowcipne tematy się pojawiły pod wpływem imprezy. Ale chyba już dawno minęła pora, żeby to posprzątać...
Poczekaj na Sylwestra, może znów będzie wysyp nowych nazw tematów :P
Nawet mam już jeden: Sylwestrowe upojenie alkoholowe, a powrót do domu komunikacją miejską i związane z tym błądzenie po mieście.
.: !Perkunu Yra Dang! :.
Obrazek

radeom

Post autor: radeom » 30 gru 2011, 21:07

_D_arcie na mieście? To już _Ż_arcia nie ma?
Zajebisty żart moderatorów, nie mów, że Cię to nie bawi :dance:

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 31 gru 2011, 0:02

radeom pisze:Zajebisty żart moderatorów, nie mów, że Cię to nie bawi :dance:
Bawić jak bawić - a pierwsze spojrzenie nie znalazłem kilku znanych wcześniej spam-wątków :P
Forumowicze na kacu - to też znamienite.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 31 gru 2011, 0:46

Będzie prawdziwe pojutrze :D
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 31 gru 2011, 9:02

BJ pisze:jednak w moim odczuciu nic nie przebije Aladina na Wilanowskiej (w kamienicy przy monopolu).
No więc byłem, kupiłem, przywiozłem sobie i zjadłem (ja dużą baraninę, Żona kurczaka z serem). Uwagi:
- baranina trochę za słona i trochę czuć mielonką;
- porcja zacna, stosunek jakości do ceny - super;
- kurczak dużo słabszy, bo zaciągnięty curry;
- no i co najważniejsze - nie było sensacji żołądkowych :)
Dzięki za polecenie!

reserved

Post autor: reserved » 02 sty 2012, 21:59

Znacie jakieś dobre miejsca z zapiekankami w Warszawie? Tak z ciekawości pytam bo mam swoje ulubione dwie miejscówki (Pl. Zawiszy i na Starym Mieście najbliżej kolumny Zygmunta) ale chętnie bym jakąś inną zjadł.

Awatar użytkownika
Pawel_
Sierściuch

Post autor: Pawel_ » 03 sty 2012, 1:29

A czy ZaciszaniN delektował się kebabem z lokalu o nazwie "Ali Baba" przy Grochowskiej 174/176 i może coś napisać na jego temat? :)

ODPOWIEDZ