Autosan wyjechał przed chwilą na 2/152. Ciekawe, czy dojeździ?
Autobusy testowane w Warszawie
Pasażerowie nie kupują autobusów, więc właściwie czemu mieli by je testować? 
Ilość alarmów typowa raczej dla pół miliona przebiegu a nie dla 50 tys.
Zapraszam na pokład!
Zawisza Czarny, Tawerna Korsarz - 3 wachta najlepsza!
Rzeszowiak, Grenlandia 2012 - etap 11
Bez korków, NR, CR, TSB i tym podobnych ZTM-ów : )
-
Michalk001
Mała koretka, bo A499 jeździ na 3/152 i chyba będzie miał na stałe tą linią (wątpię w codzienne zrywanie i przyklejanie naklejek). Jechałem tym Autosanem: jest dosyć cichy, przyśpieszenie jest dobre, przestronny. Podobają mi się górne okrągłe szybki, dzięki czemu więcej światła wpada. Ogólnie bardziej mi się podoba niż nasze Solbusy.
Wada tego pojazdu to półtoraki i to jeszcze do tyłu. No i podczas zakręcania na pętli otworzyła się sama klapa od silnika. Wtedy silnik stał się głośny, warczał i słychać było zgrzyty.
Znaczy, że dobrze jest wytłumiony dźwięk pracy silnika. 
Oczywiście, przecież tylko jedną brygadę mamy. Literówka (cyfrówka?) -- sam przylepiałem brygadówkę do szyby wszakashir pisze:Mała koretka, bo A499 jeździ na 3/152
Do czwartego ponoć.ashir pisze: i chyba będzie miał na stałe tą linią
Zapraszam na pokład!
Na pewno ma ponad 200kW. Ile dokładnie, się zobaczy wieczorem. W każdym razie odejście jest. Powiedziałbym nawet -- zbyt dobre, jak na warszawskie, płaskie okoliczności przyrodyMichalk001 pisze:Czyli wiadomość o ponad 300KM można między bajki włożyć.
[ Dodano: |30 Gru 2011|, 2011 12:15 ]
SOK* #97.15: Kryształową kulę niestety zostawiłem w domu.ashir pisze:Czy w sobotę i niedzielę też wyjedzie?
*) SOK = standardowa odpowiedź kierowcy
Zapraszam na pokład!
To gorzej niż błąd, To wielbłąd! Półtoraki powinny być wykluczone już na etapie sporządzania SIWZ.ashir pisze:Wada tego pojazdu to półtoraki i to jeszcze do tyłu.
Nie dalej jak miesiąc temu obserwowałem z bliska funkcjonowanie takiego półtoraka: Biedna dziewczyna (dziesięć lat temu powiedziałbym: kobieta) całą drogę borykała się z inwazją kolejnych borostworów, które akurat to miejsce sobie upatrzyły, chociaż ani nie było jedynym wolnym, ani najdostępniejszym.
Jak stawiamy na wygodę - zrobić podwójniaka, jak na pojemność - pojedyncze miejsce i już.
Popatrz, jaka franca!
Jeśli to ten sam, co był na Redutowej, to życzę powodzenia.Cypis pisze:Ciekawe, czy dojeździ? Ilość alarmów typowa raczej dla pół miliona przebiegu a nie dla 50 tys.
243 kW (dwieście czterdzieści trzy słownie), ale tylko osiem litrów. W dodatku wóz jest o 350kg lżejszy od NL-ki. Półtoraki rozliczone na 25 miejsc, stojących 82.
W przegródce nie było dokumentów do wyjazdu.
Moc na papierze robi wrażenie. Taką spokojnie powinien obejść się przegub z klimą, a co dopiero solówka bez.
W przegródce nie było dokumentów do wyjazdu.
Moc na papierze robi wrażenie. Taką spokojnie powinien obejść się przegub z klimą, a co dopiero solówka bez.
Zapraszam na pokład!
Najniższych? W jakim sensie?TLG pisze:Obecnie jest to jedna z najniższych konstrukcji na rynku autobusów w Europie (wbrew wrażeniu, jakie robi z zewnątrz).
Jest na tyle wysoki, że w nocy nie dostrzegłem "garba" (i błędnie sugerowałem brak klimy) -- ale wczoraj już tak
[ Dodano: |2 Sty 2012|, 2012 01:01 ]
Wgrane jest jeszcze 126. Tylko/ażashir pisze:3/152 i chyba będzie miał na stałe tą linią
Zapraszam na pokład!