Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych

Złoty nektar bogów

Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 19 gru 2011, 10:26

JotPeCet pisze:Wiśnię w piwie z beczki serwuje Celibar na starówce w cenie 7zł za szklankę.
W Butelkach zwrotnych na Marymoncie też się zdarza (ale - o zgrozo - jest drożej niż na Starówce...).

Awatar użytkownika
Gronostaj

Post autor: Gronostaj » 19 gru 2011, 13:17

Każde piwo "smakowe" zawsze traktowałam jako wynalazek - bo na ogół smakowało w najlepszym wypadku jak oranżadka. A ta wiśnia w piwie jest super :) . Jak gdzieś spotkam jabłko i śliwkę, z dziką przyjemnością spróbuję. Mniam!

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 19 gru 2011, 19:35

yavorius pisze:Nie, najlepszy jest Magnus Wiśniowy i Czekoladowy.
:arrow: Czekoladowy jakoś nie za bardzo przypadł mi do gustu - piwo z czekoladą chyba się gryzą :D.
Gronostaj pisze:A ta wiśnia w piwie jest super.
A tu muszę się zgodzić. Kupiłem to kiedyś na próbę, będąc w Piotrkowie Trybunalskim i - jak na piwo smakowe - bardzo przyjemny smak :).

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 22 gru 2011, 7:13

person pisze:
JotPeCet pisze:Wiśnię w piwie z beczki serwuje Celibar na starówce w cenie 7zł za szklankę.
W Butelkach zwrotnych na Marymoncie też się zdarza (ale - o zgrozo - jest drożej niż na Starówce...).
Dlatego, jak juz jestem na Marymoncie, to we wtorek - 3 piwa za 20zł.
Polityka złym doradcą w pracy!

TOMEK

Post autor: TOMEK » 23 gru 2011, 0:07

A próbował już ktoś najnowszy produkt Grupy Żywiec: BOCK? Ja wczoraj, a teraz właśnie po raz drugi i chyba na tym poprzestanę. Natomiast koneserzy "koźlaków" pewnie docenią ten produkt nie tylko z uwagi na to, że po za porterami, piwne koncerny działające w Polsce nie robiły ciemnego piwa.
W sklepie carrefour express, w Galerii Ursynów, po reorganizacji objawił się nie tylko nowy wygląd wnętrza, ale także asortyment piwa. Jest kilka rodzajów piwa z prywatnego, ukraińskiego browaru (zapomniałem nazwę) oraz rosyjska Балтика: jasne, ciemne, porter, pszeniczne. Nigdzie wcześniej tego piwa w Warszawie jeszcze nie widziałem.

jgas

Post autor: jgas » 23 gru 2011, 1:08

A próbował już ktoś najnowszy produkt Grupy Żywiec: BOCK?
Idealnie przeciętny. Smak poprawny, ale w ślepej próbie nie rozpoznałbym co to za piwo.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 23 gru 2011, 16:42

MZ pisze:
Gronostaj pisze:A ta wiśnia w piwie jest super.
A tu muszę się zgodzić. Kupiłem to kiedyś na próbę, będąc w Piotrkowie Trybunalskim i - jak na piwo smakowe - bardzo przyjemny smak :).
Do Fortuny Wiśniowej się nie umywa nawet.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Pawel_
Sierściuch

Post autor: Pawel_ » 23 gru 2011, 16:46

Wczoraj byłem smakoszem Żubra, ciemnozłotego. Dobry. :)

jgas

Post autor: jgas » 24 gru 2011, 16:20

Pawel_ pisze:Wczoraj byłem smakoszem Żubra, ciemnozłotego. Dobry. :)
Mnie też smakowało, słodkawe, mocne, kolor tegoż piwka cieszy oko, tylko piana szybko znika.

desert_eag

Post autor: desert_eag » 24 gru 2011, 20:09

Gronostaj pisze:Ja wynalazków nie lubię, ale zachęciła mnie etykieta: Wiśnia w piwie. Regionalny specjał z Warmii. Browar Kormoran. I powiem Wam, że... mi to wchodzi! ;) Dobre jest. Takie zupełnie nieredsowe, troszkę jak piwo z sokiem, ale to też nie to - smak ma przedziwny, może taki trochę "babski", posmak - dobrego piwka. Ktoś podziela moje zdanie?
Nie znam damy, której nie smakowałaby Wiśnia w Piwie. Widać ma coś w sobie ;-)
TOMEK pisze:A próbował już ktoś najnowszy produkt Grupy Żywiec: BOCK?
jgas pisze:Idealnie przeciętny.
Lepiej bym tego nie podsumował. Jest mnóstwo lepszych koźlaków na rynku. Mało gorszych.

Aaaa, i jeszcze Lagerowe z nowości: no, no, Ciechan trzyma formę, polecam. Choć w przypadku wybornego nierówna ta forma nieco, zależy od partii.
www.dobowy.w.of.pl - Zapraszam :)

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 29 gru 2011, 9:05

TOMEK pisze:A próbował już ktoś najnowszy produkt Grupy Żywiec: BOCK? Ja wczoraj, a teraz właśnie po raz drugi i chyba na tym poprzestanę. Natomiast koneserzy "koźlaków" pewnie docenią ten produkt nie tylko z uwagi na to, że po za porterami, piwne koncerny działające w Polsce nie robiły ciemnego piwa.
Ja bym bocka ciemnym nie nazywał. Ciemne robił koncern Carlsberga: Okocim Palone - ale w Indiach, więc to się nie liczy. :)
Polityka złym doradcą w pracy!

TOMEK

Post autor: TOMEK » 29 gru 2011, 13:51

Nie wiedziałem, że palone było robione w Indiach, ale pewnie dlatego było takie dobre.

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 30 gru 2011, 8:21

MZ pisze:Czekoladowy jakoś nie za bardzo przypadł mi do gustu
Niestety, piwo strasznie się skiepściło, strasznie jechało spirytusem.

desert_eag

Post autor: desert_eag » 30 gru 2011, 10:12

Zachęcony rekomendacją Fika spróbowałem Fortuny Wiśniowej i zachwytu nie podzielam. Na plus, że nie jest przesłodzona. Sztuczny smak wiśni przypomina mi jednak paskudne bełty za 6 blach za czasów licealnych...
www.dobowy.w.of.pl - Zapraszam :)

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 05 sty 2012, 14:27

Otworzyło nam się w ostatnich miesiącach nowe piwosklepie w samym centrum: http://blog.piwazdusza.pl/2011/10/piwonia-otwarta.html

Był już ktoś? Jak ceny, wybór, obsługa? Nie ukrywam, że lokalizacja jest dla mnie co nieco dogodniejsza niż Pejzażowa, więc mam nadzieję, że jakość będzie porównywalna ;)
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

ODPOWIEDZ