Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
-
Tranzystor
- ZaciszaniN
- Kontakt:
W najbliższym czasie należy się spodziewać skierowania 176 przez Odlewniczą i Rembielińską do Suwalskiej.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
PZU i Polsat. Wyobraź sobie moje zdziwienie, jak w piątek (DS, święto) jechałem na 8 na Utratę i przy Ząbkowskiej nie zdobyłem siedzącego w 138. Ba, było tłoczno. Gazety nie dało się czytać. Połowa wysypała się przy Matuszewskiej, reszta przy Łubinowej. Zostałem ja i kolega co 202 miał męczyć. Utrata to nie tylko zajezdnia. Wcześniej jest PZU, pampersy i Polsat. I to oni w większości nabijają te wozy. Poza tym parę firm też jest, ludzie tym jeżdżą do pracy. W wakacje się na ten temat wypowiadałem: ZTM chyba zapomniał, że na Utracie oprócz garstki mieszkańców są dość spore miejsca pracy, do których ludzie muszą dojechać. Targówek Fabryczny jest fabryczny nie tylko z nazwy. A co do DS: albo 12 metrów co pół godziny, albo jakiś kurdupel częściej. Ja wolałbym tę drugą opcję, nie lubię PKSów, a takt półgodzinny to nie jest poważna oferta, to jest podejście "guzik mnie to obchodzi, przecież niczym innym nie dojedziecie".Domas pisze:A kto poza z Kierowcami z Mobilisu tam dojeżdża?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Eh, a gdybyż były pieniądze na skonsumowanie - wciąż ważnej - decyzji środowiskowej dla trasy Świętokrzyskiej niechby tylko w zakresie tramwaju... choć sądzę, że prasa by miasto zjadła za to, że buduje się "to co łatwo" (bo są papiery środowiskowe) a nie to "co potrzeba" (czyli tramwaj na Tarchomin/Gocław/Wilanów/Rudę etc).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
michał1984
Czyli Wysockiego/Odrowąża zostaje bez linii autobusowej. Kolejny kretynizm. Jak wydostać się z okolic Bródna, jeśli tramwaje staną??ZTM pisze:
W celu poprawy punktualności i regularności kursowania linia 176 zostaje skierowana na trasę:
CHOSZCZÓWKA – dotychczasowa trasa - Marywilska – Odlewnicza – Annopol – Rembielińska – Kondratowicza – Łabiszyńska – SUWALSKA (powrót: Łabiszyńska – Łojewska – Chodecka – Kondratowicza).
Wznawia się funkcjonowanie przystanków:
FABRYKA POMP 04
ODLEWNICZA 01 i 05
INOWŁODZKA 01 i 02
TORUŃSKA 01 i 02
KONDRATOWICZA 06
Pociąg na PKP Praga
Dużo lepsze rozwiązanie, jeśli się jedzie z okolic Pożarowej, niż tramwaj, no i o ile godzina pasuje. Co nie zmienia faktu, że jeśli tramwaj stanie, to w 10 minut, zanim to cudowne 176 by przyjechało, zjadą się dwie 1, dwie 26, 4 i 28, a licząc średnio 100 osób na tramwaj (a to chyba i tak mało? W sumie nie zastanawiałem się nad ilością ludzi rano w 1, wiem tylko, że na Żabie wsiąść to krzyż pański
) to 600 osób. Sorry, ale 176 wymięka.
I bardzo dobrze, że na Suwalską. Szkoda tylko trochę tego, że będą beznadziejne przesiadki do 1/26 - na Toruńskiej mało komu chce się biegać po schodach (nie, nie popieram przeskakiwania przez płotek, co niestety jest nagmine).
I bardzo dobrze, że na Suwalską. Szkoda tylko trochę tego, że będą beznadziejne przesiadki do 1/26 - na Toruńskiej mało komu chce się biegać po schodach (nie, nie popieram przeskakiwania przez płotek, co niestety jest nagmine).
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
Jak krzyż pański, to 200+ os/skład. I dolicz ludzi w przeciwpotoku. Wychodzi 10 przegubów, a nie co? Jedno SU10?Dantte pisze:a licząc średnio 100 osób na tramwaj (a to chyba i tak mało? W sumie nie zastanawiałem się nad ilością ludzi rano w 1, wiem tylko, że na Żabie wsiąść to krzyż pański)
Dlatego 176 jedzie przez Kondratowicza z całkiem niezłą przesiadką w ZP Kondratowicza.Dantte pisze: Szkoda tylko trochę tego, że będą beznadziejne przesiadki do 1/26 - na Toruńskiej mało komu chce się biegać po schodach
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!