MeWa pisze:wielkoformatowe reklamy na zewnątrz dworca budzą oburzenie
Jeżeli są głupio umieszczane to oczywiście, że będą budzić cały czas.
Przykładowo strona 22 tej prezentacji
http://dworzecpolski.pl/oferty/oferta-reklamowa
Reklama nie jest tak bardzo inwazyjna, jak niedawno zafundowana nam wielkoformatowa płachta. Oczywiście zarobi się mniej, jednak można częściej wywieszać. Zbilansuje się.
Następna rzecz to przestrzeń przy peronowa, gdzie mieliśmy wielkie płachty. Wystarczy zdemontować kila paneli np. tych pod balkonami (
http://img515.imageshack.us/img515/2551 ... 9kopia.jpg ). Ze względu na ich formę można pokusić się o zrobienie pionowych elementów, które ładnie się wkomponują.
Potencjał hali głównej jest wciąż niewykorzystywany. nad antresolami spokojnie także można umieścić przestrzeń pod komercyjną reklamę.
Kasy ajencyjne mogą wydawać bilety w okładkach z reklamą (chyba najprostsze rozwiązanie, a reklama trafia wprost do ręki klienta).
Oczywiście nie można myśleć tylko o reklamie. Jak wspomniał Jacek Prześluga pod peronami są jakieś wielkie pomieszczenia. Odremontować i na koncerty, może muzeum PRLu?
Dworzec powinien zadbać lepiej o tych, którym wynajmuje lokale, ponieważ NIGDZIE na dworcu nie ma informacji co, gdzie się znajduje. Niektórzy z wynajmujących już myślą o ucieczce...
MeWa pisze:Czy po Euro powróci znany nam już syf
Niestety tak może być... Brak systemowych rozwiązań odbije się nie tylko na Centralnym, ale na Poznaniu Głównym, Wrocławiu, Krakowie i innych...
MeWa pisze:czy w ramach oszczędności trzeba będzie - tak jak w postsowieckich systemach metra - wyłączyć co drugą lampę?
Akurat na Centralnym nie byłoby to złe. Przed remontem było strasznie ciemno, jednak teraz moim zdaniem jest przesadnie jasno. Oczywiście fajnie, że zostało wprowadzone dużo światła, jednak pomiędzy godzinami 1 a 4, gdzie praktycznie żaden pociąg nie odjeżdża spokojnie można sobie pozwolić na przyciemnienie.
To takie moje luźne przemyślenia na 1.20 w nocy

Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.