Trasa Siekierkowska

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 29 lip 2006, 23:54

Krzysztof Sokołowski pisze:Widząc dzisiaj skrzyżowanie nowej Ostrej z TS nie jestem optymistą.
:arrow: Z początku pewnie kierowcy będą zaskoczeni, ale potem zorientują się, że tam są korki i wielu z nich będzie wolało pojechać Trasą Łazienkowską do ronda Wiatraczna i dalej przez Grochowską. Powinni być szybciej.

Andrzej

Post autor: Andrzej » 30 lip 2006, 10:38

MZ pisze:
Krzysztof Sokołowski pisze:Mega-korek od Placu Na Rozdrożu,albo od Pomnika Lotnika.
:arrow: Nie no, nie żartuj, aż tak tragicznie to chyba nie będzie. Ostrobramska prawdopodobnie będzie stać, ale żeby też Trasa Łazienkowska? :-k
Wg mnie to wcale nie żart.. w piątki zawsze jest masakra - działkowicze.
Teraz będzie jeszcze gorzej, nie mówiąc już co będzie od września, a jak będą opóźnienia w budowie to i od października.

[ Dodano: 2006-07-30, 10:39 ]
MZ pisze:
Krzysztof Sokołowski pisze:Widząc dzisiaj skrzyżowanie nowej Ostrej z TS nie jestem optymistą.
:arrow: Z początku pewnie kierowcy będą zaskoczeni, ale potem zorientują się, że tam są korki i wielu z nich będzie wolało pojechać Trasą Łazienkowską do ronda Wiatraczna i dalej przez Grochowską. Powinni być szybciej.
hehe..:/ tam w piątki wcale nie jest lepiej..
R1+R2
R3+R7
R8+R9

Rosa

Post autor: Rosa » 30 lip 2006, 11:43

No to Walem do TS :) Może trasą będzie szybciej.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 30 lip 2006, 13:42

MZ pisze:
Krzysztof Sokołowski pisze:Mega-korek od Placu Na Rozdrożu,albo od Pomnika Lotnika.
:arrow: Nie no, nie żartuj, aż tak tragicznie to chyba nie będzie. Ostrobramska prawdopodobnie będzie stać, ale żeby też Trasa Łazienkowska? :-k
Ostrobramska jest formalnie cześcią TŁ :P
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 30 lip 2006, 14:56

MeWa pisze:Ostrobramska jest formalnie cześcią TŁ
:arrow: Ach, faktycznie, zapomniałem, że mam do czynienia z formalistą ;).

Rosa

Post autor: Rosa » 30 lip 2006, 16:43

Oczywiście na TS źle jest oznakowany zjazd na węzeł Bora przez co musialem sie przejechać calym nowym odcinkiem trasy.
Mało kto jeszcze jeździ nowym kawalkiem, na światłach przed Plowiecką było może z 5 samochodów jadących TS oraz cały tłum próbujący sie wbić z Ostrobramskiej.

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 30 lip 2006, 18:53

Rosa pisze:Mało kto jeszcze jeździ nowym kawalkiem.
:arrow: Otwarcie było trochę tak "po cichu", więc wielu kierowców po prostu nie wie o takiej możliwości.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 lip 2006, 19:45

My wczoraj wskazywaliśmy drogę jakiejś pani, która "zabłądziła" na rondzie, a słyszała, że jest otwarty przejazd do Marsa... :D
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Maro D.
Kontakt:

Post autor: Maro D. » 30 lip 2006, 20:03

Rosa pisze:Mało kto jeszcze jeździ nowym kawalkiem, na światłach przed Plowiecką było może z 5 samochodów jadących TS oraz cały tłum próbujący sie wbić z Ostrobramskiej.
No niekoniecznie mało. Wyprawa gangu "Zbuntowanego pedała" ;) zauważyła wczoraj sporą liczbę samochodów przejeżdżających nowym odcinkiem i stojących na czerwonym świetle.
Bastian pisze:My wczoraj wskazywaliśmy drogę jakiejś pani, która "zabłądziła" na rondzie, a słyszała, że jest otwarty przejazd do Marsa...:D
Taaa...chciała do Marsa dojechać...ul. Stoczniowców :shock:
Gocławska linia mikrobusowa:

211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz

Bo fantazja jest od tego O-)

Awatar użytkownika
bambi

Post autor: bambi » 30 lip 2006, 20:05

Rosa pisze:Oczywiście na TS źle jest oznakowany zjazd na węzeł Bora przez co musialem sie przejechać calym nowym odcinkiem trasy.
Zgadzam się. Mimo że codziennie tamtędy jeżdżę, w sobotę trochę się rozpędziłem, co także skończyło się przymusowym zwiedzaniem nowego odcinka Trasy #-o.

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 30 lip 2006, 22:54

Wiadomo-robota po warszawsku- jak szybko już zrobią,to nie dokładnie. ;-)
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 30 lip 2006, 23:05

ziomal pisze:Wiadomo-robota po warszawsku- jak szybko już zrobią,to nie dokładnie. ;-)
Nad wyraz szybko #-o Pierowtny termin oddania do użytku tego odcinka TS to rok 2004.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
bambi

Post autor: bambi » 30 lip 2006, 23:47

Wracając jeszcze do tego oznakowania. Jak oddawali do uzytku węzeł przy ZUSie (Czerniakowska/TS/al.Witosa) to też coś pop*******li. Budują trasę za tyle kasy, a nie starcza na porządne tablice (chodzi mi o tzw. "tablice przeddrogowskazowe", ze schematem węzła/skrzyżowania do którego się zbliżamy).

Denerwuje się, bo o ile dobrze pamiętam, musiał ktoś tam zginąć, by zmienili drogowskazy na bardziej czytelne...

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 31 lip 2006, 11:23

R-11 Kleszczowa pisze:
ziomal pisze:Wiadomo-robota po warszawsku- jak szybko już zrobią,to nie dokładnie. ;-)
Nad wyraz szybko #-o Pierowtny termin oddania do użytku tego odcinka TS to rok 2004.
Z tą szybkością chodziło mi o to,że inwestor zastepczy tak zbudował szybko,tak samo jak przy Galeri Mokotów-szybko[niby]jak już,ale nie dokładnie,i z wieloma,wieloma innymi sytuacjami.No,nie przesadzajmy,jak u nas coś się strasznie długo buduje to i tak nie zawsze dokładnie... #-o =P~
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 31 lip 2006, 11:38

A jaki jest obecny termin oddania tego odcinka w przeciwną stronę?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

ODPOWIEDZ