Piłka kopana we wszystkich odsłonach
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Przed tą kolejką też mieliśmy lidera, tylko przewaga nad Ruchem wzrosła.
- M_Szymkowiak
- Kontakt:
A Barcelona swoje, świetny mecz w Saragossie, nie to co ligowa kicha (a oglądnąłem dziś wszystkie trzy ligowe zakalce)
105 Dworzec Gł. - Al. 29 Listopada - Majora - Prądnik Czerwony
439 Czyżyny Dworzec autobusowy - Al. 29 Listopada - Nowy Kleparz - Czarnowiejska - Mydlniki
Scania CN113ALB na Facebook'u
439 Czyżyny Dworzec autobusowy - Al. 29 Listopada - Nowy Kleparz - Czarnowiejska - Mydlniki
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Czyli widziałeś mecz Wisły? Może ty mnie oświecisz: co do jasnej cholery ktokolwiek może w tym całym Brudzie dostrzegać? Maciek Murawski był, cholera, kreatywniejszy i więcej z niego pożytku było, a Brud to taki... takie nie wiadomo co, przechwytów jakoś dużo nie miewa, jak przypadkiem dostanie piłkę, to poda do najbliższego, poza tym pałęta się po boisku bez większego celu. Gdyby Wisła zaczęła wychodzić w dziesiątkę, bez Bruda, to nikt by nie zauważył różnicy. Za to ten Uryga wygląda sensownie, ale... Czekaj też wyglądał, a potem stał się ligowcem i skończyło się rumakowanie 
- M_Szymkowiak
- Kontakt:
Widziałem, i żałowałem. Ja w ogóle nie wiem co ta cała Wisełka moja robi na boisku, z Twojej wypowiedzi należało by zamienić "Brud" na "Wisła" i byłby piękny opis wiślackiej gry bo cała drużyna się bez większego celu pałęta. I tylko Czarka Wilka mi szkoda...
Liczba dnia: 4! Już tylko tyle traci Barcelona do Realu, wała, nie będzie szpaleru 22.04 na Camp Nou dla Blancos
Liczba dnia: 4! Już tylko tyle traci Barcelona do Realu, wała, nie będzie szpaleru 22.04 na Camp Nou dla Blancos
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ale o Wiśle, z całym szacunkiem, nikt nie powie, że to utalentowana drużyna z perspektywami, a Brud jest postrzegany jako talent, który ma się rozwijać i robić karierę... Dlatego tego Bruda się tak czepiłem. Borysiuk w debiucie miał chyba więcej podań do przodu, niż Brud w sumie we wszystkich meczach, w których wystąpił. Próbuję sobie przypomnieć jakiś dawniejszy odpowiednik Bruda i ni cholery nie mogę, koleś mnie fascynuje, grę na alibi wynosi do poziomu sztuki. Zwróć kiedyś uwagę, gdzie jest Brud, jak rywale idą z kontrą. Brud zawsze, ale to zawsze jest gdzieś indziej. Tak, żeby w razie straty bramki nie było na niego, bo "on pilnował tamtego", albo "był w innym sektorze". Jens Jeremies może grał podobnie, ale Jeremies gryzł trawę i rywali...
- M_Szymkowiak
- Kontakt:
Popatrzę z Ruchem, jak zagra oczywiście. Przepraszam nie zagra, a wyjdzie na boisko 
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Auć, to może być bolesne, jak okaże się, że 37-letni Malinowski z Chorzowa wykona więcej podań, wślizgów, przechwytów niż Brud
A co się z Wisłą dzieje, to nie wiem, serio. Przecież same umiejętności powinny wystarczyć, to nie są ogórki... Genkov, Biton, Wilk, Meliksson... Oni umieją grać w piłkę, więc o co chodzi, że tylko Pareiko jakoś wygląda?
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Dzisiaj był doobry dzień. Najpierw dwie godziny poświęcone na Arsenal i o dziwo chłopaki tego nie zmarnowali (choć Vermalen zdobył moje "uznanie" wybijając piłkę z bramki Harta
), a potem Real pełne dwie godziny bił głową w mur 
Najfajniejsza była jednak sytuacja gdy Pepe został zfaulowany przez Piattiego. Arbeloa chciał go podnieść, ale Pepe, myśląc że to przeciwnik, schował twarz w rękach i machnął nogami na odlew... Arbeloa był tym lekko zdziwiony
Wczorajszy mecz też fajny. Najpierw trzęsienie ziemi (karny + bramka Arandy), potem tona szczęścia (błąd Roberto) a potem już z górki. I nawet Pedro pokonał wreszcie niemoc godną F. Torresa.
Najfajniejsza była jednak sytuacja gdy Pepe został zfaulowany przez Piattiego. Arbeloa chciał go podnieść, ale Pepe, myśląc że to przeciwnik, schował twarz w rękach i machnął nogami na odlew... Arbeloa był tym lekko zdziwiony
Wczorajszy mecz też fajny. Najpierw trzęsienie ziemi (karny + bramka Arandy), potem tona szczęścia (błąd Roberto) a potem już z górki. I nawet Pedro pokonał wreszcie niemoc godną F. Torresa.
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
- M_Szymkowiak
- Kontakt:
Coś wreszcie grają, karne.

Bruda dziś nie byłoSzeregowy_Równoległy pisze:uć, to może być bolesne, jak okaże się, że 37-letni Malinowski z Chorzowa wykona więcej podań, wślizgów, przechwytów niż Brud
- M_Szymkowiak
- Kontakt:
I się nie udało, się sezon poszedł (...) 
- fik
- Naczelne Chamidło
Valencia nie przestaje mnie zadziwiać. Przez 3,5 miesiąca, od początku 2012 roku w lidze wygrali 3 mecze (z Gijon, Granadą i Bilbao), tymczasem w LE Rami z maszynki do prezentowania rywalom goli zmienia się w maszynkę do strzelania...M_Szymkowiak pisze:A tymczasem Hiszpania ma 3 drużyny w 1/2 LE!
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Boenisch jednak jest Polakiem. Po raz pierwszy od półtora roku wyszedł w pierwszym składzie Werderu na mecz z Borussią Moenchengladbach. Po czym w 27 minucie wyleciał z czerwoną kartką.
No i zachwyt Brudem w Krakowie trwa dalej. Jacek Bednarz, nowy-stary Pan Ważny od Transferów, powiedział w wywiadzie, że jedynie Czekaj i Brud nie są na sprzedaż. Przy takim podejściu... nawet w Football Managerze plan wymiany prawie całej drużyny nie zazwyczaj nie wypala. A smutna prawda jest taka, że taki Czekaj czy Brud grający w drużynie mającej mistrzowskie aspiracje to ponury żarcik, taki żywy model upadku myśli szkoleniowej w tym kraju. Legia podobnym szrotem (Grzelak, Dong a w bramce Skaba) próbowała walczyć całkiem niedawno, szkoda, że Wisła się nie uczy. Od Lecha (Ubiparip? Ślusarski?) też nie. O Polonii nie wspominam, bo tam pół ligi już chyba zostało wywalone, albo biegało po schodach. A jednocześnie taki Malinowski (ten 37-latek z Chorzowa) przez pół kariery grał w ekstraklasie i nikt na niego tak naprawdę nie spojrzał, a obok krakowskiego Wilka, warszawskiego Vrdoljaka i kieleckiego Vukovicia facet jest najlepszym defensywnym pomocnikiem w kraju.
No i zachwyt Brudem w Krakowie trwa dalej. Jacek Bednarz, nowy-stary Pan Ważny od Transferów, powiedział w wywiadzie, że jedynie Czekaj i Brud nie są na sprzedaż. Przy takim podejściu... nawet w Football Managerze plan wymiany prawie całej drużyny nie zazwyczaj nie wypala. A smutna prawda jest taka, że taki Czekaj czy Brud grający w drużynie mającej mistrzowskie aspiracje to ponury żarcik, taki żywy model upadku myśli szkoleniowej w tym kraju. Legia podobnym szrotem (Grzelak, Dong a w bramce Skaba) próbowała walczyć całkiem niedawno, szkoda, że Wisła się nie uczy. Od Lecha (Ubiparip? Ślusarski?) też nie. O Polonii nie wspominam, bo tam pół ligi już chyba zostało wywalone, albo biegało po schodach. A jednocześnie taki Malinowski (ten 37-latek z Chorzowa) przez pół kariery grał w ekstraklasie i nikt na niego tak naprawdę nie spojrzał, a obok krakowskiego Wilka, warszawskiego Vrdoljaka i kieleckiego Vukovicia facet jest najlepszym defensywnym pomocnikiem w kraju.