Wyświetlacze
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Fakt, z metrami idzie coraz gorzej. Mam pewną roboczą teorię, ale muszę potwierdzić u kogoś, kto się zna na Macrosystemie. W skrócie: moim zdaniem macrosystem w Alpino niedokładnie mierzy odległość (inny rozmiar kół, gdzieś jest błąd), a autobusem pomiarowym jest zazwyczaj Alpino. No, kurna... nawet na Z-1 są błędy!
Również dzisiaj na którymś 85xy-tylny wyświetlacz zewnętrzny dumie prezentował : "TORWAR : " -dokładnie w takiej formie,z dwukropkiem
Bez jakiegokolwiek numeru linii 
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Nie dało się wklepać SHL czy co?
http://phototrans.pl/14,558283,0,Solari ... _1111.html
Hłe hłe. SHL mi co prawda nie pasowało, ale gdyby, to wczoraj zobaczywszy to na trasie na tyle zbaraniałem, że pewnie bym nie wsiadł.ZEA_R-0 pisze:Nie dało się wklepać SHL czy co?
Dobrze, że ludziki pokazało a nie jakieś "P..ę nie robię" czy inne ze znanego repertuaru
Popatrz, jaka franca!
1114 jeździł chociaż z kartką "SHL" (tzw. wyświetlacz z Grodziska), ale wersja z "Uwaga pedofil" wraz z "Metro Wilanowska" (czy lotniskiem) rzeczywiście niewiele informuje.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Jeszcze a'propo wyświetlaczy na Euro, kontynuując dyskusję stąd. Wszystkie linie jadące Poniatowskim do centrum mają napis STREFA KIBICA/FAN ZONE wraz z piktogramem, a linie jadące pod stadion wyświetlają STADION NARODOWY/THE NATIONAL STADIUM oczywiście z piktogramem. I oczywiście zabrakło tam miejsca na kraniec
. Przecież jedną linijką mógł przewijać się kraniec, a drugą informacja o strefie kibica, stadionie i dworcu centralnym. Może trochę niezbyt czytelne, ale jeśli te obiekty muszą być koniecznie na czole to takie rozwiązanie byłby najlepsze. Żeby był chociaż dopisek "przez/via", a tak wygląda to na skrócenie trasy.
- R-9 Chełmska
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ktoś w ZTM poszedł po rozum do głowy, bo widziane dziś przeze mnie 174 i 175 już nie ściemniały na wyświetlaczach czołowych, tylko grzecznie jechały odpowiednio do Zachęty i na lotnisko. Rysunek ciuchci został.