No nie do końca, bo ja osobiście nie wiem, jak można by go inaczej nazwać.reserved pisze:To jest chyba akurat najmniejszy problem.Wasyl pisze:Poza tym już jest taki ZP, dla tramwajów na Grójeckiej. A z nim pewnie ciężko będzie kombinować.
Nowe nazwy przystanków
Zgodnie z nowym porządkiem powinno być AL. "SOLIDARNOŚCI"-KINOMaybach pisze:Zmienić nazwę na FEMINA (jeżeli trzeba) i będzie git, niemal wszyscy jeżeli się umawiają to właśnie na "Feminie".Autobus Czerwon pisze:KINO FEMINA jest rozpoznawalne i zmienianie nazwy mija się z celem..
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Feminę podrzucam jako adwokat diabła zawsze wtedy, gdy się zgłasza ktoś, komu nazwy 'komercyjne' nie pasują. Ale to i tak pół biedy, bo niektórzy są zdania, że np. do centrów handlowych w ogóle nie powinien zbiorkom jeździć.
Wracając do naszych baranów, proponuję Bródno-Szpital, Wola-Szpital, Bielany-Szpital, Grochów-Szpital i Powiat-Szpital. Oraz Żoliborz-Zajezdnia. Nie, wróć, jaki to teraz Żoliborz. Młociny-Zajezdnia.
Wracając do naszych baranów, proponuję Bródno-Szpital, Wola-Szpital, Bielany-Szpital, Grochów-Szpital i Powiat-Szpital. Oraz Żoliborz-Zajezdnia. Nie, wróć, jaki to teraz Żoliborz. Młociny-Zajezdnia.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Młociny - Zajezdnia Żoliborz.
A także, z historii najnowszej, Kercelak - (nie)Rondo.
A także, z historii najnowszej, Kercelak - (nie)Rondo.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
Zapomniałeś, że ZTM konsekwentnie w tej nazwie olewa cudzysłów?JacekM pisze:Zgodnie z nowym porządkiem powinno być AL. "SOLIDARNOŚCI"-KINOMaybach pisze: Zmienić nazwę na FEMINA (jeżeli trzeba) i będzie git, niemal wszyscy jeżeli się umawiają to właśnie na "Feminie".
[ Dodano: Sro 04 Lip, 2012 ]
To był przykład...reserved pisze:Tak wywnioskowałem z miliona pomysłów tutaj.
[ Dodano: Sro 04 Lip, 2012 ]
Po co?KwZ pisze:Nie wiem, czemu głupie. Istnieje grupa przystanków, wobec których właśnie można to zastosować.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Same Hale mają się nie zmieniać, tylko targ wokół poszedł do remontu (i przeniósł się 100m dalej).MZ pisze: Hal Banacha w dotychczasowej postaci ma tam wkrótce nie być.
Akurat Okopowa >> Kercelak powinno nastąpić. Kercelak jest raz historyczny, a dwa - określa punkt, a nie ulicę.Glonojad pisze: Kercelak - (nie)Rondo.
Żeby zarobić nieco pieniędzy. Pecunia non olet.MeWa pisze:Po co?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- MeWa
- Cukiereczek
A jak chcesz odróżnić nazwę włąsną od słowa pospolitego? Czyli ZTM ma poprawiać uchwały rady miasta? Na tabliczkach jest z cudzsłowem, więc i tego bym się trzymał (konsekwencja).MZ pisze:MeWa pisze:Zapomniałeś, że ZTM konsekwentnie w tej nazwie olewa cudzysłów?I dobrze - nie jest to tytuł, tylko nazwa własna, więc cudzysłów nie jest wymagany.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"