Oddaj krew - uratuj Ĺźycie!
Moderator: Szeregowy_Równoległy
Zapraszam wszystkich zainteresowanych w dniu 29.06.2011 w godzinach od 10 do 14, do oddania swej cennej krwi, na ulicę Ogrodową 58 (budynek CityGate). Autobus krwiodawstwa będzie stał od strony ul. Soldarności.
Wymagania: Dokument potwierdzający tożsamość, numer Pesel oraz adres zamieszkania. Należy być po lekkostrawnym posiłku.
Wymagania: Dokument potwierdzający tożsamość, numer Pesel oraz adres zamieszkania. Należy być po lekkostrawnym posiłku.
KLIK
Oddaj krew na pl. Bankowym
W czwartek, 11 sierpnia, przed budynkiem urzędu przy pl. Bankowym 3/5, w godzinach 9.00-15.00, zostanie przeprowadzana akcja honorowego oddawania krwi.
Organizatorami wydarzenia są Prezydent m.st. Warszawy, Wojewoda Mazowiecki oraz Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa.
Oddać krew może niemal każda zdrowa osoba w wieku od 18 do 65 lat. Oddawanie krwi jest całkowicie bezpieczne, nie ma negatywnego wpływu na stan zdrowia dawcy i odbywa się pod okiem wykwalifikowanego personelu. Jest to także okazja do skontrolowania własnego stanu zdrowia, ponieważ oddawanie krwi poprzedzone jest badaniem i daje cenną możliwość dowiedzenia się, jaką grupę krwi posiadamy.
Dawcy, oddający krew w RCKiK w Warszawie do 30.09 otrzymają kupon promocyjny, zapewniający bezpłatny wstęp do ZOO jednej osobie, towarzyszącej Honorowemu Krwiodawcy.
Zapraszam wszystkich zainteresowanych w dniu 11.07.2012 w godzinach od 10 do 14, do oddania krwi, na ulicę Ogrodową 58 (budynek CityGate). Autobus krwiodawstwa będzie stał od strony Soldarności.
Nie, że krwi zabraknie, tylko dużo płynów zwiększy nam ciśnienie krwi i sprawi, że będzie mniej gęsta = będzie łatwiej lecieć.
Ja byłem w poniedziałek płytki oddać
Ja byłem w poniedziałek płytki oddać
- vernalisadonis