Komunikacja miejska na zielonej Białołęce
Moderator: Wiliam
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
To skąd te płacze i jęki, które były przy przekształcaniu 144 w 302? Do skarbowego codziennie jeździcie?
Z dosyć zaufanego źródła wiem, że szybko to zapewne nie nastąpi. Miasto nie położy na tej ulicy asfaltu, gdyż jej część jest w prywatnych rękach. A miasto nie lubi/nie może/nie powinno robić inwestycji na prywatnym terenie. W przypadku Muzeum Sztuki Nowoczesnej to przyniosło nawet i pozytyw. A obecna tymczasowa nawierzchnia z kostki na Skarbka to inwestycja dewelopera. Jak wygląda temat wywłaszczania/wykupu prywatnych terenów to wyjaśniać chyba nie muszę.Andrzej Franków, dyrektor Pionu Przewozów pisze:Po przystosowaniu ul. Skarbka z Gór do ruchu ciężkiego nastąpią zmiany w układzie linii i rozkładach jazdy m.in. linii 527 i 132
http://ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=2542&l=1 To w taki razie po co ta modernizacja?Kracho pisze:Z dosyć zaufanego źródła wiem, że szybko to zapewne nie nastąpi. Miasto nie położy na tej ulicy asfaltu, gdyż jej część jest w prywatnych rękach. A miasto nie lubi/nie może/nie powinno robić inwestycji na prywatnym terenie. W przypadku Muzeum Sztuki Nowoczesnej to przyniosło nawet i pozytyw. A obecna tymczasowa nawierzchnia z kostki na Skarbka to inwestycja dewelopera. Jak wygląda temat wywłaszczania/wykupu prywatnych terenów to wyjaśniać chyba nie muszę.Andrzej Franków, dyrektor Pionu Przewozów pisze:Po przystosowaniu ul. Skarbka z Gór do ruchu ciężkiego nastąpią zmiany w układzie linii i rozkładach jazdy m.in. linii 527 i 132
- tarantula01
- Kontakt:
Od czasu istnienia filii przy Porajów, nie. Ja np. jak miałem interes do US, to wysiadałem na Starzyńskiego i między blokami szedłem do US.Szeregowy_Równoległy pisze:To skąd te płacze i jęki, które były przy przekształcaniu 144 w 302? Do skarbowego codziennie jeździcie?
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Czyli jednak miasto unormowało kwestię własnościową gruntu pod ulicą. Jestem miło zaskoczony.SławekM pisze:http://ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=2542&l=1 To w taki razie po co ta modernizacja?Kracho pisze:Z dosyć zaufanego źródła wiem, że szybko to zapewne nie nastąpi. Miasto nie położy na tej ulicy asfaltu, gdyż jej część jest w prywatnych rękach. A miasto nie lubi/nie może/nie powinno robić inwestycji na prywatnym terenie. W przypadku Muzeum Sztuki Nowoczesnej to przyniosło nawet i pozytyw. A obecna tymczasowa nawierzchnia z kostki na Skarbka to inwestycja dewelopera. Jak wygląda temat wywłaszczania/wykupu prywatnych terenów to wyjaśniać chyba nie muszę.
144 nie tylko do skarbówki dowoziło. Po drodze jest jeszcze kilka ciekawych obiektów.Szeregowy_Równoległy pisze:To skąd te płacze i jęki, które były przy przekształcaniu 144 w 302? Do skarbowego codziennie jeździcie?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
Krzysiek_S
po jakiej trasie Z20Krzysiek_S pisze:Będzie z20 Żerań FSO - Olesin. 120 w jedną stronę od strony Dworca do Mochtyńska - kanał i zawrotka Zdziarska - Ruskowy Bród i na Olesin.
N14 przez Ruskowy Bród - przystanek przy Regatach - powrót przez Płochocińską.
A wszystko wyczytałem w rozkładach od 1.08
5280
-
Krzysiek_S
http://www.ztm.waw.pl/bazaS/20120801/Z20/TRASY.HTM5280 pisze:po jakiej trasie Z20Krzysiek_S pisze:Będzie z20 Żerań FSO - Olesin. 120 w jedną stronę od strony Dworca do Mochtyńska - kanał i zawrotka Zdziarska - Ruskowy Bród i na Olesin.
N14 przez Ruskowy Bród - przystanek przy Regatach - powrót przez Płochocińską.
A wszystko wyczytałem w rozkładach od 1.08
Dobry pomysł z tym Z20 może w przyszłości jakieś 320 lub 420 po trasie Z20Krzysiek_S pisze:http://www.ztm.waw.pl/bazaS/20120801/Z20/TRASY.HTM5280 pisze: po jakiej trasie Z20
5280
- tarantula01
- Kontakt:
Wystarczy wariantowe 426:
w dni robocze bez podjazdu pod bramę CHT44, w weekendy tak.
w dni robocze bez podjazdu pod bramę CHT44, w weekendy tak.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl