Postoje na krańcach
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Bardzo, bardzo zadowolony jestem z postojów na 204 w DS. Krótko w krzakach, długo na Derbach, gdzie jest kebab (omijajcie dużym łukiem, widziałem jak pan rozcieńczał sos wodą, co skłoniło mnie do wizyty w DaGrasso), pizza, parę sklepów i 26 minut stania. Bardzo, bardzo niezadowolony jestem z postojów na 204 w DP, bo na Derbach jest tylko kilka minut, a dłuższe postoje są w krzakach na Pożarowej. Naprawdę nie ma możliwości organizowania postojów w cywilizacji?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak a'propos, to czy nie uważasz, że to jest jednak smutne, że cywilizacją jest tu głębokie przedmieście, a nie rejon stacji kolejowej (w sensie handlowym)?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
To jest bardzo smutne, ale fakty są takie, że rejon tej stacji kolejowej to dzicz i krzaki, a ja na dłuższych postojach cenię sobie możliwość skorzystania ze sklepu, kiosku czy miejsca w którym karmią. Inna sprawa, że na PKP Praga tłumów nie ma, bo to totalne zadupie bez jakiejkolwiek komunikacji. 204 ciężko traktować poważnie, a spacer do Odrowąża jest na tyle długi, że zniechęca.
Prawie codziennie wysiadam na PKP Praga z pociągu. Może i jeździłbym 204, gdybym mógł sobie w spokoju usiąść w autobusie i poczekać na odjazd, ale strasznie się na tym krańcu komuś Ełropy zachciało. A tak to pozostaje spacerek do Odrowąża, który jeszcze mi nigdy nie zaszkodził.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A ile osób z tobą tam wysiada? Bo jak są to tłumy, to pisz do ZTM, niech coś poważniejszego tam pojedzie. A jak tłumów nie ma, to wracamy do mojej teorii, według której PKP Praga to stacja, która mało komu jest w ogóle do szczęścia potrzebna. I jest w krzakach.
Po co? Mi chodzi o minuty.Georg pisze:Nadma - 1 minuta; Pozostały czas postój na Targówku. Nie chce mi się wypisywać wszystkich przyjazdów i odjazdów - są w rozkładzie na stronie internetowej ZTM.
To sobie policz. A jeżeli na podstawie rozkładu ze strony ZTM nie jesteś w stanie policzyć postojów na tej linii, to znaczy, że nie ma dla Ciebie miejsca na forum. Nadziei zresztą też.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
bartoni722
Przez dodanie do rozkładu 185 trasy objazdowej w środku porannego szczytu postoje na Gwiaździstej wynoszą minutę. Aż tak bezproblemowo przebiega objazd? Rozumiem, że nie ma skąd wziąć brygad, ale chociaż rozrzedzić to do co 10 żeby w miarę ludzkie postoje były.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
- Bastian
- Sułtan Maroka
Podobno dzisiaj były bardziej pustki, niż korek, ale sam potwierdzić nie mogę...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow