Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

Komunikacja miejska w czasie budowy II linii metra

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 26 sie 2012, 16:51

tarantula01 pisze:Poszerzenie Św. Wincentego nic nie da, dopóki rondo Żaba jest w postaci jakiej jest - najwyżej zwiększy się korek przed rondem.
A jeśli Żaba zostanie przebudowana, to co da? Gdański stoi, 11 listopada - stoi...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 26 sie 2012, 16:53

BJJ pisze:Gdyby św. Wincentego miala 2x2 pasy, plus wysepki, prawoskręty itp. to
Byłaby bardziej zakorkowana niż obecnie.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 26 sie 2012, 17:05

pawcio pisze:Głównym problemem to jest akurat skrzyżowanie z Gilarską.
Ale przebudowa Św. Wincentego załatwi ten problem, o ile nie wygeneruje nowych problemów (to jak w Windows i nowych wersjach).
Glonojad pisze:
tarantula01 pisze:Poszerzenie Św. Wincentego nic nie da, dopóki rondo Żaba jest w postaci jakiej jest - najwyżej zwiększy się korek przed rondem.
A jeśli Żaba zostanie przebudowana, to co da? Gdański stoi, 11 listopada - stoi...
Żaba będzie przebudowana tylko wtedy, gdy zbudujemy wschodnie domknięcie Obwodnicy Śródmieścia, co z kolei spowoduje konieczność poszerzenia mostu Gdańskiego i Słonimskiego (odc. most Gdański - Dw. Gdański) do 2x3. Chyba, że benzyna będzie po 7 zł/litr.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

BJJ
Kontakt:

Post autor: BJJ » 26 sie 2012, 17:12

tak naprawdę na całej długości można znaleźć przeszkody - poczynając od Gilarskiej, a kończąc na zjeździe na Wisłostradę przy Muranowskiej. jakby nie patrzeć, puszczać tam autobus, który ma być z założenia szybki i pewny jest trochę mało poważne.

[ Dodano: |26 Sie 2012|, 2012 17:16 ]
tarantula01 pisze:Żaba będzie przebudowana tylko wtedy, gdy zbudujemy wschodnie domknięcie Obwodnicy Śródmieścia.
w 2008 al. Tysiaclecia byla typowana jako niezbedna do przeprowadzenia euro 2012.
i co? bedziemy miec bulwary nad wisla a o praskich drogach juz zapomniano.
Inicjatywa Społeczna na Rzecz
Zrównoważonego Rozwoju Białołęki
„Białołęka Jest Jedna”

http://www.bialolekajestjedna.blogspot.com

MichalJ

Post autor: MichalJ » 26 sie 2012, 17:31

Słonimskiego to jest skwer na Mokotowie.

MC

Post autor: MC » 26 sie 2012, 17:34

Pukncik! :dance:

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 26 sie 2012, 17:47

BJJ pisze: i co? bedziemy miec bulwary nad wisla a o praskich drogach juz zapomniano.
nie licząc oczywiście dwóch największych inwestycji miejskich, czyli TMP i M2, które służyć będą przede wszystkim prawobrzeżnej Warszawie (mam nadzieję, że nie muszę tłumaczyć czemu), to Praga rzeczywiście dostała po uszach strasznie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

BJJ
Kontakt:

Post autor: BJJ » 26 sie 2012, 19:11

e tam. piszesz tak, jakby na lewym brzegu nie prowadzono/nie ukonczono ostatnio duzych inwestycji. i druga sprawa - czy m2 bedzie sluzylo glownie prazakom? nie jestem pewny. A to ze jedyne dwie stacje metra beda polozone przy stacjach kolejowych dowozacych do warszawy cwierc wojewodztwa to pewnie przypadek.
„Białołęka Jest Jedna”

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 26 sie 2012, 19:35

Każdy jeden most służy głównie prawobrzeżu. Nie ma dokładnie żadnego powodu by sądzić, że będzie inaczej.

Choć domyślam się, w czym rzecz - Białołęczanie słyną z dumy, że mają w zamieszkaniu "Warszawa" i mogą z góry patrzeć na "buraki" - choć są miejscowości podmiejskie bliżej centrum położone...

Awatar użytkownika
Emyl
Podrzędne Chamidło
Kontakt:

Post autor: Emyl » 26 sie 2012, 19:56

Glonojad pisze:nie licząc oczywiście dwóch największych inwestycji miejskich, czyli TMP i M2, które służyć będą przede wszystkim prawobrzeżnej Warszawie (mam nadzieję, że nie muszę tłumaczyć czemu), to Praga rzeczywiście dostała po uszach strasznie.
Manipulacja. Dobrze wiadomo, że chodzi o problem wąskiego gardła Targowa/Wybrzeże, a żadna z tych inwestycji tegoż nie rozwiązuje. A problem jest spory i będzie coraz gorszy.

BJJ
Kontakt:

Post autor: BJJ » 26 sie 2012, 20:17

Glonojad pisze:Choć domyślam się, w czym rzecz - Białołęczanie słyną z dumy, że mają w zamieszkaniu "Warszawa" i mogą z góry patrzeć na "buraki" - choć są miejscowości podmiejskie bliżej centrum położone...
Prawdziwy warszawiacy słyną z dumy, że fakt ich powicia w tym a nie innym mieście powoduje, że są lepsi, mądrzejsi, piękniejsi...*

Ale co to ma do układu komunikacyjnego?

---
* 3/4 moich dziadków i pradziadków pochodzi z Warszawy, ale nie uważam, żeby to był jakiś mój wielki osobisty sukces, który pozwalałby mi patrzeć z góry na sąsiadów spoza Warszawy.
„Białołęka Jest Jedna”

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 26 sie 2012, 21:15

BJJ pisze:Ale co to ma do układu komunikacyjnego?
Właśnie? :twisted:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Piottr
Kontakt:

Post autor: Piottr » 04 wrz 2012, 9:56

Skończyły się wakacje, to ja sobie ponarzekam na Z1 i 227. Z Metra Ratusz w kierunku szkoły jest tak:
(227) 7: 18 39 59
(Z-1) 7: 07 22 37 45

Moim zdaniem pomiędzy 45 a 59 jest za duża dziura rozkładowa i jak ktoś nie zdąży na autobus 45, musi do szkoły zaiwaniać z buta.

A Z1 w stronę przeciwną utyka w korku na Andersa. Jaka jest szansa, że do 15 września otworzą linię tramwajową?

reserved

Post autor: reserved » 04 wrz 2012, 10:35

Przecież 17 września tramwaje wrócą.

Piottr
Kontakt:

Post autor: Piottr » 04 wrz 2012, 11:17

reserved pisze:Przecież 17 września tramwaje wrócą.
A przez pierwsze dwa tygodnie nauki w szkole to co, zęby w ścianę i nie narzekać?

ODPOWIEDZ