A jeśli Żaba zostanie przebudowana, to co da? Gdański stoi, 11 listopada - stoi...tarantula01 pisze:Poszerzenie Św. Wincentego nic nie da, dopóki rondo Żaba jest w postaci jakiej jest - najwyżej zwiększy się korek przed rondem.
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Komunikacja miejska w czasie budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- tarantula01
- Kontakt:
Ale przebudowa Św. Wincentego załatwi ten problem, o ile nie wygeneruje nowych problemów (to jak w Windows i nowych wersjach).pawcio pisze:Głównym problemem to jest akurat skrzyżowanie z Gilarską.
Żaba będzie przebudowana tylko wtedy, gdy zbudujemy wschodnie domknięcie Obwodnicy Śródmieścia, co z kolei spowoduje konieczność poszerzenia mostu Gdańskiego i Słonimskiego (odc. most Gdański - Dw. Gdański) do 2x3. Chyba, że benzyna będzie po 7 zł/litr.Glonojad pisze:A jeśli Żaba zostanie przebudowana, to co da? Gdański stoi, 11 listopada - stoi...tarantula01 pisze:Poszerzenie Św. Wincentego nic nie da, dopóki rondo Żaba jest w postaci jakiej jest - najwyżej zwiększy się korek przed rondem.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
tak naprawdę na całej długości można znaleźć przeszkody - poczynając od Gilarskiej, a kończąc na zjeździe na Wisłostradę przy Muranowskiej. jakby nie patrzeć, puszczać tam autobus, który ma być z założenia szybki i pewny jest trochę mało poważne.
[ Dodano: |26 Sie 2012|, 2012 17:16 ]
i co? bedziemy miec bulwary nad wisla a o praskich drogach juz zapomniano.
[ Dodano: |26 Sie 2012|, 2012 17:16 ]
w 2008 al. Tysiaclecia byla typowana jako niezbedna do przeprowadzenia euro 2012.tarantula01 pisze:Żaba będzie przebudowana tylko wtedy, gdy zbudujemy wschodnie domknięcie Obwodnicy Śródmieścia.
i co? bedziemy miec bulwary nad wisla a o praskich drogach juz zapomniano.
Inicjatywa Społeczna na Rzecz
Zrównoważonego Rozwoju Białołęki
„Białołęka Jest Jedna”
http://www.bialolekajestjedna.blogspot.com
„Białołęka Jest Jedna”
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
nie licząc oczywiście dwóch największych inwestycji miejskich, czyli TMP i M2, które służyć będą przede wszystkim prawobrzeżnej Warszawie (mam nadzieję, że nie muszę tłumaczyć czemu), to Praga rzeczywiście dostała po uszach strasznie.BJJ pisze: i co? bedziemy miec bulwary nad wisla a o praskich drogach juz zapomniano.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
e tam. piszesz tak, jakby na lewym brzegu nie prowadzono/nie ukonczono ostatnio duzych inwestycji. i druga sprawa - czy m2 bedzie sluzylo glownie prazakom? nie jestem pewny. A to ze jedyne dwie stacje metra beda polozone przy stacjach kolejowych dowozacych do warszawy cwierc wojewodztwa to pewnie przypadek.
„Białołęka Jest Jedna”
„Białołęka Jest Jedna”
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Każdy jeden most służy głównie prawobrzeżu. Nie ma dokładnie żadnego powodu by sądzić, że będzie inaczej.
Choć domyślam się, w czym rzecz - Białołęczanie słyną z dumy, że mają w zamieszkaniu "Warszawa" i mogą z góry patrzeć na "buraki" - choć są miejscowości podmiejskie bliżej centrum położone...
Choć domyślam się, w czym rzecz - Białołęczanie słyną z dumy, że mają w zamieszkaniu "Warszawa" i mogą z góry patrzeć na "buraki" - choć są miejscowości podmiejskie bliżej centrum położone...
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Manipulacja. Dobrze wiadomo, że chodzi o problem wąskiego gardła Targowa/Wybrzeże, a żadna z tych inwestycji tegoż nie rozwiązuje. A problem jest spory i będzie coraz gorszy.Glonojad pisze:nie licząc oczywiście dwóch największych inwestycji miejskich, czyli TMP i M2, które służyć będą przede wszystkim prawobrzeżnej Warszawie (mam nadzieję, że nie muszę tłumaczyć czemu), to Praga rzeczywiście dostała po uszach strasznie.
Prawdziwy warszawiacy słyną z dumy, że fakt ich powicia w tym a nie innym mieście powoduje, że są lepsi, mądrzejsi, piękniejsi...*Glonojad pisze:Choć domyślam się, w czym rzecz - Białołęczanie słyną z dumy, że mają w zamieszkaniu "Warszawa" i mogą z góry patrzeć na "buraki" - choć są miejscowości podmiejskie bliżej centrum położone...
Ale co to ma do układu komunikacyjnego?
---
* 3/4 moich dziadków i pradziadków pochodzi z Warszawy, ale nie uważam, żeby to był jakiś mój wielki osobisty sukces, który pozwalałby mi patrzeć z góry na sąsiadów spoza Warszawy.
„Białołęka Jest Jedna”
„Białołęka Jest Jedna”
- Bastian
- Sułtan Maroka
Właśnie?BJJ pisze:Ale co to ma do układu komunikacyjnego?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Skończyły się wakacje, to ja sobie ponarzekam na Z1 i 227. Z Metra Ratusz w kierunku szkoły jest tak:
(227) 7: 18 39 59
(Z-1) 7: 07 22 37 45
Moim zdaniem pomiędzy 45 a 59 jest za duża dziura rozkładowa i jak ktoś nie zdąży na autobus 45, musi do szkoły zaiwaniać z buta.
A Z1 w stronę przeciwną utyka w korku na Andersa. Jaka jest szansa, że do 15 września otworzą linię tramwajową?
(227) 7: 18 39 59
(Z-1) 7: 07 22 37 45
Moim zdaniem pomiędzy 45 a 59 jest za duża dziura rozkładowa i jak ktoś nie zdąży na autobus 45, musi do szkoły zaiwaniać z buta.
A Z1 w stronę przeciwną utyka w korku na Andersa. Jaka jest szansa, że do 15 września otworzą linię tramwajową?