Komunikacja podmiejska
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
-
Podobnie jest np. z linią 717, która staje w Piastowie, ale już nie w Regułach i Michałowicach... inna sprawa, że im ta linia jest nie za bardzo potrzebna, w końcu mają o wiele lepsze WKD.Professor pisze: I niedopłaca dlatego 734 staje tylko na Rembelszczyźnie, Aleksandrowie, Os Las, PKP Nieporęt, Kąpielowej, Wczasowej, WDW Rynia
zorientowałem się jak już wysłałem post
[ Dodano: |26 Cze 2012|, 2012 14:38 ]
czyżby pozostawienie 734 na wakacje, przynajmniej tak wynika z tej informacji http://ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=2458&l=1 , nie ma nic o 734
[ Dodano: |26 Cze 2012|, 2012 14:38 ]
czyżby pozostawienie 734 na wakacje, przynajmniej tak wynika z tej informacji http://ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=2458&l=1 , nie ma nic o 734
W niemal wszystkich przypadkach gminy dogaduja sie co do funkcjonowania linii "wspolnych" i albo placa od kilometrow na terenie swojej gminy albo ZTM oblicza sume kilometrow poza Warszawa dla linii a gminy informuja ile % bierze na siebie jedna gmina a ile druga. Sa za to przypadki ekstremalne gdzie Radzymin sam oplaca caly przebieg 734 poza Warszawą a w pdzypadku 738 pokrywa 90% a Marki tylko 10.Georg pisze:A jakie są zasady dopłacania gminy do komunikacji nocnej i podmiejskiej? Ile musi dopłacić? Czy płaci tylko gmina do której dojeżdża linia podmiejska/nocna czy także pośrednie (np: czy 719 współfinansują oprócz Leszna także Stare Babice)?
nadchodzi delikatnie mówiąc "pierdolnik". Juz teraz jak używałem wyszukiwarki to wpisywałem Paszków. Teraz bede musiał chyba Długa wpisywac żeby miec wszystkie kursy zebrane na jednym arkuszu i pododawac po 8 minut do każdego.Przebudowa węzła „Paszków” - zmiany przystankowe dla linii 703, 711, 733
od 06.06.2014 (piątek)
W związku z przebudową węzła „Paszków” (skrzyżowanie drogi krajowej nr 8 i drogi nr 721) od dnia 06.06.2014 r. od początku kursowania do odwołania likwiduje się przystanki PASZKÓW 01 i 02.
Uruchamia się przystanek tymczasowy PASZKÓW 51 zlokalizowany przy drodze gminnej ul. Paszkowianka (przy ulicy prowadzącej wzdłuż CH MAXIMUS). Przystanek obowiązywał będzie w obu kierunkach dla linii 703 w wybranych kursach, dla linii 711 we wszystkich kursach jako przystanek warunkowy.
Linia 733 kursowała będzie drogą krajową nr 8 bez wjazdu w ul. Paszkowianka z pominięciem ww. przystanku tymczasowego.
Kursowanie powyższych linii odbywało się będzie na podstawie zmienionego rozkładu jazdy.
Przepraszamy za utrudnienia
Ale to jeszcze nic, na oczach wszystkich rozpoczyna sie demontaż zbiorkomu do wsi. Warszawiacy, szykujcie miejsca parkingowe
Przesunięto termin na 10 czerwca w ciągu dnia, a od 11 czerwca 703/711/733 będzie jeździło według specjalnego rozkładu jazdy.