Tabor SKM w Warszawie
Moderator: JacekM
Piękne dzięki za podzielenie się tym ciekawym artykułem:)VLnt7 pisze:Znalazłem [...]
Źródło: JÓZEFÓW nad Świdrem (231)
Pismo samorządowe
W całej tej nagonce na pozbycie się 14WE warto też moim zdaniem zauważyć, że takie scenariusze jak wczoraj i dziś na S1 bez nich nie byłyby możliwe (na S1 wyjechało aż 11 EZT, na S2/S3/S9 pewnie 13, co razem daje 24, a bez 14 WE składów SKM miałaby tylko 23, nie licząc rezerw i absencji przeglądowych)...
Gdyby też jednak potwierdziła się plotka o rzekomym uruchomieniu linii S7 do Piaseczna, może na jej przetestowanie też niezłym wyjściem byłyby dwie pary 14WE, plus trzecia w rezerwie. Jeśli SKM rzeczywiście o tej linii myśli... Inna sprawa, że zima idzie, a ta pora roku ponoć 14WE szczególnie nie sprzyja.
http://forum.gazeta.pl/forum/w,93,13849 ... zera_.htmlforum Legionowo pisze:nie wiem czy to jest związane ze zmianą rozkładu jazdy czy chamskimi oszczędnościami po zlikwidowaniu kolejnego połączenia z Piasków, ale przyjazd krótkiego składu o 7.07 na Piaski jest chorym rozwiązaniem - już tam nie ma miejsc siedziących, w Legionowie pasażerowie są już jak śledzie w beczce, a w Choszczówce, Płudach i na Żeraniu nie są w stanie wejść do pociągu;
Ciekawe co to było ten "krótki skład" - 14WE?
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
-
metron
Rany, ileż nonsensów w jednym zdaniu!Faktycznie, jakiś dramat z tymi pociągami. Nie dość że zabrali z tej trasy (S9) większe "impulsy 35WE" dając mniejsze 27WE, to liczba kursów nie wzrosła wraz z rokiem szkolnym...Dziwne bardzo. Muszą to szybko zmienić, już w wakacje było więcej pociągów (np KM z 7.22 z Legionowa). Wyraźnie za mało jest połączeń jak na taki "przerób" masy transportowej"
Zostawcie tamto forum. Niektórych miejsc nie da się uratować.
-
metron