Stacje radiowe

Moderator: Szeregowy_Równoległy

reserved

Post autor: reserved » 23 wrz 2012, 23:04

MichalJ pisze:a nie ma chyba stacji, która by o pełnej godzinie nie katowała słuchaczy choćby kilkoma informacjami...
Radio Kampus. :P Wiadomości ma o pół do. Z wyjątkiem 7, 8, 9, 10 i 16. ;-)

MichalJ

Post autor: MichalJ » 23 wrz 2012, 23:07

Znaczy w tych godzinach ma też o pełnej? No to sam widzisz...

Zresztą wątpię, czy jest to radio w moim typie...

reserved

Post autor: reserved » 23 wrz 2012, 23:10

MichalJ pisze:Znaczy w tych godzinach ma też o pełnej? No to sam widzisz...
Ale tylko dosłownie minutkę, nawet niecałą. Wiadomo, to jest jednak prime-time.

W Radiu Maryja nie ma wiadomości np. o 7:00 czy o 15:00. ;-) Ale wątpię czy byś chciał wtedy słuchać. :P

Na Planecie i Roxy wiadomości są bodajże za 5 pełna.

O! Radio Bajka nie ma wiadomości. :-D No i w Dwójce PR wiadomości są dość rzadko.

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 23 wrz 2012, 23:13

R-9 Chełmska pisze:Ech, szkoda radia kierowców, do tej pory się włączało PR1 58 po, a teraz będzie trzeba czekać, aż łaskawie skończą wiadomości...
Ale za to jak Ci się w radiu włączy Traffic, to będziesz wiedział, że za 2 minuty możesz go wyłączyć. A tak to czasem jednak się wiadomości słuchało i pogody.

W Antyradiu jakoś nikomu nie przeszkadza, że wiadomości drogowe są x:25, x:55 - reklamy się mieszczą też.

[ Dodano: |23 Wrz 2012|, 2012 23:15 ]
MichalJ pisze: A o pełnej godzinie wyłączam radio całkiem, bo wiadomości radiowych nie trawię, a nie ma chyba stacji, która by o pełnej godzinie nie katowała słuchaczy choćby kilkoma informacjami...
Lubię Prawdę Antyradia - wiadomości są losowe, najczęściej z W-wy, ale z jajem.

[ Dodano: |23 Wrz 2012|, 2012 23:15 ]
reserved pisze: Wiadomości ma o pół do.
Że gdzie?
ŁK

reserved

Post autor: reserved » 23 wrz 2012, 23:34

Łukasz pisze:Że gdzie?
o wpół do* ;-)

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 24 wrz 2012, 8:10

MichalJ pisze:
A o pełnej godzinie wyłączam radio całkiem, bo wiadomości radiowych nie trawię, a nie ma chyba stacji, która by o pełnej godzinie nie katowała słuchaczy choćby kilkoma informacjami...

Wielka szkoda, że RMF ponad dekadę temu zrezygnował z serwisów o xx:45. Jeszcze w tamtych czasach szło ich (tj. serwisów) słuchać, teraz to tragedia...
MichalJ pisze: Jeśli teraz radio kierowców ma być po wiadomościach, a jeszcze co nie daj Boże nie zawsze o tej samej minucie, tylko 'jak wyjdzie', to strata dla mnie ogromna.
Jest nie zawsze o tej samej minucie i odnoszę wrażenie jakby sam serwis był krótszy :/
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

MichalJ

Post autor: MichalJ » 24 wrz 2012, 9:14

Też pamiętam czasy xx:45. Ale radia, zamiast się wyróżniać, za wszelką cenę się naśladują...
Dlaczego nie może powstać radio dla miliona kierowców stojących w warszawskich korkach, z wiadomościami lokalnymi, reklamami lokalnymi, z informacjami dla kierowców co kwadrans...

Co do radia kierowców w jedynce - słuchałem przed chwilą, było niewiele ponad minutę (dawniej zawsze dwie) i co ważniejsze - bez kodu TA. No to już jest kończące...

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 24 wrz 2012, 9:27

MichalJ pisze:Dlaczego nie może powstać radio dla miliona kierowców stojących w warszawskich korkach, z wiadomościami lokalnymi, reklamami lokalnymi, z informacjami dla kierowców co kwadrans...
I z hip-hopem, rockiem, czy popem - czy wszystkim po trochu? Kierowca/nie-kierowca to nie jest jedyne (ani nawet główne) kryterium wyboru stacji przez słuchacza...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

MichalJ

Post autor: MichalJ » 24 wrz 2012, 9:31

U nas to nie jest w ogóle żadne kryterium. A w USA stacji lokalnych słyszałem dziesiątki w każdym dużym mieście, a taka dla kierowców też zawsze była. Z muzyką taką ze środka, powiedzmy...

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 24 wrz 2012, 10:07

MichalJ pisze:
Co do radia kierowców w jedynce - słuchałem przed chwilą, było niewiele ponad minutę (dawniej zawsze dwie) i co ważniejsze - bez kodu TA. No to już jest kończące...
Czyli żenady ciąg dalszy =;
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Autobus Czerwon
Kontakt:

Post autor: Autobus Czerwon » 24 wrz 2012, 17:35

Ja ostatnio zacząłem słuchać Radia Kolor, i jak na razie mi się podoba. Jak wstaję o 7:00 zamiast muzyki mam dawkę informacji o tym co się dzieję w mieście :D W godzinach szczytu raz na jakiś czas są też wieści z Warszawskich ulic, więc na razie mi odpowiada. ;-)

osa

Post autor: osa » 24 wrz 2012, 19:52

Bastian pisze:
MichalJ pisze:Dlaczego nie może powstać radio dla miliona kierowców stojących w warszawskich korkach, z wiadomościami lokalnymi, reklamami lokalnymi, z informacjami dla kierowców co kwadrans...
I z hip-hopem, rockiem, czy popem - czy wszystkim po trochu? Kierowca/nie-kierowca to nie jest jedyne (ani nawet główne) kryterium wyboru stacji przez słuchacza...
I kto by miał takie lokalne radio robić? Gazet już coraz mniej, żeby zżynać tematy, a na tym praca lokalnego radiowca głównie polega. Bez żadnej żenady, nawet się nie powołują.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 24 wrz 2012, 20:46

A przegubowca to się rozgoniło...

osa

Post autor: osa » 24 wrz 2012, 20:59

Się rozgoniło. Co to za forma? Do kogo pijesz? Ja się nie poczuwam.
Zresztą na notoryczne zżynanie przez radiowców od dawna macham ręką.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 24 wrz 2012, 21:01

A nic, tak bezosobowo. :)

ODPOWIEDZ