A teraz o polityce... (tej krajowej)

Moderator: Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 07 wrz 2012, 15:25

blinski pisze:Moim zdaniem największe gówno, jeśli chodzi o gimnazja jest takie, że najczęściej urządzane są w podstawówkach i kadra jest podstawówkowa.
Jest to pokłosie dawnego systemu 8+4.
Wolfchen pisze:po części z powodu fatalnej kadry, po części z powodu takiej a nie innej "młodzieży"...
Obie te sprawy wynikają w niewielkim stopniu wynikają z tego, że system to 6+3+3. Tak samo słabość programu czy obniżenie poziomu matur. To wszystko można załatwić bardziej "software'owymi" reformami, bardziej zresztą zbliżonymi do ewolucji. Tylko że jak się PO do tego zabrało, to się skończyło (imo niesłuszną) głodówką.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
Daniel_FCB
(kaczofob)

Post autor: Daniel_FCB » 10 wrz 2012, 22:10

O, Korwin u Lisa rozprawia na temat paraolimpijczyków. O, nikt mu jeszcze nie dał w pysk.
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 16 wrz 2012, 1:35

Daniel_FCB pisze:O, Korwin u Lisa rozprawia na temat paraolimpijczyków. O, nikt mu jeszcze nie dał w pysk.
Tyle, ze on ciagle przegrywa, a paraolimpijczycy wygrywaja...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 16 wrz 2012, 8:19

Jak może cokolwiek wygrać człowiek, którego receptą na korki w Warszawie jest zastąpienie pociągów na średnicy samochodami.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
a/p TALENT

Post autor: a/p TALENT » 25 wrz 2012, 20:47

Nekrofilia ponad wszystko, zbolałe damy i smętki płci męskiej pławią się nieutulone w żalu,
telewizornia to wszystko pokazuje - mieszanka Grottgera i Starowieyskiego - chory kraj!
Idiokracja nas otacza

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 wrz 2012, 22:20

Zaraz, a o co chodzi? :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

px33

Post autor: px33 » 25 wrz 2012, 22:29

Pewnie o te ostatnie ekshumacje (no bo niby czemu nekrofilia?)

bepe

Post autor: bepe » 26 wrz 2012, 0:25

a/p TALENT pisze:Nekrofilia
Tym razem się nie zgadzam. Tak jak nie lubię PiS-u, tak muszę przyznać im rację - skandal z pomyleniem ciał kompromituje państwo. A przede wszystkim stawia on pod ogromnym znakiem zapytania prawidłowość śledztwa w sprawie katastrofy społecznej. Fakt - pomylenie ciał to sprawa stosunkowo drobna i na przebieg głównego wątku śledztwa raczej wpływu nie ma, ale zarazem jest to sprawa szalenie delikatna i ważna dla rodzin ofiar tego wypadku. Jeśli popełniono karygodne błędy w takiej kwestii, to nie możemy mieć żadnej pewności, że inne działania organów państwa nie były prowadzone równie niechlujnie. A to już woda na młyn dla Fotygi, Macierewicza, Sakiewicza i im podobnych, którzy co najmniej raz w tygodniu epatują społeczeństwo kolejnymi "informacjami" o zamachu w tupolewie.

Awatar użytkownika
chester

Post autor: chester » 26 wrz 2012, 9:00

bepe pisze:śledztwa w sprawie katastrofy społecznej
Ke?
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 26 wrz 2012, 9:49

bepe pisze:
a/p TALENT pisze:Nekrofilia
Tym razem się nie zgadzam. Tak jak nie lubię PiS-u, tak muszę przyznać im rację - skandal z pomyleniem ciał kompromituje państwo. A przede wszystkim stawia on pod ogromnym znakiem zapytania prawidłowość śledztwa w sprawie katastrofy społecznej. Fakt - pomylenie ciał to sprawa stosunkowo drobna i na przebieg głównego wątku śledztwa raczej wpływu nie ma, ale zarazem jest to sprawa szalenie delikatna i ważna dla rodzin ofiar tego wypadku. Jeśli popełniono karygodne błędy w takiej kwestii, to nie możemy mieć żadnej pewności, że inne działania organów państwa nie były prowadzone równie niechlujnie. A to już woda na młyn dla Fotygi, Macierewicza, Sakiewicza i im podobnych, którzy co najmniej raz w tygodniu epatują społeczeństwo kolejnymi "informacjami" o zamachu w tupolewie.
Ale lepiej pluć w twarz i się podśmiewać bo pisowcy, niż chwilę pomilczeć i pozwolić wyjaśnić.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Pawel_
Sierściuch

Post autor: Pawel_ » 26 wrz 2012, 10:24

JacekM pisze:Ale lepiej pluć w twarz i się podśmiewać bo pisowcy, niż chwilę pomilczeć i pozwolić wyjaśnić.
Tu jest coś, co trzeba wyjaśniać? "Pomyliliśmy ciała, bo...?" :>

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 26 wrz 2012, 11:15

No jeśli przyjmujesz taką sytuację bez wyjaśnienia - ok. Ale nie dziw się że potem narastają wokół takich rzeczy teorie spiskowe.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
a/p TALENT

Post autor: a/p TALENT » 26 wrz 2012, 12:11

Jeszcze raz wyjaśniam, razi mnie ten tabloidalny lans dosłownie "po trupach". Zwłaszcza wybiórczy podział zmarłych w katastrofie / nie poległych / na tych słusznych z naszej ferajny i na tych pozostałych w sumie niegodnych. Boli mnie bylejakość służb państwowych i totalne zdołowanie sił powietrznych. Płacę w sumie wysokie podatki i w zamian mam poczucie, że są to zmarnowane pieniądze przez nieodpowiedzialnych i miernych politykierów z kolejnych rządów, począwszy od nieudolnego rządu pod protektoratem AWS-u.
Idiokracja nas otacza

blinski

Post autor: blinski » 26 wrz 2012, 13:14

bepe pisze:Tym razem się nie zgadzam. Tak jak nie lubię PiS-u, tak muszę przyznać im rację - skandal z pomyleniem ciał kompromituje państwo.
Ja się dziwię, jak oni w ogóle poskładali te ciała do kupy i właściwie rozpoznali. Przecież większość to były poskręcane i nadpalone ludzkie puzzle (no offence).

bepe

Post autor: bepe » 26 wrz 2012, 19:19

chester pisze:
bepe pisze:śledztwa w sprawie katastrofy społecznej
Ke?
Późno było, jak to pisałem :D Oczywiście o katastrofę smoleńską chodzi. Choć społeczeństwo gdzieś od 2005 r. także konsekwentnie zmierza ku katastrofie, a Smoleńsk to zmierzanie tylko przyspieszył.
a/p TALENT pisze:Jeszcze raz wyjaśniam, razi mnie ten tabloidalny lans dosłownie "po trupach".
Mnie też. Tyle tylko, ze przez takie numery z pomyleniem ciał ci, którzy się lansują, dostają oręż do ręki. Takie pomyłki są niedopuszczalne.
a/p TALENT pisze:Boli mnie bylejakość służb państwowych
Ci "nekrofile" co najmniej od 2010 r. powtarzają, ze państwo nie działa. Rzeczywistość dostarczyła ostatnio dość argumentów na tę tezę, a tu jeszcze wychodzi ta sprawa. Takie rzeczy naprawdę nie mają prawa się zdarzać. Nie oczekuję nieomylności, ale są błędy drobne (wybaczalne) i są skandaliczne. Ten jest skandaliczny.

ODPOWIEDZ