[Hydepark] Tramwaje Warszawskie

Moderatorzy: JacekM, Dantte

polsmol

Post autor: polsmol » 07 paź 2012, 13:00

Ja również jestem ciekaw jak to było. Naprawdę szkoda tego portalu.

Awatar użytkownika
Filip7370

Post autor: Filip7370 » 07 paź 2012, 15:51

Ja obstawiam że jak zawsze szefowi się nie chciało dalej robić za frajer, i potem awantura o schedę...
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 :rip:
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.

osa

Post autor: osa » 07 paź 2012, 18:41

MisiekK pisze:Wiemy doskonale obaj jak z Przegubowcem bylo i mam podstawy do takiego a nie innego zdania.
Jeśli twierdzisz, że to ja stoję za likwidacją ”Przegubowca”, bezczelnie kłamiesz. Nie mam nic wspólnego z tym, że prawnicy Agory zażądali od właścicieli tego portalu ogromnej sumy za publikowanie tekstów ”Gazety”, w tym moich. Interweniowałem w tej sprawie. Niedawno dowiedziałem się, że kwota została zmniejszona trzykrotnie. Nic więcej nie mogłem zrobić. Tak jak wcześniej pisałem: ubolewam nad tą całą sprawą. Nadal uważam, że wszystko można było załatwić polubownie. Dzieje się zresztą tak, jak przewidywałem: to ja muszę się tłumaczyć z tego, że nie jestem wielbłądem. Nigdy nie miałem pretensji, że ceniony przeze mnie ”Przegubowiec” publikuje moje teksty. Jak się jednak okazuje, niewiele mam tu do gadania, bo teksty, choć podpisane przeze mnie, nie są moją własnością.
MisiekK pisze:A co do moich 'prywatnych dzialan na rzecz klubu' to tylko przypominam, ze rozne informacje otrzymywane ode mnie, kolegow z Przegubowca przez lata i pozniej publikowane brzydko nie pachnialy a zapelnialy wierszowke.
Dawno już nie było o wierszówce, która urasta do rangi jakiegoś mitu. Wierszówkę brałem w pierwszej połowie lat 90. Nie przypominam sobie wtedy żadnych kontaktów między nami.
MisiekK pisze:Co do 13N to oficjalnie podawano ponad rok temu, ze termin wycofania to koniec 2012, natomiast moje rozmowy z prezesem Karosem sa moja prywatna sprawa i nie sa nikomu ujawniane.
Tylko nie pisz potem, że tekst, który się właśnie ukazał jest do bani, bo prezes Karos coś kiedyś prywatnie powiedział. Liczy się to, co powiedział publicznie. A było to pod koniec września podczas ”Forum Inwestycji Tramwajowych”, które organizował ”Rynek Kolejowy”.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 07 paź 2012, 23:00

osa pisze:Jeśli twierdzisz, że to ja stoję za likwidacją "Przegubowca", bezczelnie kłamiesz.

Czy kiedykolwiek i gdziekolwiek to napisałem? Nie próbuj wkładać mi takich stwierdzeń - bez takich insynuacji poproszę.
osa pisze:Nie mam nic wspólnego z tym, że prawnicy Agory zażądali od właścicieli tego portalu ogromnej sumy za publikowanie tekstów "Gazety", w tym moich. Interweniowałem w tej sprawie. Niedawno dowiedziałem się, że kwota została zmniejszona trzykrotnie. Nic więcej nie mogłem zrobić. Tak jak wcześniej pisałem: ubolewam nad tą całą sprawą. Nadal uważam, że wszystko można było załatwić polubownie. Dzieje się zresztą tak, jak przewidywałem: to ja muszę się tłumaczyć z tego, że nie jestem wielbłądem. Nigdy nie miałem pretensji, że ceniony przeze mnie "Przegubowiec" publikuje moje teksty. Jak się jednak okazuje, niewiele mam tu do gadania, bo teksty, choć podpisane przeze mnie, nie są moją własnością.
Od początku mówię, że jesteś jedną z osób, która dzięki takiej a nie innej sytuacji z Przegubowcem oberwała rykoszetem i doskonale rozumiem tą sytuację. Efektem zabawy z Przegubowcem jest to, że pewna część środowiska prostu przestała wpółpracować z tytułami sygnowanymi przez Agorę. Co widać - inni dziennikarze pewne informacje dostają i wiedzą wcześniej o co pytać rzeczników, a dla Agory jest na nie embargo - zostają tylko oficjalne kontakty. Zresztą nie tylko przedstawiciele środowiska - znane mi są odmowy udzielenia wywiadu przez ludzi znanych innym tytułom sygnowanym przez Agorę. Mówi się trudno. I tu kończę dyskusję w tym wątku - dalej na priv jeśli jest taka ochota z Twojej strony.

Innym, rozdzielnym od sprawy Przegubowca wątkiem jest pojawianie się w materiałach rzeczy merytorycznie wątpliwych. Od razu mówię - PRZEPRASZAM - zbyt ostro to oceniłem we wcześniejszych postach. Tak jak pisałem wcześniej - nie jesteście z red. Krzyśkem pierwszymi z brzegu, którzy tylko z doskoku zajmujecie się tematami komunikacyjnymi. Dlatego uważam, że na wpadki w tematach, które są dobrze opisane w dostępnych miejscach nie powinniście sobie pozwalać. I będę to piętnował.
osa pisze:Tylko nie pisz potem, że tekst, który się właśnie ukazał jest do bani, bo prezes Karos coś kiedyś prywatnie powiedział. Liczy się to, co powiedział publicznie. A było to pod koniec września podczas "Forum Inwestycji Tramwajowych", które organizował "Rynek Kolejowy"
Chyba napisałem wyraźnie, że nie podpieram się publicznie nigdzie informacjami uzyskanymi od znanych mi prezesów spółek, czy ludzi z UM i nie ma co szukać dziury w całym. Przedstawiciele TW publicznie mówili już w 2010 roku kiedy planowane jest zakończenie wycofywania najstarszych pojazdów - co w róznych materiałach już było publikowane.... Przypominam wielki szał pokazywania przez wszystkie chyba stacje rozkręcania tramwaju i opowiadanie jaki to może być super eksponat na działce. Później to przypominano.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 07 paź 2012, 23:09

Ale dlaczego z tego, że wcześniej było o tym wycofywaniu wiadomo, teraz nie można o tym napisać?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 07 paź 2012, 23:19

KwZ pisze:Ale dlaczego z tego, że wcześniej było o tym wycofywaniu wiadomo, teraz nie można o tym napisać?
Było ileś postów wcześniej, że to żadna nowość, a nie że pisać nie wolno.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 07 paź 2012, 23:28

MisiekK pisze:
KwZ pisze:Ale dlaczego z tego, że wcześniej było o tym wycofywaniu wiadomo, teraz nie można o tym napisać?
Było ileś postów wcześniej, że to żadna nowość, a nie że pisać nie wolno.
No ale co z tego, że to żadna nowość? Żadna nowość to może dla nas, miłosników - nie wiem, czy zwykły pasażer ma zakodowane w świadomości, że to już niedługo. I nie zmienia faktu, że to dobry moment, żeby o tym pisać w prasie.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 07 paź 2012, 23:33

MeWa pisze:I nie zmienia faktu, że to dobry moment, żeby o tym pisać w prasie.
Cóż - mam inne zdanie - lepiej to napisać bliżej grudnia - wtedy ludzie szybciej złożą artykuł ze zniknięciem kabanów.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 07 paź 2012, 23:35

MisiekK pisze:
MeWa pisze:I nie zmienia faktu, że to dobry moment, żeby o tym pisać w prasie.
Cóż - mam inne zdanie - lepiej to napisać bliżej grudnia - wtedy ludzie szybciej złożą artykuł ze zniknięciem kabanów.
A kto powiedział, że jeśli teraz się o tym napisze, to nie mżna o tym napisać raz jeszcze w grudniu?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 07 paź 2012, 23:53

Jak dla mnie to mozna i codziennie. Najwyzej czesc czytelnikow bedzie sie bala otworzyc lodowke w obawie przed znikajacymi parowkami :-P

Awatar użytkownika
Bernard
(MANiak3333)

Post autor: Bernard » 08 paź 2012, 0:49

102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 08 paź 2012, 6:22

Zostanie 7 sztuk - tyle na dzis jest uzgodnione. Natomiast co do planow jakiejs linii turystycznej na kabanach, to niedasie. Nie przy tej obsadzie Biura Promocji Miasta. Wakacyjna tramwajowa linia turystyczna jest fe, a my marzymy o takowej jezdzacej na stale....

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 08 paź 2012, 7:42

MisiekK pisze:Natomiast co do planow jakiejs linii turystycznej na kabanach, to
...ja bym nocami rozkręcał tory na Puławskiej, gdyby miała tamtędy jeździć :twisted:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 08 paź 2012, 7:57

Bastian pisze:...ja bym nocami rozkręcał tory na Puławskiej, gdyby miała tamtędy jeździć :twisted:
To już teraz zacznij, bo jeszcze parówy jeżdżą :P

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 08 paź 2012, 8:13

Na razie jeszcze jakoś wytrzymuję... ;)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

ODPOWIEDZ