Informacja w Swingach i Jazzach
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na Woli też mi (z reguły) dobrze zapowiadają przystanki. Ostatni kontrprzykład miałem miesiąc temu na 20, gdzie się po bodaj dwóch przystankach motorniczy zreflektował i coś tam poprawił - potem działało dobrze.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
No właśnie - a czy system nie może sam się reflektować? I poprawiać np. odległości co przystanek?
Z wcześniejszych postów MiśkaK wynikało, że coś takiego miało być robione.
Bardzo często w tych przypadkach nieprawidłowych zapowiedzi motorniczy się reflektuje, że coś jest nie tak. Tyle że często o wiele przystanków za późno.
Z wcześniejszych postów MiśkaK wynikało, że coś takiego miało być robione.
Bardzo często w tych przypadkach nieprawidłowych zapowiedzi motorniczy się reflektuje, że coś jest nie tak. Tyle że często o wiele przystanków za późno.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie wiem, nie zapłacił mi nikt za odpowiedź na to pytanie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Fajnie, a od pasażera to się wymaga Bóg wie czego.
Oczywiście, że program powinien 'widzieć' przystanki, zwłaszcza w tramwajach, gdzie nie ma NŻ, jest to trywialnie proste.
A, i jeszcze jedno - przedwczesna zapowiedź 'następny przystanek' się zdarza na niektórych. Natomiast zapowiedź 'przystanek XX' w okolicach zatrzymania na skrzyżowaniu przed tym przystankiem, to jest po prostu reguła. Tak ma być z założenia, czy to też liczymy za usterkę implementacji?
Oczywiście, że program powinien 'widzieć' przystanki, zwłaszcza w tramwajach, gdzie nie ma NŻ, jest to trywialnie proste.
A, i jeszcze jedno - przedwczesna zapowiedź 'następny przystanek' się zdarza na niektórych. Natomiast zapowiedź 'przystanek XX' w okolicach zatrzymania na skrzyżowaniu przed tym przystankiem, to jest po prostu reguła. Tak ma być z założenia, czy to też liczymy za usterkę implementacji?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To ostatnie to chyba nie jest bug, tylko feature. Po zatrzymaniu to chyba kapkę za późno by było, jak ktoś chce wysiąść, powinien być w rejonie drzwi w tym momencie. 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak jest rozległe skrzyżowanie to można by próbować przesunąć na "po wjeździe na skrzyżowanie". Drzwi mają pamięć (przynajmniej w swingach), więc się przyciśnięcie przyda
To jest chyba jednak kwestia przyjęcia i stosowania pewnej zasady...
To jest chyba jednak kwestia przyjęcia i stosowania pewnej zasady...
- marcin3001
System miał samoczynnie korygować odległości, w praktyce zauważyłem to tylko kilka razy, ogólnie więc nadal wymagana jest reakcja motorniczego.
Często też na pulpicie wyświetlane jest duże czerwone "C" (kategoria błędu) i podkreślona jest na czerwono zakładka "INF". Może to ma jakiś związek z niełapaniem otwarcia drzwi?
Często też na pulpicie wyświetlane jest duże czerwone "C" (kategoria błędu) i podkreślona jest na czerwono zakładka "INF". Może to ma jakiś związek z niełapaniem otwarcia drzwi?
Powinien. Tyle, że jeździ po mieście już ponad 140 Swingów. Przy tej ilości pojazdów nie ma opcji, żeby postawić do każdego szeryfa sprawdzającego zapowiedzi.MeWa pisze:No właśnie - a czy system nie może sam się reflektować? I poprawiać np. odległości co przystanek?
I to mnie dziwi. Po coś wyświetlanie przystanów na prawy ekran zostało wyprowadzone. Ba - odpisy w kartach nie bardzo potwierdzają, że motorowi muszą nagminnie poprawiać zapowiedzi...MeWa pisze:Bardzo często w tych przypadkach nieprawidłowych zapowiedzi motorniczy się reflektuje, że coś jest nie tak. Tyle że często o wiele przystanków za późno.
Żadnego.marcin3001 pisze:Często też na pulpicie wyświetlane jest duże czerwone "C" (kategoria błędu) i podkreślona jest na czerwono zakładka "INF". Może to ma jakiś związek z niełapaniem otwarcia drzwi?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Ciekawe, ze w analogicznej sytuacji, kierowcy chcą i potrafią korygować MacroSystem i NovaMedię... Ale tutaj, to przecież TW, udzielne księstwo...MisiekK pisze:Powinien. Tyle, że jeździ po mieście już ponad 140 Swingów. Przy tej ilości pojazdów nie ma opcji, żeby postawić do każdego szeryfa sprawdzającego zapowiedzi.
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Tramwaje mają zupełnie inny SIL od autobusów.mobil one pisze:Ciekawe, ze w analogicznej sytuacji, kierowcy chcą i potrafią korygować MacroSystem i NovaMedię...
O, to jest ten świng, którym wczoraj jechałem przez Wynalazki...
http://www.fuw.edu.pl/~michalj/warszawa ... 113653.jpg
http://www.fuw.edu.pl/~michalj/warszawa ... 113653.jpg
Na to wygląda.px33 pisze:Naprawdę Novamedia rozwija dwa zupełnie różne systemy? (na tym samym albo prawie tym samym sprzęcie)