Dało się, nic nie budować.Wolfchen pisze:No i tak linia wołomińska doczekała się nowego p.o. o jakże pięknej nazwie "Warszawa Zacisze Wilno". Gorzej się nie dało chyba
Nowe przystanki kolejowe w Warszawie
Moderator: JacekM
- R-9 Chełmska
- panzerloud
Jak ktoś będzie miał potrzebę dstać się do firmy czy osiedla na elsnerowie to będzie wiedział gdzie to jest bo sobie wyszuka, O tych co tam mieszkają nie piszę, z wiadomych powodów. A ludzi z Zacisza można zwyczajnie poinformować że niedaleko nich powstała stacja kolejowa, z której można dojechać na plac wileński, prosto pod strzechy tamtejszego carrefoura, w czasie krótszym niż ten który poświęcają na podróż autobusem, w to samo miejsce. Uważam że nie ma sensu lansować nowej równie(jeśli nie bardziej egzotycznej nazwy), PKP mogło jednak powalczyć z developerem, żeby nazwa stacji odpowiadała nazwie regionu, a nie budującego się produktu. Ale według mnie jest to detal, ważne że będzie nowa stacja, która będzie ludziom służyć.fik pisze:Ile znasz osób, które w ogóle wiedzą, gdzie jest Elsnerów?MichalJ pisze:Elsnerów na pewno lepszy od Zacisza, z Wilnem czy bez.
[ Dodano: |6 Gru 2012|, 2012 02:18 ]
Jak ktoś będzie miał potrzebę dstać się do firmy czy osiedla na elsnerowie to będzie wiedział gdzie to jest bo sobie wyszuka, O tych co tam mieszkają nie piszę, z wiadomych powodów. A ludzi z Zacisza można zwyczajnie poinformować że niedaleko nich powstała stacja kolejowa, z której można dojechać na plac wileński, prosto pod strzechy tamtejszego carrefoura, w czasie krótszym niż ten który poświęcają na podróż autobusem, w to samo miejsce. Uważam że nie ma sensu lansować nowej równie(jeśli nie bardziej egzotycznej nazwy), PKP mogło jednak powalczyć z developerem, żeby nazwa stacji odpowiadała nazwie regionu, a nie budującego się produktu. Ale według mnie jest to detal, ważne że będzie nowa stacja, która będzie ludziom służyćfik pisze:Ile znasz osób, które w ogóle wiedzą, gdzie jest Elsnerów?MichalJ pisze:Elsnerów na pewno lepszy od Zacisza, z Wilnem czy bez.
Nie zakładajmy, że każdy ma IQ=0R-9 Chełmska pisze:Wilno jest jednak mylące, bo ktoś jadący do litewskiego Wilna mógłby się zdziwić, jak szybko tam się dojeżdża
Są dwa problemy:panzerloud pisze:A ludzi z Zacisza można zwyczajnie poinformować że niedaleko nich powstała stacja kolejowa, z której można dojechać na plac wileński, prosto pod strzechy tamtejszego carrefoura, w czasie krótszym niż ten który poświęcają na podróż autobusem, w to samo miejsce.
- musi być dogodny dojazd do p.o. (o fizycznym istnieniu dojścia nawet nie wspomnę)
- RM musi podjąć odpowiednio wcześniej uchwałę w sprawie przystanków granicznych (to formalność, ale łatwo przeoczyć).
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
Moja mama była świadkiem sytuacji gdy kobieta pytała się na Śródmieściu osoby czy kolejny pociąg jedzie do Mińska. Ta osoba odpowiedziała, że tak (pociąg jechał do Mińska Mazowieckiego). Moja mama dopytała się tej kobiety (bo zaciągała po rosyjsku) do jakiego Mińska chce jechać? No to ona, że na Białoruś. Moja mama wyjaśniła, że ma jechać na Gdański bo tam odjeżdża pociąg do Mińska (btw. w nowum RJ się to zmieni - WC).Wolfchen pisze:Nie zakładajmy, że każdy ma IQ=0R-9 Chełmska pisze:Wilno jest jednak mylące, bo ktoś jadący do litewskiego Wilna mógłby się zdziwić, jak szybko tam się dojeżdża
I Włochy...
Natomiast w ogóle nie rozumiem argumentów "kto wiedział, że tam jest Elsnerów?". Nie wiedział, to się dowie. Taki np. Witolin też przesadnie znany nie jest (nie był). Lepsza nazwa od czapy niż nazwa jakoś związana z okolicą? Należy się cieszyć, że nie jest to stacja Siódmej Kompanii Ósmego Pułku Armii Krajowej, albo coś w podobnym stylu. Albo imienia jakiejś osoby...
O, już mam - Warszawa Wierna. To się dopiero wpisuje w nazewnictwo typu Warszawa Toruńska czy Warszawa Żwirki i Wigury. Albo Warszawa Semper Fidelis - a nie, przepraszam, to przy osiedlu Lwów, if any.
Natomiast w ogóle nie rozumiem argumentów "kto wiedział, że tam jest Elsnerów?". Nie wiedział, to się dowie. Taki np. Witolin też przesadnie znany nie jest (nie był). Lepsza nazwa od czapy niż nazwa jakoś związana z okolicą? Należy się cieszyć, że nie jest to stacja Siódmej Kompanii Ósmego Pułku Armii Krajowej, albo coś w podobnym stylu. Albo imienia jakiejś osoby...
O, już mam - Warszawa Wierna. To się dopiero wpisuje w nazewnictwo typu Warszawa Toruńska czy Warszawa Żwirki i Wigury. Albo Warszawa Semper Fidelis - a nie, przepraszam, to przy osiedlu Lwów, if any.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Lepiej, żeby się dopytał, gdzie jest Elsnerów niż żeby pomyślał, że z przystanku będzie miał blisko na Zacisze.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.