Sygnalizacja świetlna (skrzyżowania bez tramwajów!)

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 13 sie 2006, 9:08

Zupełnie bez sensu. Tam to jest klasyczny wręcz przykład potrzebnego ronda. Wieszczę koszmarne korki, bo tam mnóstwo relacji skrętnych jest.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 13 sie 2006, 13:11

Korki są już bez świateł więc będą nadal. Tylko nie wiem czy rondo by się tam zmieściło 8-[
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 13 sie 2006, 22:36

Tam? Bez problemu. Nie w takich miejscach ronda widziałem ;) Jak masz kawałek podkładu z tamtych okolic, to Ci mogę narysować ;).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 13 sie 2006, 22:44

Maluj :D . Jakość jako taka ale cóz poradzić.
Załączniki
wał.JPG
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 14 sie 2006, 8:57

Śliczne, ale skalę proszę - nie wiem, czy ulice mają tam 6 czy 7 metrów szerokości.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 15 sie 2006, 22:59

Tak dobrze już nie bedzie. Wsiąc na rower i przyjedz pomierzyć :D
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 15 sie 2006, 23:10

Sam wsiądź, potrzebny mi tylko jakiś wymiar charakterystyczny.
To w końcu ja za darmo robię projekt, ty więc też się musisz wykazać ;)

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 15 sie 2006, 23:15

Niech Ci będzie. Moze jutro się przejdę ;)
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 15 sie 2006, 23:19

I tak w sobote dopiero siade - bede rondo na Czluchowskiej rysowal ;)

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 15 sie 2006, 23:33

inż. Glonojad pisze:I tak w sobote dopiero siade - bede rondo na Czluchowskiej rysowal ;)
:>
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 19 sie 2006, 23:28

:arrow: Tytuł poniższego tekstu pachnie mi kampanią wyborczą, ale sama sprawa strzałek jest rzeczywiście kontrowersyjna:
ŻW pisze:Marcinkiewicz rozpoczął walkę z korkami

Może nie będzie idealnie, ale jest szansa, że sytuacja na drogach Warszawy trochę się poprawi

Władze stolicy nie chcą likwidować zielonych strzałek dla kierowców skręcających w prawo na skrzyżowaniach, bo ich zdaniem znacznie usprawniają one ruch i eliminują część korków. Tymczasem Ministerstwo Transportu nakazuje polskim samorządom wyrzucenie tych urządzeń do kosza.

Dlatego p.o. prezydenta stolicy Kazimierz Marcinkiewicz wysłał pismo do szefa resortu transportu Jerzego Polaczka z prośbą o przynajmniej czasowe zawieszenie rozporządzenia w tej sprawie wydanego kilka miesięcy temu.

– To pierwszy, jeszcze nie największy krok w walce z korkami w Warszawie. Potem będą kolejne. Na razie za wcześnie jednak na szczegóły – mówi Robert Szaniawski, rzecznik p.o. prezydenta Warszawy.

Zdaniem Ratusza, umożliwienie kierowcom warunkowego skręcania na podstawie wskazań zielonych strzałek zamiast nakazania im czekania na pełną zmianę sygnalizacji to najszybszy z możliwych sposób rozładowania tłoku na ulicach. Podobnego zdania są eksperci. Nie uważają jednak, że to całkowicie rozwiąże problem.

– Tylko wygodna sieć tras obwodowych odblokuje centrum miasta – ocenia Jerzy Pomorski, specjalista z Automobilklubu Polski. Taka sieć powstanie jednak w Warszawie nie wcześniej niż za 10 lat. Stanowisko resortu transportu w tej sprawie będzie znane za kilkanaście dni.

Data: 2006-08-19; MHAD

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 23 sie 2006, 19:52

Pewnie właśnie te strzałki wkrótce znikną z sygnalizacji tramwajowej przy Al. Niepodległości/Nowowiejskiej. Już wiszą dodatkowe sygnalizatory dla skrętów, na razie opakowane w folię. Znakomite usprawnienie ruchu, niech ich szlag... :/
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Jožin z bažin
Kontakt:

Post autor: Jožin z bažin » 23 sie 2006, 20:45

Bastian pisze:Pewnie właśnie te strzałki wkrótce znikną z sygnalizacji tramwajowej przy Al. Niepodległości/Nowowiejskiej.
Zaraz. To one są tam jeszcze?
xxx

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 23 sie 2006, 20:53

Hieronim pisze:
Bastian pisze:Pewnie właśnie te strzałki wkrótce znikną z sygnalizacji tramwajowej przy Al. Niepodległości/Nowowiejskiej.
Zaraz. To one są tam jeszcze?
A tuś mnie "zażył z mańki". Postaram się jutro sprawdzić.

Tak, czy owak, wprowadzanie odrębnych faz płynności ruchu się nie przysłuży, niezależnie od tego, czy te strzałki już zniknęły, czy też dopiero teraz to zrobią.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Jožin z bažin
Kontakt:

Post autor: Jožin z bažin » 23 sie 2006, 21:07

Bastian pisze:A tuś mnie "zażył z mańki". Postaram się jutro sprawdzić.
Na pewno zniknęły w kwietniu. Jeśli są teraz, to znaczy, że powróciły. Jak im robiłem wtedy zdjęcie, to myślałem, że to ostatni dzień ich eksploatacji. Właściwie to strzałka była jedna, ale dwustronna.
xxx

ODPOWIEDZ