Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
Tak to było:
Pociągi do i z Siedlec będą kursować z opóźnieniem około 10 - 30 minut. Z odcinka Warszawa Wschodnia - Mińsk Mazowiecki wycofane zostaną wszystkie pociągi dalekobieżne (pojadą drogą okrężną.
Pociągi z kierunku Tłuszcza będą kierowane na stację Warszawa Wileńska.
Miałem to szczęście marznąć w Rembertowie od ok 7:10 do ok 7:45 (cel - Smródwmieście)
- S2 pozostawiła na peronie całkiem spory tłumek.
- Po kilku minutach od strony Mińska nadjechał kibelek donośnie trąbiąc. Na peronie trwała walka o jak najlepsze pozycje startowe, a tymczasem kibelek (KM201, zapewne 88146) pozdrawiając czekających, śmignął radośnie po dalekobieżnych. Z peronu również dobiegły liczne "pozdrowienia", bowiem jednostki były dość luźne (tylko pojedyncze osoby stały).
- Nadjechał napakowany podwójny flirt, kilkunastu-kilkudziesięciu desperatom udało się wcisnąć
- Po dalekobieżnych śmignęła Łukowianka (nie narzekała na nadmiar pasazerów)
- Po chwili na łuku od strony Tłuszcza pojawiły się światła kibelka do Góry Kalwarii, czyli szansa na trochę miejc stojących w przedsionkach. Jednostkę wjeżdżającą w perony powitał gromki śmiech - 1*EN57!
- Zaraz po nim przyjechała S2, luźna, prawie wszyscy się zapakowali.
Liczysz kalendarzowo?VLnt7 pisze:To z tego powodu dzisiaj widziałem TLKę zasuwającą po siódemce? Od ponad roku jest to niecodzienny widok.
Wczoraj z WWO w kierunku Pilawy (przez Otwock) odjechały dwie TLKi.
W grudniu, po potrąceniu przez Solinę też ze dwa pociągi TLK pojechały drogą okrężną przez Otwock.
Droga przez Otwock jest okrężną (pytam bo nie wiem, wcześniej większość TLK śmigała przez Otwock)tomstak pisze:Liczysz kalendarzowo?VLnt7 pisze:To z tego powodu dzisiaj widziałem TLKę zasuwającą po siódemce? Od ponad roku jest to niecodzienny widok.
Wczoraj z WWO w kierunku Pilawy (przez Otwock) odjechały dwie TLKi.
W grudniu, po potrąceniu przez Solinę też ze dwa pociągi TLK pojechały drogą okrężną przez Otwock.
Swoją drogą pytanie dla zorientowanych: to przez brak miejsca w rozkładzie nie ma już składów TLK jadących przez Otwock ?
Czy to wina uruchomienia SKM, czy też jednak jeden tor między Pilawą a Otwockiem ma "większą wagę" ?
Tu raczej było pytanie ogólne: czemu nie przez Otwock.
Czasem przez przepustowość, czasem czort wie czemu.
W każdym razie p. Otwock czas przejazdu w zasadzie taki sam jak dalszą trasą, a lepszą technicznie przynajmniej.
Dziś na razie zgłoszone na stronie KM:
usterka SRK Mińsk - Mrozy
defekt składu Dęblin - Warszawa i Skarżysko - Radom...
Czasem przez przepustowość, czasem czort wie czemu.
W każdym razie p. Otwock czas przejazdu w zasadzie taki sam jak dalszą trasą, a lepszą technicznie przynajmniej.
Dziś na razie zgłoszone na stronie KM:
usterka SRK Mińsk - Mrozy
defekt składu Dęblin - Warszawa i Skarżysko - Radom...
od roku to nic poza KM i SKM na Linii Otwockiej nie było widać .VLnt7 pisze:To z tego powodu dzisiaj widziałem TLKę zasuwającą po siódemce? Od ponad roku jest to niecodzienny widok.
Jednak z nowym rozkładem zaobserwowałem jeden Interregio obsługiwane przez EN57 AL
w otwocku melduje sie o 8:07 i śmiga na zachodnią
[ Dodano: |9 Sty 2013|, 2013 14:07 ]
skład podjechał opóźniony 15 minut co wpłynęło na opóźnienie pociągu do Dęblina co z kolei wpłynęło na opóźnienie KM703 z Pilawy i IR jadącego tuz za nimprzewoz pisze:defekt składu Dęblin - Warszawa
dodatkowo SKM czekała w peronach ok 10 minut na zdefektowany skład i zanim się ludzie przesiedli to złapała na starcie ponad 15 minut.
oczywiście SKM już od Otwocka pękła w szwach. od Falenicy nikt już nie wsiadał licząc ze zaraz będzie KM i wolę nie wiedzieć jaki były reakcje ludzi na to że kolejny pociąg przyjechał po 30 minutach
- moonwalker
Ktoś ma informację co się wysypało na wjeździe do Piaseczna od strony Warszawy że tam jest 20 km/h?
Dziś na DWZ o 18:00:
SKM z 17:21 +50
KM Siedlce +30
SKM Lotnisko +30
IC Górnik +35
SKM S1 +30
KM Grodzisk +30
KM Błonie +30
SKM Lotnisko +30
KM Góra Kalwaria +15
IC Sawa +20
KM Żyrardów +10