Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Czerniakowska zawsze trochÄ z boku
Moderator: Wiliam
Jechałem dziś 118 z Pl. 3 krzyży do M Politechnika i dalej na zachód 187 około 15:00.
Moje obserwacje są następujące. Problemem 159 są korki na Pięknej w okolicy Pl. Konstytucji. Linia wymaga raczej zmiany trasy na odcinku, gdzie tworzą się największe korki, niż podzielenia. W 118 było około 30-40 osób, więc zapełnienie przyzwoite, ale skręcając z Al. Ujazdowskich w Piękną miałem wrażenie, że autobus się złamie. Jest tak wąsko, że nie wiem, kto dopuścił taką trasę. Na dodatek jazda Piękną to katastrofalne 3 minuty opóźnienia.
187 z Dolnego Mokotowa na M Politechnika przyjechał przyzwoicie zapełniony (ponad 50 osób). Większość wysiadła, ale tyle samo osób wsiadło. Nie wiem skąd ludzie tam przyjechali, ale wydaje się, że linia spełnia swoją rolę przewozową, choć jest za długa. Problemem jest tylko brak odpowiedniej pętli w okolicy M Politechnika czy M Pole Mokotowskie, co powoduje krańcowanie linii na Waryńskiego, na Rakowieckiej, czy o zgrozo 143 pod GUS-em.
Moje obserwacje są następujące. Problemem 159 są korki na Pięknej w okolicy Pl. Konstytucji. Linia wymaga raczej zmiany trasy na odcinku, gdzie tworzą się największe korki, niż podzielenia. W 118 było około 30-40 osób, więc zapełnienie przyzwoite, ale skręcając z Al. Ujazdowskich w Piękną miałem wrażenie, że autobus się złamie. Jest tak wąsko, że nie wiem, kto dopuścił taką trasę. Na dodatek jazda Piękną to katastrofalne 3 minuty opóźnienia.
187 z Dolnego Mokotowa na M Politechnika przyjechał przyzwoicie zapełniony (ponad 50 osób). Większość wysiadła, ale tyle samo osób wsiadło. Nie wiem skąd ludzie tam przyjechali, ale wydaje się, że linia spełnia swoją rolę przewozową, choć jest za długa. Problemem jest tylko brak odpowiedniej pętli w okolicy M Politechnika czy M Pole Mokotowskie, co powoduje krańcowanie linii na Waryńskiego, na Rakowieckiej, czy o zgrozo 143 pod GUS-em.
Plus korki na Towarowej ( i to jest GŁÓWNY problem)...draco pisze:Problemem 159 są korki na Pięknej w okolicy Pl. Konstytucji.
Sugerowałem już w tym wątku kr: TORWAR dla linii 143...draco pisze:o zgrozo 143 pod GUS-em.
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie. Trudno, że są korki, nie zabierze się jedynej ulicy z całej Koszykowej tylko po to, by przerzucić ją na ciągi, gdzie jest już pełno autobusów (bo w grę wchodziłyby wyłącznie AJ i TŁ).draco pisze:Problemem 159 są korki na Pięknej w okolicy Pl. Konstytucji. Linia wymaga raczej zmiany trasy na odcinku, gdzie tworzą się największe korki, niż podzielenia.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Koszykowa i Piękna to są ulice... wróć, gwoździe do trumny. Jeżeli potrafię być przy MPW na +1, przy Rondzie Daszyńskiego też na +1, a na pierwszym Placu Zawiszy -10, zaś na drugim -16, to coś tu nie jest halo... Inna sprawa jest taka, że wczoraj człowiek, którego zmieniałem, cały dzień miał 'kółeczka'.draco pisze:Moje obserwacje są następujące. Problemem 159 są korki na Pięknej w okolicy Pl. Konstytucji. Linia wymaga raczej zmiany trasy na odcinku, gdzie tworzą się największe korki, niż podzielenia
To da się rozwiązać, w ogóle likwidując obsługę autobusami relacji Towarowa-Pl.Zawiszy-Raszyńska-Koszykowa.Pawel_ pisze:Jeżeli potrafię być przy MPW na +1, przy Rondzie Daszyńskiego też na +1, a na pierwszym Placu Zawiszy -10, zaś na drugim -16, to coś tu nie jest halo...
187 może pełnić tę funkcję i to lepiej, bo dowiezie do M Politechnika, a nie na Koszykową. Pozostaje pytanie, czy krótsze 159 nie woziłoby much Piękną do Torwaru. Wprawdzie problemu z Pl.Zawiszy ten manewr nie rozwiąże, ale krótsza linia teoretycznie daje większe możliwości niwelowania opóźnień na krańcach...KwZ pisze:Jakie funkcje spełnia, a jakie ma spełniać 159. Dowóz Gołkowskiej i Sielc do śródmieścia?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Oczywiście, że na Towarowej nie powinno być dziennych autobusów. Na Koszykowej coś jeździć powinno. Pytanie, czy musi tam gonić aż z Koła? I czy to 159 nie mogłoby kończyć, powiedzmy, na Narutowiczu?Marvin pisze:To da się rozwiązać, w ogóle likwidując obsługę autobusami relacji Towarowa-Pl.Zawiszy-Raszyńska-Koszykowa.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Rzuciłem miejscem, szczerze mówiąc nie mam pojęcia, czy ze 191 cokolwiek się zmieści. No i szkoda, że przy Kolejowej nie wolno zawracać, bo nie da się przy pl. Zawiszy tego potwora zakrańcować.Michi pisze:No, ale gdzie byś to 159 na tym Narutowicza widział? Tam specjalnie miejsca nie ma.
Opcja Koszykowa - Lindleya - Starynkiewicz - Jerozolimskie - Zawisza też pewnie odpada?