Uruchomienie linii tramwajowej 37
od 11.02.2013 (poniedziałek)
Od dnia 11.02.2013 od początku kursowania linii dziennych uruchamia się linię tramwajową 37 kursującą jednokierunkowo na trasie:
SŁUŻEWIEC – Marynarska – Wołoska – Św. Andrzeja Boboli – Rakowiecka – al. Niepodległości – al. Jana Pawła II – pl. Grunwaldzki – ks. Popiełuszki – Słowackiego – METRO MARYMONT
Oznakowanie kursów wariantowych 17
-
bartoni722
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
Nie wierze - ja rano naprawdę tak sobie żartowałem że coś takiego może być.bartoni722 pisze:Uruchomienie linii tramwajowej 37
od 11.02.2013 (poniedziałek)
Od dnia 11.02.2013 od początku kursowania linii dziennych uruchamia się linię tramwajową 37 kursującą jednokierunkowo na trasie:
SŁUŻEWIEC – Marynarska – Wołoska – Św. Andrzeja Boboli – Rakowiecka – al. Niepodległości – al. Jana Pawła II – pl. Grunwaldzki – ks. Popiełuszki – Słowackiego – METRO MARYMONT
Ciekawe czy teraz gazeta.pl będzie bardziej zadowolona...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Rozwiązanie 1: 17 do Kieleckiej co 5, 33 do Służewca co 4 albo i częściej.Paweł D. pisze:Tylko, że puszczenie wszystkiego co 4 minuty do Huty to naprawdę marnowanie brygad, a pocięcie 17-ki znowu do 5-ciu minut też dobrym pomysłem nie jest...
Rozwiązanie 2: tylko co drugi kurs w szczycie (dodatki) do Potockiej, wszystkie całki na pełnej trasie.
37 - no cóż, demontażu układu rusztowego ciąg dalszy. Faktycznie, na Czerskiej powinien być już entuzjazm. Swoją drogą - jak 17 jeździło na całej trasie, to źle, bo do lasu. Jak co drugi skrócono, to nagle "w połowie trasy zawraca". Chciałbym wiedzieć, w jakim układzie geometrycznym Potocka to 1/3 trasy, już pal sześć połowa...
[ Dodano: |6 Lut 2013|, 2013 16:29 ]
Wygoda motorniczych to powinna być ostatnia kwestia w tej sprawie. Wszystkie swingi powinny isć na 17, 37 powinno ich mieć zero.Bywalec pisze:Najwygodniejsze dla motorniczych byłoby puszczanie Swingów na tą linię - zamiast chodzić z tablicami po tramwaju, wystarczy parę pstryknięć palcami.Paweł D. pisze:Zmiana dekoracji po każdym półkursie... Już można ogłosić konkurs "upoluj 37 jadące na PDPS"
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- R-9 Chełmska
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No ktoś ten artykuł autorowi pofastrygował, skoro się doń nie przyznaje.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W kontekście tego, jak wygląda obecne 17, nie zakładałbym się o kształt połączeń na Tarchominie...
37 bylo chyba najlepszym rozwiazaniem, biorac pod uwage, jak wygladaja rozklady rodzin linii w Lodzi.
http://mpk.lodz.pl/rozklady/tabliczka.j ... 6-18:04:05
(i kliknij "Tabliczka jak na przystanku")
Paweł D. pisze:Zmiana dekoracji po każdym półkursie... Już można ogłosić konkurs "upoluj 37 jadące na PDPS"
Ale o co chodzi? Przecież dziś też wymieniają na pętlach kwadraty '17 Metro Marymont' na '17' i odwrotnie. Dokładnie ta sama praca, tylko treść tablicy zmieniona.Nie chcieli się motorniczowie użerać z pasażerami, to będą latać z deskami. Zamienił stryjek siekierkę na kijek.
I co, półkurs 37 nie będzie koordynowany z półkursem 17, wykonywanym tym samym wozem/brygadą?
I odczepcie się w końcu od Jarka, on chciał likwidacji 6, a nie cięcia 17.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
U nasz nie musiałyby w ogole wyglądać inaczej - i tak kursy skrócone miały literkę, wystarczyło ją przenieść na tablicę/wyświetlacz.yavorius pisze:37 bylo chyba najlepszym rozwiazaniem, biorac pod uwage, jak wygladaja rozklady rodzin linii w Lodzi.