Kącik porad komputerowych
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
To nie jest tak, że aplikacja gmaila i tak synchronizuje tylko maile z określonego (3 czy 7 dni) czasu?KwZ pisze:Kupiłem komórkę, LG T385 Wifi. Ma toto pseudoandroida. Czy mógłbym skonfigurować appkę do pobierania e-maili tak, żeby ściągała tylko te nieprzeczytane z Gmaila? Bo tak trochę nie uśmiecha mi się ściągać 7000 mejli (i to od najstarszych) tylko po to, żeby je od razu wywalić...
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- panzerloud
W telefonach z Androidem faktycznie można ustawić synchronizacje z dokładnością do dni(od 1 do iluś tam, ja przewinąłem do dwustu i dalej mi się już nie chciało).JacekM pisze:To nie jest tak, że aplikacja gmaila i tak synchronizuje tylko maile z określonego (3 czy 7 dni) czasu?KwZ pisze:Kupiłem komórkę, LG T385 Wifi. Ma toto pseudoandroida. Czy mógłbym skonfigurować appkę do pobierania e-maili tak, żeby ściągała tylko te nieprzeczytane z Gmaila? Bo tak trochę nie uśmiecha mi się ściągać 7000 mejli (i to od najstarszych) tylko po to, żeby je od razu wywalić...
Tyle że we wspomnianym wcześniej modelu nie ma Androida, a rezyduje system własny producenta, więc i klient e-mail jest chałupniczy od LG).- panzerloud
Jeśli klient od LG to kopiuj-wklej z ich wcześniejszych modeli tj. Np. Prada, to i owszem, można ustawić żeby ściągał same nagłówki wiadomości, można ustawić żeby nie pobierał wiadomości większych niż x kb, ale nie ma takiej możliwości żeby nie pobrał wszystkich wiadomośxi. Acz miej na uwadze że mogę się mylić ;-)JacekM pisze:I serio ściąga wszystkie maile z konta? :shock:
O takie coś chodziło. Dzięki serdeczne. Biorę się do robotyPaweł_K pisze:http://dyski.cdrinfo.pl/artykuly/kopia- ... /index.php
W ustawieniach programu ogranicz prędkość pobierania zrobić to możesz poprzez:hafilip84 pisze:Korzystam sobie od czasu do czasu z µTorrent-a. Problem polega na tym, że włączenie go praktycznie uniemożliwia korzystanie z internetu w inny sposób. Strony www np nie wczytują się w ogóle, albo robią to bardzo długo. Jest jakiś sposób na poprawienie tego?
Optons
- panzerloud
swego czasu używałem programucFos i nawet byłem zadowolony., aplikacja pozwala na ustawienie priorytetów, a ponadto ma jakieś mechanizmy przyspieszajace transfer danych i obniżające ping. Można ją kupić za 15 euro lub ściągnąć np. Z chomika, i do tego bym zazachęcał nawet jeśli z zasady nie używasz "pirackiego" oprogramowania, kupić zawsze zdążysz a unikniesz sytuacji w której pomimo wydania 60zł sytuacja nie ulegnie poprawie. Chociaż na mój prosty rozum, jeśli ograniczysz w utorrencie całkowitą prędkość pobierania i wysyłania do wartości które odpowiadają połowie maksymalnej przepustowości tych parametrów to nie powinno być problemu z ładowaniem stron, no chyba że używasz internetu przez GSM/WCDMA, to wtedy wszystko jest możliwe.hafilip84 pisze:Bardziej myślałem o jakichś ustawieniach priorytetów korzystania z sieci... Poza tym niemożność korzystania np z przeglądarki pojawia się czasem nawet przy samym szukaniu źródeł (a z drugiej strony czasem można zupełnie normalnie korzystać przy normalnym transferze z wielu źródeł)
Mam problem z Avastem na Win8 Pro. Instaluję najnowszą wersję Avast 8 i jest wszystko ok. Po instalacji skanuje komputer itp. Ogólnie działa jak należy. Problem pojawia się po restarcie komputera. Pokazuje się okno logowania i po wpisaniu i zatwierdzeniu hasła pokazuje się pusty czarny ekran i nic się dalej nie dzieje. Jedyna opcja żeby uruchomić komputer to kombinacja ctrl+alt+del i zakończenie procesu avasta
Cóż to za licho może być?