Tak, pewna pani co poszła do rodziny czy jakoś tak.WojtekE65 pisze:a służbowa SKM 1 stycznia inną osobę? Między p.o. Płudy a rozjazdami? 3 osoby w ciągu 5 miesięcy...
Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
Nowe AKM-ki zdechły na WWO
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
ojej... jaka szkoda. Ciekawe które, bo przed 8 widziałem tandem nowych AKMek na MNG.
A poza tym jeden szynobus też padł:
A poza tym jeden szynobus też padł:
Awaria pociągu rel. Sierpc - Nasielsk
2013-03-28 05:14
Z powodu awarii autobusu szynowego - poc. nr 66612 rel. Sierpc (4:54) - Nasielsk (6:55), na linii Sierpc - Nasielsk uruchomiona zostanie zastępcza komunikacja autobusowa.
Pewnie te co zdechły
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
-
Michalk001
A po południu po raz pierwszy jechałem nimi z Piastowa do Włoch. Faktycznie sporo cichsze od starych AKM. Odgłosy wydaje dokładnie takie same jak 35WE - zapewne siedzi w nich ta sama elektronika. Drzwi są dziwne - zapewne trzeba oswoić się z "innością", ale sygnał zamykania drzwi to jakiś koszmar, gorszego raczej nie da się zrobić. Aż dziwne że Newag na tym polu dał tak katastrofalną plamę skoro sygnały w 35WE można uznać za wzór. Aha, zapewne jakieś stare AKM-ki zdechły, gdyż pociąg do Łowicza z 15:21 z Włoch zapowiedzieli na +40.
Ktoś na te głupie sygnały zamykania się kurka zgodził. Kiedyś takie były chyba w EN71 dla KM.
[ Dodano: Pią 29 Mar, 2013 21:10 ]
Żeby nie ten wypadek, powrót zimy na WWK wyglądałby nawet nieźle. Opóźnienia minimalne, w zasadzie zerowe.
[ Dodano: Pią 29 Mar, 2013 21:10 ]
Żeby nie ten wypadek, powrót zimy na WWK wyglądałby nawet nieźle. Opóźnienia minimalne, w zasadzie zerowe.
Na przejeździe kolejowym koło przystanku Leszczydół (szlak Wyszków - Przetycz) doszło do zderzenia pociągu nr 70370 rel. Ostrołęka (16:13) - Warszawa Zachodnia (19:14) z samochodem osobowym. Nikt z podróżnych w pociągu nie doznał obrażeń, osoby w samochodzie lekko ranne.
Z powodu wypadku pociągi kursujące linią Tłuszcz - Ostrołęka mogą być opóźnione około 30 - 60 minut. Opóźnienia mogą ulegać zmianie.
Wypadek na przejeździe kolejowym na linii Warszawa - Radom
2013-03-30 10:06
Na przejeździe kolejowym w Nowej Iwicznej poc. nr 21236 rel. Radom (7:53) -Warszawa Wschodnia (10:28) zderzył się z samochodem. Nikt nie odniósł obrażeń ciała.
Wypadek spowoduje opóźnienia pociągów na linii Warszawa - Radom, w granicach 10 - 30 minut. Opóźnienia mogą ulegać zmianie.
Skąd się bierze 88 minut opóźnienia w przypadku takiej błahostki? Nikogo rannego, pociąg lekko puknął samochód...tomstak pisze:Wypadek na przejeździe kolejowym na linii Warszawa - Radom
2013-03-30 10:06
Na przejeździe kolejowym w Nowej Iwicznej poc. nr 21236 rel. Radom (7:53) -Warszawa Wschodnia (10:28) zderzył się z samochodem. Nikt nie odniósł obrażeń ciała.
Wypadek spowoduje opóźnienia pociągów na linii Warszawa - Radom, w granicach 10 - 30 minut. Opóźnienia mogą ulegać zmianie.Skład zaliczył 88 minut (i rośnie) już w Piasecznie, a gdzie Iwiczna.
noidea
Adam G. pisze:Skąd się bierze 88 minut opóźnienia w przypadku takiej błahostki? Nikogo rannego, pociąg lekko puknął samochód...tomstak pisze:Skład zaliczył 88 minut (i rośnie) już w Piasecznie, a gdzie Iwiczna.
po prostu: uszkodzenie elementów pneumatycznych na czole pociągu... brak możliwości uszczelnienia przewodu głównego/zasilającego i nie ma jazdy
Wczoraj KM zgłosiły jeszcze padnięcie składu z Działdowa 51426 i w sumie poza tym cisza. Na Sitkolu też, choć zima jeszcze nie puszcza. Ale śnieg się ubił, to taboru nie dobija.
Z dziś tylko SITKOL, Teresin - Socho.
Utrudnienia w ruchu pociągów
Z przyczyn technicznych ruch pociągów prowadzony po jednym torze przewidywane opóźnienia około 20 minut. Dwa pociągi przewoźnika INTERCITY kierowane droga okrężna przez Żyrardów.
Pęknięta szyna w torze nr 2, 54105 i 45108 pojechały drogą okrężną przez Pruszków, Grodzisk Maz., Żyrardów, Skierniewice.przewoz pisze:Wczoraj KM zgłosiły jeszcze padnięcie składu z Działdowa 51426 i w sumie poza tym cisza. Na Sitkolu też, choć zima jeszcze nie puszcza. Ale śnieg się ubił, to taboru nie dobija.
Utrudnienia w ruchu pociągów
Z przyczyn technicznych ruch pociągów prowadzony po jednym torze przewidywane opóźnienia około 20 minut. Dwa pociągi przewoźnika INTERCITY kierowane droga okrężna przez Żyrardów.
Zastępcza komunikacja kolejowa za zastępczą komunikację autobusową
W okolicy stacji PKP Rembertów zauważyłem błyski i iskrzenie, sieć oblepiona śniegiem, może się coś dziać.Koleje Mazowieckie pisze:
W związku z bardzo trudnymi warunkami atmosferycznymi i nieprzejezdnością drogi na odcinku Radom - Drzewica odwołany zostaje kurs autobusu zastępczej komunikacji autobusowej na odcinku Radom - Drzewica (odj. z Radomia o godz. 20:00).
Aktualizacja godz. 20:00
W zastępstwie odwołanego autobusu na trasie Radom - Drzewica uruchomiony zostanie pociąg.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9