Objazdy tramwajowe 2013
Moderator: Wiliam
Taboru nie. Co do obsługi przez motorniczych, to szczegóły będą dopiero dogrywane.MeWa pisze:Czyli Praga nie będzie pożyczać wozów na inne? Motorniczowie na urlop przymusowy pójdą?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Zaskoczył mnie ten remont 6 maja - 30 czerwca na ks. Popiełuszki. Co takiego gigantycznego na torowisku będą tam robić przez prawie 2 miesiące ? I kto wymyślił te 17 na Piaski ? Już więcej przesiadek nie dało się zrobić ? Czy 17 nie mogła pojechać Stawkami i przez Słowackiego? A jeżeli nie to Z17 od Arkadii powinno jechać do Huty i nie robić tego dziwacznego 76.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Kompletnie wymieniać dwa kilometry torów?Kra pisze:Zaskoczył mnie ten remont 6 maja - 30 czerwca na ks. Popiełuszki. Co takiego gigantycznego na torowisku będą tam robić przez prawie 2 miesiące ?
Organizator? Sądzę jednak, że przede wszystkim chodziło o podaż miejsc w relacji Arkadia - Środmieście, plac Grunwaldzki zresztą też by się nie obraził (podobnie jak Stawki, które na wlocie wschodnim nie mają przystanku).I kto wymyślił te 17 na Piaski ?
Od czasu sprowadzenia tramwajów dwukierunkowych zawsze da się zrobić więcej przesiadekJuż więcej przesiadek nie dało się zrobić ?
Nie bez skasowania 35, co jeszcze by pogorszyło problem Arkadii (a dodatkowo dołożyło problem placu Grunwaldzkiego).Czy 17 nie mogła pojechać Stawkami i przez Słowackiego?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Dzięki za szybką odpowiedź. te 2 km torów to mnie średnio przekonująGlonojad pisze:Kompletnie wymieniać dwa kilometry torów?Kra pisze:Zaskoczył mnie ten remont 6 maja - 30 czerwca na ks. Popiełuszki. Co takiego gigantycznego na torowisku będą tam robić przez prawie 2 miesiące ?
A rzadkie 17 z rzadkim 35 szkoda, że nie mogły się pogodzić na Stawkach, bo z tego co napisałeś może wynikać, iż jeżeli jeździ 35 to nic więcej już nie może. Pzdr
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
2 miesiące to w zasadzie czas minimalny wynikający z technologii przy budowie bezpodsypkowej (z etapowaniem robót na przejazdach) - budowa trzech czy dziesięciu kilometrów trwałaby podobnie, pod warunkiem zwiększenia liczby frontów robót.Kra pisze:Dzięki za szybką odpowiedź. te 2 km torów to mnie średnio przekonująGlonojad pisze: Kompletnie wymieniać dwa kilometry torów?bo to oznacza, iż remont na JPII będzie trwał 5 miesięcy
![]()
Oczywiście dałoby się to zrobić krócej, jak wszystko, tylko to kosztuje - chemia do betonu, ludzie do roboty... a przecież mamy kryzys.
[ Dodano: Czw 18 Kwi, 2013 21:54 ]
Byłby kłopot z powpychaniem dodatkowych faz bez zapchania skrzyżowania do imentu. A nawet dwóch skrzyżowań.Kra pisze:. Nie da się tego zrobić ? Pzdr, tyle na dziś.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Odpowiedni moment na remont jest tuż przed wprowadzeniem ograniczenia prędkości, a nie - po. Wiem, że tradycje kolejowe są w Polsce inne 
Tak czy siak podejrzewam, że w najsłabszym stanie były przejazdy drogowe, a jak już się zamyka trasę "na przejazdy", to dobrze zrobić całość między węzłami w miarę możliwości.
A tak, dla odmiany, w temacie - dlaczego nr 22 skoro jedna pętla zmieniona, ale już 74 zamiast 24?
Tak czy siak podejrzewam, że w najsłabszym stanie były przejazdy drogowe, a jak już się zamyka trasę "na przejazdy", to dobrze zrobić całość między węzłami w miarę możliwości.
A tak, dla odmiany, w temacie - dlaczego nr 22 skoro jedna pętla zmieniona, ale już 74 zamiast 24?
Bo tak?Glonojad pisze:A tak, dla odmiany, w temacie - dlaczego nr 22 skoro jedna pętla zmieniona, ale już 74 zamiast 24?
[ Dodano: Pią 19 Kwi, 2013 ]
W żadnym wypadku.Pan Piotr pisze:6 na dwuwagonowych?
Jedyne, co może obsłużyć Feminę i północną część JP2.mkm101 pisze:71+73 = 2 linie znikąd donikąd (bo ani dojazd do metra z Woli, ani dojazd do centrum z Żoliborza),
Przecież to długi weekend, kiedy będą tylko dwa dni normalnie robocze.mkm101 pisze:Z-3 stojące w porannym korku na JPII to tylko pro-forma
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
- Bastian
- Sułtan Maroka
A czy to wymaga aż takiej obsługi? Jak tam jest z wykorzystaniem? Bo generalnie tranzyt mocno przecież spada, skoro donikąd nie można tamtędy dojechać.pawcio pisze:Jedyne, co może obsłużyć Feminę i północną część JP2.mkm101 pisze:71+73 = 2 linie znikąd donikąd (bo ani dojazd do metra z Woli, ani dojazd do centrum z Żoliborza),
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow