Wyświetlacze

Moderatorzy: Tyrystor, Dantte

MichalJ

Post autor: MichalJ » 06 maja 2013, 22:11

MisiekK pisze:
MichalJ pisze:W długi weekend trasy zmienionej niedałosię.
Tyle razy to pisałem, że dawno powinienieś zrozumieć jak to działa.
Doskonale rozumiem, że ktoś mnie robi w bambuko. Milczeć nie zamierzam.
MichalJ pisze:Za to dziś 37 jeździ z komunikatem 'Służewiec trasa zmieniona'. Co prawda w tym kierunku ten komunikat jest całkowicie niepotrzebny...
Przecież do Służewca nie jeździł do tej pory....
A dokąd jeździł? Uruchamiana linia z komunikatem 'trasa zmieniona'? To jaka jest trasa podstawowa, co?

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 06 maja 2013, 22:12

MisiekK pisze:
MichalJ pisze:W długi weekend trasy zmienionej niedałosię.
Tyle razy to pisałem, że dawno powinienieś zrozumieć jak to działa. Ale to nic - będą zmiany - tu dopiero będziesz miał pole do popisu.
Tylko widzisz, Michał zapewne, podobnie jak ja, nie pojmuje, czemu wszędzie wszystko zazwyczaj działa poprawnie, tylko TW mają problemy?
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

Awatar użytkownika
Domas
(A408 i A451)

Post autor: Domas » 06 maja 2013, 22:13

Bastian pisze:To nie powinno być "nowa trasa"? :-k
Zmiana jest jedynie czasowa i raczej nie miałoby to sensu.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 06 maja 2013, 22:20

MichalJ pisze: A dokąd jeździł? Uruchamiana linia z komunikatem 'trasa zmieniona'? To jaka jest trasa podstawowa, co?
37? Służewiec - Metro Marymont. Podstawowo drugiego kierunku brak :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 06 maja 2013, 22:24

No i czy uruchomienie tego drugiego kierunku to jest 'zmiana trasy'?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 06 maja 2013, 22:28

W sumie nie wiadomo, mamy precedens - nie przypominam sobie innego przypadku uruchamiania drugiego kierunku :D
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 06 maja 2013, 22:45

Szeregowy_Równoległy pisze:Tylko widzisz, Michał zapewne, podobnie jak ja, nie pojmuje, czemu wszędzie wszystko zazwyczaj działa poprawnie, tylko TW mają problemy?
TW jak każdy inny przewoźnik spełnia postawione przed nim wymagania. Skoro wymaganiem jest trzymanie się rozkładu służbowego to tak właśnie jest i nie ma co pojmować. Można się z tym nie zgadzać, co i tak nie zmieni postaci rzeczy.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 06 maja 2013, 23:08

Jeszcze raz - rozgrywki ambicjonalne między ZTM i TW pasażera nie obchodzą.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 06 maja 2013, 23:11

MichalJ pisze:Jeszcze raz - rozgrywki ambicjonalne między ZTM i TW pasażera nie obchodzą.
Skoro tak to pojmujesz.... - OK. Ja pojmuję tak: ktoś płaci, ktoś wymaga, to tak jest obojętnie od mojego wewnętrznego widzimisię.
W autobusach też prawie co przetarg są inne wymagania dotyczące SIL.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 07 maja 2013, 6:42

Szeregowy_Równoległy pisze:Tylko widzisz, Michał zapewne, podobnie jak ja, nie pojmuje, czemu wszędzie wszystko zazwyczaj działa poprawnie, tylko TW mają problemy?
Moim zdaniem tu leży problem:
MisiekK pisze:Założeniem informacji w SWING-ach jest brak ingerencji przewoźnika w rozkład służbowy
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 07 maja 2013, 19:27

pawcio pisze:Moim zdaniem tu leży problem:
MisiekK pisze:Założeniem informacji w SWING-ach jest brak ingerencji przewoźnika w rozkład służbowy
Dokładnie. I tony postów szukających nieistniejących ambicjonalnych wojenek nic tu nie zmienią. Podejście wymagania trzymania się kurczowo rozkładu służbowego zaczyna się zmieniać i pewnie za jakiś czas zobaczymy na mieście inny sposób prezentowania informacji na wagonach SWING.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 07 maja 2013, 21:55

Pytanie, czy lepszy...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

MichalJ

Post autor: MichalJ » 07 maja 2013, 22:59

MisiekK pisze:
pawcio pisze:Moim zdaniem tu leży problem:
Dokładnie. I tony postów szukających nieistniejących ambicjonalnych wojenek nic tu nie zmienią. Podejście wymagania trzymania się kurczowo rozkładu służbowego zaczyna się zmieniać
I oczywiście to nie ma nic wspólnego z krytyką przez media, nic zupełnie.
Sam zresztą używasz pejoratywnego określenia 'kurczowo', zatem obecne rozwiązanie uważasz za niewłaściwe.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 08 maja 2013, 13:44

Nigdy nigdzie nie napisałem, że jestem z tego obecnego stanu zadowolony. Piszę tylko czemu tak właśnie jest a nie inaczej. Zmiany będą, bo wreszcie jest wola i ochota na odejście od narzuconego rozkładu służbowego na korzyść zadań przewozowych. A nacisk mediów w tej chwili w prawie żadnej sprawienie jest brany pod uwagę. Dziennikarze dostają od rzeczników okrągłe zdania i tyle. Przygotowania do zmian są zaawansowane, ba nawet w najbliższym czasie może pojawić się na mieście wagon z nowym SIL-em.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 08 maja 2013, 14:37

Taaa, i numer 37 powstał zupełnie sam z siebie, z dobrawoli ZTM, wcale nie dlatego, że ktokolwiek narzekał na złą informację w 17.

ODPOWIEDZ