(!) Budżet miasta 2013 - komunikacja miejska
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
To chyba nie problem, skoro można np. pociąć linie autobusowe argumentując, że jest metro, po czym zamknąć dwie kluczowe stacje na dwa miesiące.grzegorz pisze:A to niewiele. Więc będą oszczędzac na tym, na czym nie można. A wtedy wszystko się sypnie. System zmuszający do przesiadek przy częstotliwościach rzędu 10/20/30 to jakiś koszmar.rufio198 pisze: Jedyne na czym można jeszcze zaoszczędzić to nocne kursy metra.
Popatrz, jaka franca!
195. Ile razy słyszałem, że z Ursynowa na Trakt szybciej metrem. A zamknięcie dwóch stacji momentalnie było odczuwalne w 503, więc tak samo będzie pewno i w wakacje (choć oczywiście wiem, że odejdą studenci, ale jednak w wakacje 503 też nie jeździ puste)person pisze:drapka napisał/a:
To chyba nie problem, skoro można np. pociąć linie autobusowe argumentując, że jest metro, po czym zamknąć dwie kluczowe stacje na dwa miesiące.
Które linie cięte 1 czerwca masz na myśli?
Popatrz, jaka franca!
- R-9 Chełmska
- MeWa
- Cukiereczek
To marny procent tej kwoty.rufio198 pisze:Jedyne na czym można jeszcze zaoszczędzić to nocne kursy metra.MeWa pisze: Jeśli to prawda, to ciekawe na czym będą oszczędzać w przyszłym roku...
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... LokWarsTxt
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- MeWa
- Cukiereczek
Ale ja się nie do tego odnoszę. Rufio napisał "Jedyne". Na tym cięć nie zbudujesz.Wolfchen pisze:Marny czy nie, ale każdy grosz się liczy - szczególnie, że nocne metro wozi powietrze (porównując rzecz jasna pojemność teoretyczną i liczbę pasażerów).
Poza tym szczerze to wątpię, żeby w roku wyborczym ktoś zabrał nocne metro, więc raczej traktuję to w kategoriach fantasmagorii.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
W ogóle te 320 mln brzmi abstrakcyjnie. Ale jeśli dojdzie do skutku, to nie zagłosuję na kandydata(kę) z PO. Kogokolwiek innego, PiS, RP, SLD.
[ Dodano: Śro 22 Maj, 2013 13:10 ]
W ogóle te 320 mln brzmi abstrakcyjnie. Ale jeśli dojdzie do skutku, to nie zagłosuję na kandydata(kę) z PO. Kogokolwiek innego, PiS, RP, SLD. Bo jednak ta cholera nie okaże się taka łagodna.
[ Dodano: Śro 22 Maj, 2013 13:10 ]
W ogóle te 320 mln brzmi abstrakcyjnie. Ale jeśli dojdzie do skutku, to nie zagłosuję na kandydata(kę) z PO. Kogokolwiek innego, PiS, RP, SLD. Bo jednak ta cholera nie okaże się taka łagodna.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Raczej wątpię. Akurat na likwidacji tego nikomu nie zależy. Tym bardziej że tak jak mewa napisał, przyszły rok jest rokiem wyborów.Zlikwidują wspólny bilet...
Nie zapominajmy że wspólny bilet to był jeden ze sztandarowych projektów obecnej ekipy
To prędzej....pokasują parę linii autobusowych
Zresztą cała ta polityka oszczędnościowa dziwnie jak dla mnie wygląda - wycina/rozrzedza się kursowanie linii autobusowych czy tramwajowych, a jednocześnie uruchamia się takiego potworka jak 2 czy wywala się połowę kontrolerów biletów.
Najbardziej dziwi mnie zwolnienie tzw kanarów - Ci ludzie sami na siebie zarabiają. Teraz naprawdę dostać kwita na mieście to trzeba mieć potwornego pecha
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Wręcz nierealnie.KwZ pisze:W ogóle te 320 mln brzmi abstrakcyjnie.
No bo rozrzedzanie zauważy niewiele osób, a tramwaj na Tarchomin to taka kompromitacja, że uruchomili ogryzka - nieważne, że pusty, ważne, że jest kreseczka i mozna mówić, że jeździ. Takie zaklinanie rzeczywistości, co zresztą widać przy porównaniu numeru i rozkładu.rufio198 pisze:Zresztą cała ta polityka oszczędnościowa dziwnie jak dla mnie wygląda - wycina/rozrzedza się kursowanie linii autobusowych czy tramwajowych, a jednocześnie uruchamia się takiego potworka jak 2 czy wywala się połowę kontrolerów biletów.
Jedyna kontrola biletów, jaką spotkałem w tym roku, to w kiblu KMów w Rembertowie...rufio198 pisze:Teraz naprawdę dostać kwita na mieście to trzeba mieć potwornego pecha
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43