Do owego kursu 3:50 można spokojnie pojechać o 3:15 N38 z Centrum, 20 minut oczekiwania o takiej godzinie to nic wielkiego. Poza tym - podejrzewam, że ten kurs 733 (jak i innych linii) jest tylko po to, aby nie robić kilometrów na pusto - tak jak zauważyłeś zawsze ktoś może skorzystać, a ludzi do pracy spoza miasta musi ktoś przywieźć.Teokryt pisze:*wypowiedź o porannym kursie 733*
Linie nocne po reformie
Moderator: Wiliam
Nie o to mi chodzi, poza tym od 733 do następnego nocnego który kogokolwiek dowiezie, minie godzina a z Pralki odjedzie kilka lini całkowicie na pusto. Dlatego warto by wstawić cos co dojedzie na pralkę o 4:00. wtedy następne linie nie będą miały przymusu na pusto. Wystarczy by kurs N38 z Centrum o 3:44 przedłużyć do Pralki. I skasować N88 o 4:44. Koszty żadne, efektywność, większa.

Nie zapominaj, że tam jeżdżą też 141 i 154, które mogą dowieźć kilka osób na wspominane przez Ciebie kursy.Teokryt pisze:Nie o to mi chodzi, poza tym od 733 do następnego nocnego który kogokolwiek dowiezie, minie godzina a z Pralki odjedzie kilka linii całkowicie na pusto. Dlatego warto by wstawić cos co dojedzie na pralkę o 4:00. wtedy następne linie nie będą miały przymusu na pusto. Wystarczy by kurs N38 z Centrum o 3:44 przedłużyć do Pralki. I skasować N88 o 4:44. Koszty żadne, efektywność, większa.
141 jeździ dopiero od 5 rano.
154 jedzie z krakowiaków, czyli co, N38 o 3:44, wysiadka na Hynka o 3:57 i 18 minutowy spacer do Krakowiaków aby podjechać 2 przystanki, i dotrzeć na Pralkę o 4:20 podczas gdy ostanie N38 na Pralke dojeżdża o 4:31. To już lepiej jechać wcześniejszym N38 albo późniejszym. Te kombinowanie z przesiadkami to mogą mieć sens dla kogoś kto jechał by linia 707 za Janki. 706 pokrywa się z 733 o 3:50 (a jak się chce na Falenty to albo przesiadka na Janki małe z 733 do 706 albo poczekać na 706 na Pralce). Jest jeszcze 124 ale... to tylko 3 minuty na przesiadkę a niech te 154 będzie opóźnione (skoro nocne sa permanentnie opóźnione to 154 może też???)
154 jedzie z krakowiaków, czyli co, N38 o 3:44, wysiadka na Hynka o 3:57 i 18 minutowy spacer do Krakowiaków aby podjechać 2 przystanki, i dotrzeć na Pralkę o 4:20 podczas gdy ostanie N38 na Pralke dojeżdża o 4:31. To już lepiej jechać wcześniejszym N38 albo późniejszym. Te kombinowanie z przesiadkami to mogą mieć sens dla kogoś kto jechał by linia 707 za Janki. 706 pokrywa się z 733 o 3:50 (a jak się chce na Falenty to albo przesiadka na Janki małe z 733 do 706 albo poczekać na 706 na Pralce). Jest jeszcze 124 ale... to tylko 3 minuty na przesiadkę a niech te 154 będzie opóźnione (skoro nocne sa permanentnie opóźnione to 154 może też???)

To ja się spytam jeszcze raz - czy kogoś zbawi czekanie trochę więcej niż 20-30 minut na przesiadkę w 703/706/711/721/728/733? Skoro ktoś się decyduje na taką podróż to musi uwzględnić oczekiwania na kurs. Owszem, można by wysłać kurs o 4:44 po pełnej trasie, co ułatwiłoby dojazd tamże o wczesnej porze - może warto napisać w tej sprawie maila do ZTM-u?Teokryt pisze:141 jeździ dopiero od 5 rano.
-
bartoni722
To ja mam jeszcze ciekawszy przypadek: o 23.00 z al. Lotników jedzie N83, które zaczyna swój kurs właśnie na tym przystanku. W dodatku obsługiwane jest to to przez Woronicza i kiedyś to widziałem, jak jechało od strony Bełdan. Dlaczego więc ten kurs nie może jechać jako N33 z zajezdni, skoro na przystanek al. Lotników dociera i tak tą samą trasą? Czy to jest może jakieś BWL łączone z wieczornymi kursami linii dziennych?ashir pisze:Bo na dokładnie identycznej trasie jeździ N12, a do tego kursu to jeszcze tablice trzeba było zrobić.emyl pisze:Móc może - tylko po co? Powtarzam, przecież to żadna różnica.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Jak ja nie mam godnego nocnego, to niech inni też nie mają. Polak mode onemyl pisze:Może napiszmy jakiś zbiorowy wniosek z propozycją rozwiązania tego problemu, co?
Chyba mnie namawiasz, żebym to sprawdził, bo nie wierzę, no!emyl pisze:N61 dzisiaj znów wyładowane po dach, a ludzie zostawali na przystankach. Za to pod Kerfurem na Wileńskim stoi sobie Fabia, czy inne coś, badając napełnienie... N02? Może napiszmy jakiś zbiorowy wniosek z propozycją rozwiązania tego problemu, co?