Informacja pasażerska
Czy ZTM akceptuje testy SIPu na nowych wozach, tzn. testy odbywają się w terenie, wóz jeździ na prawdziwej linii, jedynie nie zabiera pasażerów? Bo w sumie to takie nie fajne, że wóz udaje, że niby jeździ na jakiejś linii, a tak naprawdę nie jeździ, jestem ciekaw ile się osób nabiera na coś takiego i macha na przystanku na żądanie? W tym przypadku nawet regulaminowe machanie ręką nie pomoże. 
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Mecz na Legii. Legia - Molde. Plakaciki w 523 informujące o tym, że ZTM zaleca korzystanie z przystanku "Rozbrat" zamiast z "Torwaru". Ani słowa o tym, że 523 w ogóle ma się na obu tych przystankach zatrzymywać. Nie wymagam (chociaż byłoby fajnie), żeby w Macrosystemie te przystanki w odpowiednich półkursach były. Aktualizacja w nocy przed dniem meczowym, a ponowna po dniu meczowym. Ale naprawdę nie można na plakacie napisać, że przystanki będą obowiązywać? Pasażer czytający o "Rozbracie" i "Torwarze" w linii, która żadnego z tych przystanków nie zalicza ma prawo być zdziwiony. I chyba był, skoro kibice wyłazili ode mnie przy Saskiej i przesiadali się w czarnuchy.
A takie coś jak widziałem na 503 jak był objazd Gandhi: elektrodecha, która do przystanku Ursynów Płn (ostatni przed objazdem) pokazuje podstawową trasę (no, podstawową letnioweekendową) a na tymże przystanku pokazuje jeden kraniec, drugi kraniec i żóltą linię - z napisem w stylu "zmiana trasy" czy coś takiego plus żółty plakat pod sugitem - to jest rzecz standardowa i normalna w takich przypadkach?
W sumie pierwszy raz się z czyms takim spotkałem, niby elektrodecha powinna pokazywać trasę objazdową plus komunikat o zmianie (miejsce jest), ale lepszy rydz niż nidz, jak to mówią.
W sumie pierwszy raz się z czyms takim spotkałem, niby elektrodecha powinna pokazywać trasę objazdową plus komunikat o zmianie (miejsce jest), ale lepszy rydz niż nidz, jak to mówią.
Popatrz, jaka franca!
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A to nie była inwencja kierowcy? Bo coś takiego to się wyświetla, jak w Macrosystemie się wciśnie "zmianę trasy". Może trafiłeś na kierowcę, któremu zależało i używał tego, w co go firma wyposażyła? Sam tak robiłem przy każdym objeździe, którego ZTM nie raczył w rozkładach uwzględnić.
W nowych wozach się pojawią.ashir pisze:dlatego nie są tam umieszczane [...] utrudnione dostępy
W ogóle IMO już na samym początku rewolucji ZTM popełnił błąd nie kupując od kogoś gotowego pakietu oprogramowania wraz z serwisem, przygotowanego pod Linuksa na ARM i x86, które udostępniałby przewoźnikom, którzy tylko instalowaliby to na swoim sprzęcie. Wtedy byłaby pełna kontrola nad informacjami i aktualizacjami (przez zajezdniowe wifi albo 3G, tak czy siak każdy nowy wymysł w ciągu maksymalnie jednego dnia pojawiłby się wszędzie - zupełnie spójny, a nie że co przetarg to inne tablice, bo przecież producent za darmo nie zaktualizuje).
Jakoś bardzo dużo tego by nie było - program na sterownik, choinkę i tablice podsufitowe (pierwszy rozszerzalny o monitoring, trzeci o reklamy, chociaż tutaj narzucając swoje rozwiązanie ZTM mógłby mieć kontrolę nad zatwierdzaniem kampanii) i otwarty protokół do tablic diodowych (na trzech interfejsach - RS485, IBIS i Ethernet)
-
bartoni722
-
bartoni722
Informacja pasażerska na linii N63 wciąż na wysokim poziomie.
Dziś zero informacji o objeździe Parkową i Krakowską (oczywiście rozkłady na stronie ZTM też go nie uwzględniają). Było natomiast info o objeździe przez Marywilską, który dopiero będzie (niedasię obydwu na jednej kartce).
Przystanek OS.JAGIELLOŃSKA 01 nadal jest przystankiem widmo, który jest w rozkładzie internetowym i rozkładach kierowców z R-4, ale nie ma go na mapie i w realu.
Mailik poszedł o tym z miesiąc temu, ale jak widać postawienie słupka ich przerasta.
Nie ma go też o dziwo w rozkładach kierowców z Woronicza. Co więcej wg. woroniczańskich rozkładów linia N63 nie ma żadnych objazdów (ani słowa o objeździe CH Błękitnego czy ronda przy PKP Przystanku) i niech tylko trafi się jakiś kierowca znający tą linię tylko na tyle, żeby przejechać podstawową trasę. Gratulację
lepiej dawać tą linię zajezdni z drugiego końca miasta, niż Stalowej, gdzie połowa kierowców jest z Legionowa i okolic
I nie kupuję tej bzdurnej bajeczki, że te cyrki są po to, żeby każdy zakład znał każdą linię.
Dziś zero informacji o objeździe Parkową i Krakowską (oczywiście rozkłady na stronie ZTM też go nie uwzględniają). Było natomiast info o objeździe przez Marywilską, który dopiero będzie (niedasię obydwu na jednej kartce).
Przystanek OS.JAGIELLOŃSKA 01 nadal jest przystankiem widmo, który jest w rozkładzie internetowym i rozkładach kierowców z R-4, ale nie ma go na mapie i w realu.
Mailik poszedł o tym z miesiąc temu, ale jak widać postawienie słupka ich przerasta.
Nie ma go też o dziwo w rozkładach kierowców z Woronicza. Co więcej wg. woroniczańskich rozkładów linia N63 nie ma żadnych objazdów (ani słowa o objeździe CH Błękitnego czy ronda przy PKP Przystanku) i niech tylko trafi się jakiś kierowca znający tą linię tylko na tyle, żeby przejechać podstawową trasę. Gratulację
A ja mam problem z przystankiem Metro Marymont 11, rozkład i słupek twierdzi, że jest to przystanek zwykły, przelotowy, a podobno karta drogowa kierowcy, że to dla wysiadających. Znów miałem szczęście trafić na jakiegoś problemtycznego kierowcę czy znów ZTM nie wie czego chce? Podobno inny jeździli i nie mieli problemów z dojazdem na pętlę?