Spacja po przecinku czy kropce naprawdę nie boli. Przynajmniej ja się w szkole uczyłem na informatyce, że po tego typu znaku trzeba kliknąć spację. Jak nie ten temat, to przepraszam, ale tego si.ę już nie da czytać.mobil one pisze:Tak,kolor podświetlania [...] w autobusach.Bez tego...
Żebyś,ty się Bartoni nie przeliczył,ikarusofilu...
Zmagania z językiem polskim
Moderator: Szeregowy_Równoległy
- Matrix2441
Nie wiem już gdzie to napisać. Może tu?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Informatyka się diametralnie zmieniła odkąd mnie jej uczyli. W moich czasach spację się wciskało (była w formie przycisku na klawiaturze), a klikało się myszką.Matrix2441 pisze:po tego typu znaku trzeba kliknąć spację.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
[quote="METALL2357 w temacie "Informacja pasażerska""]Nieraz się tak właśnie zdażało. Telefon do dyspozytora namiary na konkretną godzinę i decha jest. Czasem mozna też zgłosić do CR że takowa dechę ktoś sobie zabrał. CParę razy tak się zdażyło, dodac mozna że nawet i bez dechy można zjechać [/quote]Aaaa! Rozumiem, że można raz, ale dwa razy?! Kolega na serio myśli, że taka pisownia jest właściwa
- Bastian
- Sułtan Maroka
Pije się ze źródła, do źródła można co najwyżej laćfik pisze:Filip pije do źródła
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
A jeżeli w źródle widać własne odbicie, dzięki czemu do źródła można pić niczym do lustra?Bastian pisze:Pije się ze źródła, do źródła można co najwyżej laćfik pisze:Filip pije do źródła
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Matrix2441
- Matrix2441