No właśnie ja też już myśle i ułożyłem tzn. narysowałem jako taki schemat dla całej Dzielnicy ale wypada mi cały czas Nowolazurowa.pawcio pisze:Ja im dłużej myślę, tym większy mam problem z Nowolazurową. Całą resztę jakoś poukładać jestem w stanie, a tu nic sensownego wymyślić nie za bardzo jestem w stanie. Nowolazurowa praktycznie wymusza linię z Niedźwiadka do Śródmieścia/Ochoty z ominięciem Skoroszy. I nijak nie jestem w stanie tego ominąć.
Przecież nie poślę tam lini 191 kurującej co 10min. ani 401, które śmiga w godz. szczytu co 5 min a tym bardziej nowego 517 (po połączeniu ze 187) też kursującego wstępnie w godz. szczytu co 10 min.
[ Dodano: Śro 25 Wrz, 2013 12:58 ]
Dziękuje bardzo za propozycję. Oczywiścię wezmiemy je w Urzęddzie do analizy układu komunkacyjnegocristle pisze:Proszę przeanalizować możliwy przebieg linii według następujących założeń:
129: OKĘCIE - Al. Krakowska - Hynka - Łopuszańska - Kleszczowa - Ryżowa - Nowolazurowa - Chrościckiego - Globusowa - Dźwigowa - Połczyńska - CM.WOLSKI (lub KOŁO)
194: URSUS NIEDŹWIADEK - Keniga - Warszawska - Traktorzystów - Swierszcza - Globusowa - Dźwigowa - Połczyńska - CM. WOLSKI (korelacja rozkładu z 716)
206: PKP GOŁĄBKI - Orłów Piastowskich (obecne warianty) - Warszawska - Orląt Lwowskich - URSUS NIEDŹWIADEK (wybrane kursy po trasie wydłużonej: Wojciechowskiego - Traktorzystów - Swierszcza - do WAGONOWNIA ODOLANY
716: OGIŃSKIEGO - ... - Warszawska - Orląt Lwowskich - Keniga - Wojciechowskiego - Traktorzystów - Swierszcza - Dźwigowa - Połczyńska - CM. WOLSKI (po otwarciu Gierdziejewskiego: Traktorzystów - Szamoty - Gierdziejewskiego - Połczyńska - CM. WOLSKI
187: URSUS NIEDŹWIADEK - Warszawska - Lalki - Cierlicka - Boh. W-wy - Plac Tysiąclecia - Ryżowa - Kleszczowa - Al. Jerozolimskie (lub Chrobrego - Popularna) - Aleje Jerozolimskie - Marszałkowska - Trasa Łazienkowska - dalej bez zmian
191: REGULSKA - PKP URSUS- Malinowa - Spisaka - Kompanii Kordian - Dzieci Warszawy - Ryżowa - Kleszczowa - Al. Jerozolimskie - DW. CENTRALNY
517: likwidacja (pewnie i tak przesądzona)
401: bez zmian
178: likwidacja linii
Odnośnie linii 716 to raczej nie wykonalne.
Jako Urzad spotkaliśmy sie z negatywną opinią Dzielnicy Włochy dotyczącą przeniesienia tej linii i wycofania z Włoch
Linia 206 całkiem ciekawy pomysł po skróceniu 194