Antyradio (gwoli sprawiedliwości nie tylko ono) od dawna w dużej mierze jedzie na "bystrych stażystach", ponieważ mają jedną wspólną i bezcenną zaletę - nie trzeba im płacićbepe pisze:Antyradio właśnie ogłosiło na facebooku, że... poszukuje "bystrych stażystów w Warszawie". Nie podano konkretnie, co owi "bystrzy stażyści" mieliby robić, ale w kontekście pocięcia dotychczasowych audycji zaczyna to wyglądać na zapowiedź czystki.
Stacje radiowe
Moderator: Szeregowy_Równoległy
Nie do końca.Martens pisze:Antyradio (gwoli sprawiedliwości nie tylko ono) od dawna w dużej mierze jedzie na "bystrych stażystach", ponieważ mają jedną wspólną i bezcenną zaletę - nie trzeba im płacićbepe pisze:Antyradio właśnie ogłosiło na facebooku, że... poszukuje "bystrych stażystów w Warszawie". Nie podano konkretnie, co owi "bystrzy stażyści" mieliby robić, ale w kontekście pocięcia dotychczasowych audycji zaczyna to wyglądać na zapowiedź czystki.
Staż jest płatny. A tzw. staż bezpłatny to praktyka. Wiem, że się czepiam.
Antyradio jest niestety (obecnie) częścią konsorcjum Eurozet.Zapewne więc, niestety będzie się upodabniać do "bZdETki".
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Według jakiej systematyki? Pytam, bo nie wiem.SławekM pisze:Nie do końca.
Staż jest płatny.
Jesteś pewien, że w Antyradiu staż jest płatny? Uprzedzając odpowiedź, zetknąłem się z kilkoma osobami, które odbywały w tym radiu staż (tak właśnie nazywany, a nie "praktykę") i nie otrzymywały z tego tytułu żadnego wynagrodzenia.
Masz rację, nie trzeba być Kamilem Durczokiem by mieć pojęcie o stażu. W większości miejsc staż jest bezpłatny, ale to, że TVN w 2009 roku wprowadził staż za opłatą, nie znaczy, że nadal taki jest. Teraz łatwo się tam dostać bez żadnych opłat. Jak w wielu firmach, które tną koszty i redukują etaty. Stażyści łatwo wypełniają tę pustkę.

Powiedziałbym, że wręcz przeciwnie. Jak się jest Kamilem Durczokiem, to nie ma się zielonego pojęcia o sposobie traktowania stażystów.Bywalec pisze:nie trzeba być Kamilem Durczokiem by mieć pojęcie o stażu.
Sam fakt, że ktoś żąda od pracowników pieniędzy za to, żeby pozwolić im pracować, jest skandalem.Bywalec pisze: to, że TVN w 2009 roku wprowadził staż za opłatą, nie znaczy, że nadal taki jest.
No i właśnie dlatego należy ukrócić darmowe staże. Komuś najwyraźniej pomyliło się, po co jest staż - na pewno nie ma on być źródłem darmowej siły roboczej i sposobem na działanie dla firm poprzez eksploatację darmowych pracowników w zamian za "wpis w CV".Bywalec pisze:Teraz łatwo się tam dostać bez żadnych opłat. Jak w wielu firmach, które tną koszty i redukują etaty. Stażyści łatwo wypełniają tę pustkę.