Komunikacja miejska w Ursusie
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nonsens i tyle. Linia lokalna to jedno, polaczenie Skoroszy z miastem (bo reszta ma trzy stacje kolejowr) to drugie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Już ja to widzę że działkowicze się zgodzą.dzidek pisze:Hmm wg informacji z dzielnicy Ursus ich urzędnicy walczą o 517 jadące z nowej pętli na terenie ogródków działkowych na przeciwko Biedronki do Śródmieścia jednocześnie łączące północną część Ursusa z południową.
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
- R-9 Chełmska
Spora część tych działek jest już opuszczona a teren należy do miasta i pierwsze prace się tam rozpoczęły. Na terenie działek oprócz pętli mają być wybudowane budynki komunalne, budynek straży pożarnej i droga dojazdowa do POW.winnux8 pisze:Już ja to widzę że działkowicze się zgodzą.dzidek pisze:Hmm wg informacji z dzielnicy Ursus ich urzędnicy walczą o 517 jadące z nowej pętli na terenie ogródków działkowych na przeciwko Biedronki do Śródmieścia jednocześnie łączące północną część Ursusa z południową.
Co do dzisiejszych pomiarów to takie też miały miejsce na Ciepłowni Wola.
- fik
- Naczelne Chamidło
To jest całkiem niegłupi pomysł, okupiony jednak tym, że Regulskiej daje się znienacka linię na Patelnię. I wydłużenie 191 może pochłonąć trochę brygad jednak (zwłaszcza, że generalnie ta linia się i tak nadaje do wzmocnienia).Glonojad pisze:Nie wiem, szczerze mówiąc, czy sensownie nie byłoby zamienić 517 i 191 końcówkami (choć uważam, że przyspieszony charakter 517 jest i tak bujdą, okupioną naruszaniem BRD przy Beresteckiej i omijaniem węzła przesiadkowego RZS).
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Dziś do godziny 11 po Ursusie jeździli ze mną autobusem ankieterzy pytający pasażerów o relację Ursus-Śródmieście. W zasadzie przepytywani byli wszyscy pasażerowie. Część ankieterów w tym samym czasie działała na przystankach Hermana, Ursus-Sanktuarium, Bełzy. Szkoda, że w ankiecie jedynie pytano o dojazd mieszkańców Niedźwiadka i Gołąbek do Śródmieścia.
-
Tak z innej beczki, Pl.Zawiszy - Skoroszewska linią 517 = przejazd Warszawa Ochota - Ursus SKMką + PKP Ursus - Skoroszewska autobusem. Ten sam czas przejazdu.
W sumie nic specjalnie nowego, ale ludziom przecież krew już się buzuje no bo jak to tak każą nam się przesiadać i to jeszcze do zawodnego pociągu!sportowiec134 pisze:Tak z innej beczki, Pl.Zawiszy - Skoroszewska linią 517 = przejazd Warszawa Ochota - Ursus SKMką + PKP Ursus - Skoroszewska autobusem. Ten sam czas przejazdu.
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
- fik
- Naczelne Chamidło
Szczyt B
517: czas oczekiwania 7 minut, czas jazdy 23 minut = 30 minut.
Pociąg: czas oczekiwania ~4 minuty, czas jazdy do Włoch (kto jedzie na Skorosze przez Ursus...) 10 minut, czas oczekiwania na 191 4 minuty, czas jazdy 7 minut, razem 25 minut.
517: czas oczekiwania 7 minut, czas jazdy 23 minut = 30 minut.
Pociąg: czas oczekiwania ~4 minuty, czas jazdy do Włoch (kto jedzie na Skorosze przez Ursus...) 10 minut, czas oczekiwania na 191 4 minuty, czas jazdy 7 minut, razem 25 minut.
Jeszcze czas na przesiadkę zgubiłeś.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- fik
- Naczelne Chamidło
OK, 120m do przejścia, 1 minuta więcej. Wyrównuje się z koniecznością przejścia przez światła z każdego generatora potoków do przystanku 517
W minutę większość pasażerów nie zdąży nawet wejść i wyjść z przejścia podziemnego.
Ano właśnie, 3 minuty na przejście spokojnym krokiem trzeba doliczyć. Schody są upierdliwe na ogół przy liczeniu czasu przesiadek.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43