Burdel, burdelem, ale powiedzmy sobie szczerze, że zmiana dotyczyłaby jednej twarzy - inni by na swoich stanowiskach niezmiennie zostali.hafilip84 pisze:Jedyny wybór jaki ja widziałem w tym referendum, to między dotychczasowym stanem rzeczy, a burdelem związanym z utrudnionym zarządzaniem miastem przez komisarza...
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Władze Warszawy - wybory, kandydaci itp.
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie wiem skąd to "wypraszanie" Piottrze.
Wszak to właśnie za rządów PiS powstało tyle doskonałych, bezpośrednich połączeń przez całe miasto z atrakcyjną częstotliwością co 19 czy tam 27 minut.
W końcu przeciež przesiadki są złe, a silne linie zbędne, nieprawdaż?
Wszak to właśnie za rządów PiS powstało tyle doskonałych, bezpośrednich połączeń przez całe miasto z atrakcyjną częstotliwością co 19 czy tam 27 minut.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Rzuciłbyś kilkoma przykładami? Bo ja wcale nie mam wrażenia, by w tak krótkim czasie tak wiele ich powstało. Przedtem też były...Glonojad pisze:właśnie za rządów PiS powstało tyle doskonałych, bezpośrednich połączeń przez całe miasto z atrakcyjną częstotliwością co 19 czy tam 27 minut.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Tutaj mogę przypomnieć, że za rządów PiS-u powstała wprawdzie niezbyt długa, ale jakże znacząca trasa tramwajowa (Nowe Bemowo - Broniewskiego)
. Natomiast za rządów PO - tylko ogryzek na Stare Świdry, a ZRID na ciąg dalszy trasy zostało wyrażone przez HGW dość późno (pewnie z powodu referendum, by się przypodobać).
Mam nadzieję, że przyszły samorząd będzie stosował bardziej odpowiednią strategię w staraniach o nowe trasy tramwajowe, by nie tylko prowadzić badania, ale też budować dużo tych tras
A II linia metra miała być gotowa już na Euro, a będzie gotowa 2 lata później.
Mam nadzieję, że przyszły samorząd będzie stosował bardziej odpowiednią strategię w staraniach o nowe trasy tramwajowe, by nie tylko prowadzić badania, ale też budować dużo tych tras
A II linia metra miała być gotowa już na Euro, a będzie gotowa 2 lata później.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na przykład (wg trasbusa):
01.08.2003: wydłużenie 107 na Ursynów , wydłużenie 143 na Natolin, wydłużenie 165 na Wilanowską, wydłużenie 195 na Natolin (OK, kawałeczek)
01.09.2003: wydłużenie 164 na Sadybę, wydłużenie 415 do Wesołej.
01.04.2004: przedłużenie 167 na Chomiki
19.07.2004: przedłużenie 152 (niech będzie, że to w ramach "porządkowania" bo niby 308 wyleciało)
01.10.2004: przedłużenie 402 do Śródmieścia
Same siekiery o krótkich, punktualnych trasach, nie?
01.08.2003: wydłużenie 107 na Ursynów , wydłużenie 143 na Natolin, wydłużenie 165 na Wilanowską, wydłużenie 195 na Natolin (OK, kawałeczek)
01.09.2003: wydłużenie 164 na Sadybę, wydłużenie 415 do Wesołej.
01.04.2004: przedłużenie 167 na Chomiki
19.07.2004: przedłużenie 152 (niech będzie, że to w ramach "porządkowania" bo niby 308 wyleciało)
01.10.2004: przedłużenie 402 do Śródmieścia
Same siekiery o krótkich, punktualnych trasach, nie?
Nikt nie obiecywał II linii metra na EURO po decyzji o powtórzeniu przetargu.michj pisze: A II linia metra miała być gotowa już na Euro, a będzie gotowa 2 lata później.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Prezydent miasta czy wojewoda wydaje ZRID?michj pisze:ZRID na ciąg dalszy trasy zostało wyrażone przez HGW
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Trzeba być bardzo naiwnym albo niezorientowanym by sądzić, ze w półtoramilionowej miejscowości osoba będąca prezydentem samodzielnie wszystkie pisma organu załatwia czy nawet podpisuje... Sensem posiadania urzędników jest jednak to, by - od czasu do czasu - coś jednak za Ciebie zrobili 
Od czegoś są faksymilkiGlonojad pisze:Trzeba być bardzo naiwnym albo niezorientowanym by sądzić, ze w półtoramilionowej miejscowości osoba będąca prezydentem samodzielnie wszystkie pisma organu załatwia czy nawet podpisuje...
Ja sobie wypraszam zaliczania mnie do pisiego elektoratu.Glonojad pisze:Nie wiem skąd to "wypraszanie" Piottrze.
ATSD prawdą niezaprzeczalną jest że SKMW, zwana żartobliwie w chwili jej powstania "Kaczokolejką" jest spuścizną po prezydenturze Lecha...
Doszliśmy w Polsce do stanu, że rozkład jazdy pociągów to jest coś,
co w istocie działania przypomina kalejdoskop, obracający się nie rzadziej niż cztery razy do roku,
w tym raz, w grudniu, z solidnym potrząśnięciem....
co w istocie działania przypomina kalejdoskop, obracający się nie rzadziej niż cztery razy do roku,
w tym raz, w grudniu, z solidnym potrząśnięciem....
Tyle, że trzeba było burdel tam posprzątać, żeby zaczęło to działać.Piottr pisze:ATSD prawdą niezaprzeczalną jest że SKMW, zwana żartobliwie w chwili jej powstania "Kaczokolejką" jest spuścizną po prezydenturze Lecha...
Przy tworzeniu SKM popełniono 1000 błędów, ale faktem jest, że już była, co dawało lepszy punkt wyjścia. Ale numery ze wspólnym biletem tamta ekipa kręciła żenujące.
O wiele latwiej buduje się organizację od początku niż sprząta burdel w istniejącej.MichalJ pisze:Przy tworzeniu SKM popełniono 1000 błędów, ale faktem jest, że już była, co dawało lepszy punkt wyjścia.
Zależy od wielkości burdelu.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!