Komunikacja w trakcie remontu Mostu Grota
Moderator: Wiliam
Dzisiaj rano jechałem mobilisowym 122 z Os. Górczewska i na wyświetlaczach i zewnętrznym, i wewnętrznym był niestety podany kraniec Barszczewska, czyli niezgodnie z komunikatem ZTM-u.
Pozdrawiam
Ale zgodnie z pierwotnymi założeniami i rozkładami.
Ale pasażer oczekuje, że informacja w pojeździe jest zgodna z rzeczywistością i w tym przypadku, jeśli trasa nie została skrócona, wyświetlacze winny być ponownie przeprogramowane na Gwiaździstą.
Pozdrawiam
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A skąd przewoźnik ma wziąć aktualne rozkłady, jak nawet na stronie Organizatora 122 jeździ na Barszczewską, czyli aktualnym rozkładem i wzorcem informacji pasażerskiej jest Barszczewska?
A tak poza tym: plakaty jakieś były? Cokolwiek, że 122 jednak jeździ na Gwiazdy? No i, psiamać, piktogramy i zapowiedzi podczas Euro dało się z dnia na dzień poprawiać i dopieszczać, a teraz nie daje się poprawić błędnego krańca. Ani w wozach, ani na stronie.
Ale czego ja wymagam, jak Organizatorowi pierdzielą się ulice Krzywickiego i Krzyckiego?
A tak poza tym: plakaty jakieś były? Cokolwiek, że 122 jednak jeździ na Gwiazdy? No i, psiamać, piktogramy i zapowiedzi podczas Euro dało się z dnia na dzień poprawiać i dopieszczać, a teraz nie daje się poprawić błędnego krańca. Ani w wozach, ani na stronie.
Ale czego ja wymagam, jak Organizatorowi pierdzielą się ulice Krzywickiego i Krzyckiego?
ZTM w zleceniu, w zapowiedzi utrudnień i w dzisiejszej [url=http://www.ztm.waw.pl/utrudnienia.php?c=539&i=1567&l=1]relacji LIVE[/url], wpis z godziny 10:45 pisze:159
w kierunku krańca EC SIEKIERKI: Od skrzyżowania Czerniakowska/Łazienkowska: Czerniakowska – al. Armii Ludowej – Wawelska – Krzywickiego – Raszyńska – Towarowa i dalej swoją trasą;
Były, że do odwołania/12.11 122 jeździ trasą podstawową. I wydaje mi się (nie dam sobie nic uciąć), że obok U12-1 jadącego na Barszczewską widziałem wczoraj też jakieś z Gwiaździstą na wyświetlaczach.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Było i tak, i tak, czyli raz "Barszczewska. Nowa trasa", a raz "Gwiaździsta". Na przystankach duże info, że skrócenie trasy obowiązuje od godz. 22 w piątek 8 listopada ("po komisji" - cokolwiek miałoby to znaczyć dla zwykłego śmiertelnika). Obok dwa rozkłady jazdy - jeden jeszcze z 1 listopada (dodatkowe kursy, zmieniona trasa na Powązkach), drugi "zwykły" z trasą do Gwiaździstej. A ludzie stoją i główkują, o co w tym wszystkim chodzi. Bo na pewno nie o to, żeby śledzić na bieżąco, co łaskawie ZTM wrzuca po dwóch dniach bałaganu na swoją stronę internetową.
ZTM już mógł po prostu pozostać przy tym objeździe, żeby zamieszania nie robić. Trudno, ze stratą dla pasażerów, ale to skrócenie trasy będzie chyba tyle miesięcy obowiązywało, że jeden weekend w jedną czy w drugą stronę nie ma większego znaczenia.
Z bazy Centralnego Rozkładu Jazdy dostępnej TYLKO dla przewoźników (na podstawie której przewoźnicy otrzymują zapłatę za wozokilometry).Szeregowy_Równoległy pisze:A skąd przewoźnik ma wziąć aktualne rozkłady,
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
To najpierw ktoś w tej bazie musiałby podmienić rozkład 122 z objazdowego na poprzedni podstawowy.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Skoro nie zmienił to nadal objazd lub SB.pawcio pisze:To najpierw ktoś w tej bazie musiałby podmienić rozkład 122 z objazdowego na poprzedni podstawowy.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
To akuratma sens. Gdyby miał napisane tylko "od godz. 22", to by oznaczało, że o 22:10 na mur-beton trasa jest skrócona. A jak ma napisane "po komisji", to już wie, że nie może być pewien, bo skąd ma wiedzieć, czy jest juz po komisji, czy po.osa pisze:Na przystankach duże info, że skrócenie trasy obowiązuje od godz. 22 w piątek 8 listopada ("po komisji" - cokolwiek miałoby to znaczyć dla zwykłego śmiertelnika).
I nie jest potem zawiedziony, jak coś pójdzie nie tak jak się spodziewał. Tak lepiej niż na PKP - bo tam jak ma napisane w rozkładzie "przyjazd 22:45", to równie dobrze może oznaczać 22:45, jak i 23:18 - jak ktoś nie wie, to jest zły. A jakby miał napisane "przyjazd 22:45 po komisji" to by już się tak nie złoscił, bo komisja to siła wyższa.
Popatrz, jaka franca!
Rozumiem, że zniknięcie komunikatu o utrzymaniu trasy podstawowej robi za komunikat o skróceniu?
Widocznie tak. Dziś już naprawdę ”Barszczewska - nowa trasa”. ZTM mógłby skorzystać z okazji i zmienić wreszcie nazwę tego przystanku, bo ul. Barszczewska to jakiś boczny, nieistotny kawałek równoległy do Potockiej, przy której ów przystanek się znajduje.
"Kępa Potocka" użyć, póki wolny.
Lepsza Kępa Potocka niż ogólnie nieZNANA Barszczewska.