Wypadki i awarie - 2013
Moderator: vernalisadonis
W #403 najpierw popsuł się pantograf, został zepchnięty przez #445, a dwie godziny później znowu się zepsuł i wtedy już przyjechał instruktor i pokierował #445 na Kijowską, gdzie utknął na około 10 minut.
W wagonie 403 w dniu dzisiejszym miała dwukrotnie miejsce (na pętli Al. Zieleniecka) awaria pantografu, a konkretniej linki służącej podnoszeniu i opuszczaniu odbieraka. Poza tym wagon miał problemy z oświetleniem przedziału pasażerskiego. Po godzinie 16 w porozumieniu z NR TW podjęto decyzję o zjeździe awaryjnym do R3. Do naprawienia usterki pantografu zadysponowano dyżurną załogę pogotowia sieciowego z R1.
1302 (133/2) Podmiana ok. 21:25 na 1809. Powodem było zagrzewanie się silnika i słabe ogrzewanie.
A186 M3/219 - Libero na 35 minutowych postojach na PKP Wawer troszkę przymarzał, więc chyba dlatego o 13 na podmianę się zjawił A072, który powinien od 13:41 zacząć jeździć na tej linii.
-
2232 7190 widziany ok. 13:25 na awaryjnych w asyście policji przy ZP Al.Solidarności Wileniak.
1860 M4/129 - awaria ok. godz. 17:35 na przystanku Ryżowa 02 Koło. Zerwały się paski Jako rezerwa od Koła włączył się 1049.
Sprawa jest o tyle fajna, że dowodzący akcją (strażak lub policjant) kazał podnieść wagon bez uprzedniego zablokowania przegubów śrubami rzymskimi. Dobrze, że nikomu więcej się nic nie stało, bo pojazd w tym stanie zachowuje się bardzo niestabilnie.adner pisze:http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 07934.html
Tramwaj runął, ciekawe kto zapłaci za naprawę. Bo chyba gwarancja nie obejmuje podrzucania i opuszczania?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
8229 704 wczoraj koło 16 blokował wraz z dwiema ciężarówkami całą zatoczkę przystanku TRAWIASTA w kierunku Wiatracznej. Pewnie chodziło o jakąś obcierkę. Miejsca dla podjeżdżających autobusów już nie było.
MotorMan
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
Jakies zdarzenie przy Centralnym. Swing na 24 blokuje przejazd na rondzie. Na pewno stoja w stronę palmy i chyba na Chałubińskiego.
A instruktorzy czy też obsługa dźwigu nie mogła wymusić zablokowania przegubów? Przecież to oni są specjalistami w tej dziedzinie i to ich powinno się słuchać, a nie na odwrót. Gdyby otrzymali inny jeszcze głupszy pomysł od dowodzącego tez by go wykonali? Bo jak dla mnie powinni powiedzieć, że to wbrew sztuce i spokojnie zrobić to tak jak należy.MisiekK pisze:Sprawa jest o tyle fajna, że dowodzący akcją (strażak lub policjant) kazał podnieść wagon bez uprzedniego zablokowania przegubów śrubami rzymskimi.
Kolizja na skrzyżowaniu al. Jana Pawła II i al. Jerozolimskich.
Po zderzeniu tramwaju z autem przy Dworcu Centralnym, stoją tramwaje w kierunku Żoliborza.
Po zderzeniu tramwaju z autem przy Dworcu Centralnym, stoją tramwaje w kierunku Żoliborza.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- Bastian
- Sułtan Maroka
2030+2031 na 2/10 skasowało osobówkę na wjeździe od strony południowej. Osobówka przetoczyła się tyłem na skos przez całą wyspę i zatrzymała się na dwóch innych samochodach. Kierowca na szczęście jechał sam - miejsce pasażera zostało gruntownie zmiażdżone. Tramwaje we wszystkich kierunkach stały po kilka minut, w kierunku północnym nieco dłużej - ok. 10 minut, po czym tramwaj zabrał pasażerów i pojechał na R-1.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
^^ mówimy o tym samym zdarzeniu z wczoraj ok 17? Ja przesiadalem sie z pociągu na tramwaj ale widziałem tylko 24 stojace na skrzyżowaniu. Nie jechal a mogł bo było czysto na Jerozolimskich w stronę praska.
No i ciemno juz się robiło.
No i ciemno juz się robiło.