Zmiany obsługowe - grudzień 2013
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Nie, z wypowiedzi alojza wynika to co Ci wcześniej napisałem.
To po co cytował wypowiedź Matrixa?
Błędne porównanie 160 do degradowanej linii 500, gdzie obie mają niewiele wspólnego.
Słoiki! Zabrać im autobus!ashir pisze:a jeszcze muszą się zmieścić ludzie z pociągu
Słoiki nie dojeżdżają codziennie do Warszawy tylko w niedzielę albo poniedziałek.bepe pisze:Słoiki! Zabrać im autobus!ashir pisze:a jeszcze muszą się zmieścić ludzie z pociągu
Co do 500 to faktycznie jest taka niezabieralna? Czytając temat "za ciasno żeby się dostać" tego nie widać. Słyszałem, że most Gdański i Słomińskiego oraz św. Wincentego są zakorkowane przez częściowe zamknięcie mostu Grota i ludzie uciekają do tramwajów.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- Matrix2441
Teraz może tak. Najbardziej obciążona jest chyba Jedynka, ale kiedy most jest w miarę przejezdny, to 500-tka jest naprawdę załadowana. Niedawno parę razy nią jechałem jakoś koło 6.10 i zarówno na Wincentego, jak i Starzyńskiego zapełnienie miała niezłe, a godzina była jeszcze dość wczesna, więc potem zapewne było dużo więcej pasażerów.Bernard pisze:Słyszałem, że most Gdański i Słomińskiego oraz św. Wincentego są zakorkowane przez częściowe zamknięcie mostu Grota i ludzie uciekają do tramwajów.
Co do zapełnienia 500. Codziennie przed 14 wsiadam na Starzyńskim w nią w kierunku Bródna. Od miesiąca nie udało mi się wejść głębiej niż wiatrołap. A z reguły muszę opierać się plecami o drzwi. A jak mówię są to okolice godziny 13:30-14
Tak jeszcze nawiązując do tej wypowiedzi - skoro nie ma "dawców" to po jaką cholerę się wzmacnia 512? Podobno oszczędności szukają...pawcio pisze:2. Macie maximum. Znajdźcie lepszych dawców na Stalowej. Na chwilę obecną już 7.
Bo, widać, uznano, że ważniejsze jest 512 niż 500.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
512 miało rano problem z zabieralnością.Domas pisze:Tak jeszcze nawiązując do tej wypowiedzi - skoro nie ma "dawców" to po jaką cholerę się wzmacnia 512? Podobno oszczędności szukają...
@pawcio, pokazuje to kolejne logiczne i rzeczowe posunięcia ZTM.
@ashir, jak wszystko z Młodzieńczej w kierunku dworca Wileńskiego.
@ashir, jak wszystko z Młodzieńczej w kierunku dworca Wileńskiego.
Zawsze mogą obciąć te dwie solówkowe całki na 500 i zostawić przeguby na całkach ze zmniejszoną częstotliwością.pawcio pisze:Bo, widać, uznano, że ważniejsze jest 512 niż 500.
Ale już około 20 nie ma wtyczek i dodatków i wtedy najciężej się dostać do gniotowatej 500-tki. Przegubów na całkach jest obecnie tylko 3 szt.
Albo i 5 sztuk.jgas pisze:Ale już około 20 nie ma wtyczek i dodatków i wtedy najciężej się dostać do gniotowatej 500-tki. Przegubów na całkach jest obecnie tylko 3 szt.
W sąsiednim wątku próbowałeś mi udowodnić, że na przykład 1/500 jest przegubowe, bo tak mówią papiery. Niestety, obecnie codziennie jeździ na tym solówka, tak samo na sześciu innych rozkładowych brygadach - taka jest rzeczywistość.
A więcej przegubów na linii 500 ma być od 7 stycznia - info z ZTM.
A więcej przegubów na linii 500 ma być od 7 stycznia - info z ZTM.