Szok czy nie, koszty są minimalne. A przy linii co 30 minut to będzie tylko i wyłącznie kreska na mapie, bo funkcjonalność pozostanie zerowa.
osa pisze:Choć wielu dyskutantów widzi na końcówce Mokrego Ługu linię 153, to przynajmniej część przyznaje, że częstotliwość co 10 min jest tam zbędna, czyli trochę wychodzi tu na moje.
Ani trochę nie wychodzi na Twoje, bo zauważyłem, że owej większosci bliżej do częstotliwości 10 minut, niż 30 minut.
osa pisze:Jeśli szkoła czy kościół są na trasie 153 a nie 115 (choć wydaje mi się, że inna szkoła znajduje się w okolicach bramy AON), to rzeczywiście skłaniałbym się do tego, żeby przedłużyć co drugi kurs 153.
Nawet jeśli, to na ogół szybciej wyjdzie 153 + przesiadka (czas przejazdu = czas podróży + czas oczekiwania). Jakoś niespecjalni widzę, że uczniowie czekają na nieprzewidywalne i rzadkie 115, jak pieszo dojdą szybciej...
osa pisze:Docelowo ma być też stacja PKP przy obecnej pętli Mokry Ług.
Czekałem, aż ktoś z tym wyskoczy.

Bo widzisz, tak się składa, że tam będzie kilka pociągów dziennie, więc owy p.o. będzie tylko ładnie wyglądał na mapach, a funkcjonalność będzie miał zerową. Wystarczy zerknąć, ile obecnie tam jeździ osobowych.