Komunikacja w Rembertowie
Moderator: Wiliam
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
138 z Bokserskiej przez wszystko do Rembertowa? Ale bym to jeździł. Proszę dwa, jeszcze dla kolegi 
Około 85 minut w jedną stronę i przez największe korki w mieście? No fuckin' way..
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ja nie mówię, że to ma sens. Ja mówię, że ja bym takie coś chciał na stałe 
-
Stary Pingwin
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Koniecznie przez Żwirki i Wigury!
-
Stary Pingwin
I może frytki do tego?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Podobnie jak już zostało zauważone, do 138 jestem sceptyczny. Ale przedłużone 338 (i przerobione na linię 2xx) - czemu nie, szczególnie po otwarciu metra?Konrix pisze:Ostatnio wrzuciła mi się w oczy petycja na jednym z portali społecznościowym o połączenie Rembertowa z Dw. Wileńskim przez Utratę. Proponowane jest przedłużenie 138 w co szczerzę wątpię.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Jestem dość przeciwny. W dobie cięć i niedoborów budżetowych wolę oszczędzać na nie-niezbędnym nowym połączeniu, niż na cięciu połączeń istniejących (czy choćby wzmocnieniu 138).
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Prędzej bym wysłał kieszeniowo 325 do Utraty.
Z tego co wiem , to zależy na połączeniu Rembertowa z nową stacją metra. Więc kieszeniowe wysyłanie 325 moim zdaniem nie ma sensu.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Połączenie Rembertowa z nową stacją Stadion będzie znakomite. Nie bredźmy...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Wiem jak to brzmi po ostatnich dniach, ale Rembertów to trzeba pakować do kolei a nie robić dowozówkę do metra jadącą przez 5 czy ileś kilometrów przez zupełne pustkowia. Jak co do czego to z tej dowozówki wyląduje się o przystanek czy dwa od stacji SKM. Bez sensu.

Na zakazie skrętu w lewo? Czy jak? Bo tam tabliczka "Nie dotyczy ZTM" nie wchodzi, jak dla mnie, w grę.Domas pisze:Prędzej bym wysłał kieszeniowo 325 do Utraty.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Tam nic nie wchodzi w grę. Jedno z bardziej posranych skrzyżowań w tym mieście. A jak ustawi się WRD i wszyscy zaczynają jeździć przepisowo, to dopiero robi się bajzel.