A gdzie ja wyrazalem zdziwienie? Upewnic sie nie mozna?ashir pisze:To chyba nie jest dziwne, jak Wola ma tę linię?Pablo-waw pisze:Delfin na 10?
Co nie zmienia faktu, ze awaria to nie byla. Cud, ze nikomu nic sie nie stalo.
Moderator: vernalisadonis
A gdzie ja wyrazalem zdziwienie? Upewnic sie nie mozna?ashir pisze:To chyba nie jest dziwne, jak Wola ma tę linię?Pablo-waw pisze:Delfin na 10?
A tak się spytam. Rowerzysta może jechać buspasem? Czy raczej powinien jechać środkowym?Autobus linii 504 i rowerzysta jechali buspasem w kierunku Marszałkowskiej
Kierujący autobusem może jechać drogą dla rowerów?vernalisadonis pisze:Rowerzysta może jechać buspasem?
ja wiem jedno że odpowiednie służby powinny w nauczyć kierowców autobusów czytać znaki ze zrozumieniem w tego typu miejscachvernalisadonis pisze:Nie
Odpowiednie służby powinni się zająć rowerzystami, bo w centrum ale i nie tylko widzę, że to jest nagminnie łamane.
Po dostwawch Solbusów, Neoplany same chcą się eliminować z ruchu. Jak podaje TVN Warszawa, przyczną prawdopodobnie była awaria hamulców.Pawel_ pisze:O losie. Znowu Kleszczowa?
linkGazeta Stołeczna pisze: Kierowca po wypadku: Nie zadziałały hamulce
Jak mogło dojść tego wypadku na ul. Emilii Plater? Według kierowcy zawiodły hamulce.
- Autobus wyjeżdżał z pętli na Dworcu Centralnym. Według kierowcy nie zadziałały hamulce. Na stacji diagnostycznej autobus będzie teraz dokładnie sprawdzany - mówi Adam Stawicki, rzecznik Miejskich Zakładów Autobusowych. Dodaje, że był to 16-letni neoplan. - Miał ważne badania techniczne, które obowiązywały do maja. Wykonano je w listopadzie. Do tej pory autobus nie miał żadnej większej awarii technicznej. Zdarzały mu się tylko drobne usterki, np. wyświetlaczy - dodaje.
Według Stawickiego trzy poszkodowane to obywatelki Stanów Zjednoczonych.