Nie ma. Zresztą tylko Ikarusy były wysokopodłogowe i przegubowe.Oktixerek7x pisze:A może są jakieś inne wysokopodłogowe autobusy najlepiej przegubowe?
Warszawa - Zwiedzenie miasta miejskim autobusem.
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Dokładniej mówiąc autobusy niskopodłogowe - trochę wysokopodłogowych pojazdów jeszcze jest i prędko się to nie zmieni.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
-
Oktixerek7x
Czyli jeśli dobrze zrozumiałem powyższą wypowiedź to było to symboliczne pożegnanie i powoli będą one kasowane, ale jeszcze liniowo trochę pojeżdżą?
Ja rozumiem, że tabor wysokopodłogowy jest wyłącznie na stanie historycznym MZA i KMKM.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Pożegnanie Ikarusów będzie w sylwestra a obecnie najstarszymi wozami są jelcze m121m oraz neoplany.
Nie, od grudnia już po mieście nie jeżdżą liniowo autobusy wysokopodłogowe. Teraz przez miesiąc stoją bezczynnie, w Sylwestra wyjadą wieczorem na miasto, a później mają być sprzedawane.Oktixerek7x pisze:Czyli jeśli dobrze zrozumiałem powyższą wypowiedź to było to symboliczne pożegnanie i powoli będą one kasowane, ale jeszcze liniowo trochę pojeżdżą?
-
Oktixerek7x
Wszystko rozumiem.
Dziękuję.
Jeszcze jedno pytanie - czy w Solarisach są głosowe zapowiedzi przystanków. Jechałem U18 (wyglądał na nową dostawę) i nic nie było?
Dziękuję.
Jeszcze jedno pytanie - czy w Solarisach są głosowe zapowiedzi przystanków. Jechałem U18 (wyglądał na nową dostawę) i nic nie było?
Tak, we wszystkich SU8.6, SU10 (poza tymi 4 sztukami z Mobilisu będącymi na rezerwie), SU12 i SU18 są już zapowiedzi głosowe przystanków. Tylko SU15 ich nie mają. Zazwyczaj działają, ale czasem są wyciszone.Oktixerek7x pisze:Jeszcze jedno pytanie - czy w Solarisach są głosowe zapowiedzi przystanków. Jechałem U18 (wyglądał na nową dostawę) i nic nie było?
-
Oktixerek7x
Witam ponownie.
W czasie ferii, na początku lutego br. pojechał em ponownie do Warszawy i... wybieram się jeszcze raz - tym razem jednak zamiast zwiedzać architekturę, parki itp... zamierzam zwiedzić kolej aglomeracji Warszawskiej. I tu mam do was prośbę - czy można "objechać" Warszawę pociągiem?
Czy moglibyście podać mi połączenia. Tylko pociągi osobowe Kolei Mazowieckich (jadę na bilecie PR "Turystyczny")? Wyruszam w niedzielę.
Na Dworczec Śródmieście (PKP) podjadę pociągiem rel. Łowicz - Warszawa (KM) o godz. 12.11. Wracam tym samym pociągiem o 14.01 (mam więc 1h i 50 minut czasu).
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
PS. Czy ZTM zarządza KM, czy wspólny bilet Autobus+Kolej jest tylko współpracą pomiędzy dwoma niepowiązanymi zarządami?
W czasie ferii, na początku lutego br. pojechał em ponownie do Warszawy i... wybieram się jeszcze raz - tym razem jednak zamiast zwiedzać architekturę, parki itp... zamierzam zwiedzić kolej aglomeracji Warszawskiej. I tu mam do was prośbę - czy można "objechać" Warszawę pociągiem?
Czy moglibyście podać mi połączenia. Tylko pociągi osobowe Kolei Mazowieckich (jadę na bilecie PR "Turystyczny")? Wyruszam w niedzielę.
Na Dworczec Śródmieście (PKP) podjadę pociągiem rel. Łowicz - Warszawa (KM) o godz. 12.11. Wracam tym samym pociągiem o 14.01 (mam więc 1h i 50 minut czasu).
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
PS. Czy ZTM zarządza KM, czy wspólny bilet Autobus+Kolej jest tylko współpracą pomiędzy dwoma niepowiązanymi zarządami?
Współpracą, więcej do powiedzenia ma przy SKM.Oktixerek7x pisze:PS. Czy ZTM zarządza KM, czy wspólny bilet Autobus+Kolej jest tylko współpracą pomiędzy dwoma niepowiązanymi zarządami?
-
Oktixerek7x
O holender, rzeczywiście - masz rację.
Ale to nic - pojadę za miesiąc IR i zakupię dobówkę ZTM-u (bo z tego co wyczytałem na stronie KM honorują oni w/w bilet w swoich pociągach, a także w WKD, tak?)
Także moje pytanie jest cały czas aktualne. Zmienia się tylko dzień - na DP no i mam na ten cel aż 8 godzin (oczywiście nie muszę całego tego czasu wykorzystywać na pociągi). Bilet kupię na I strefę. Startuje z DwC (jeżeli to problem (na bilkomie widzę, że z DwC jeżdżą głównie dalekobieżne) to mogę dojechać autobusem na Śródmieście (PKP).
Z góry dziękuję za pomoc i Pozdrawiam.
Ale to nic - pojadę za miesiąc IR i zakupię dobówkę ZTM-u (bo z tego co wyczytałem na stronie KM honorują oni w/w bilet w swoich pociągach, a także w WKD, tak?)
Także moje pytanie jest cały czas aktualne. Zmienia się tylko dzień - na DP no i mam na ten cel aż 8 godzin (oczywiście nie muszę całego tego czasu wykorzystywać na pociągi). Bilet kupię na I strefę. Startuje z DwC (jeżeli to problem (na bilkomie widzę, że z DwC jeżdżą głównie dalekobieżne) to mogę dojechać autobusem na Śródmieście (PKP).
Z góry dziękuję za pomoc i Pozdrawiam.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Nie musisz dojeżdżać autobusem z Centralnego na Śródmieście, to jest praktycznie przejście na drugą stronę ulicy Emilii Plater.
- Solaris U10
Żeby przemieścić się z Centralnego na Śródmieście wystarczy zejść (i wejść) po schodach, nie trzeba autobusem jechać.
-
Oktixerek7x
A to dobrze.
Chociaż i tak muszę aktywować bilet, a wolę to zrobić w kasowniku niż (tak jak piszą na stronie KM) lecieć do kierownika pociągu.
Chociaż i tak muszę aktywować bilet, a wolę to zrobić w kasowniku niż (tak jak piszą na stronie KM) lecieć do kierownika pociągu.