Modernizacja trasy Warszawa - Łódź
Moderator: JacekM
Przyuważyłem jakiś pociąg otablicowany Łowicz-Warszawa. To jeden z tych nowych pospiechów? W składzie miał bonanzę, skąd oni ją wytrzasnęli?
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
Na moście Gdańskim. Ze 2 dni temu, jechał na lewą stronę, 2 składy szczepione, drugi był z Łodzi.Fikander pisze:Szczelam, że z Torunia. Jak Łowicz - Warszawa, to PR Bydgoszcz za niego odpowiada.piotram pisze:W składzie miał bonanzę, skąd oni ją wytrzasnęli?
[ Dodano: 2006-09-16, 18:32 ]
(BTW, gdzie i kiedy to widziałeś?)
Jak jechałem do Łodzi w końcu sierpnia, to myślałem, że te ok. 120 minut to standardowy czas podróży na tej trasie (notabene przerażająco długi). Ale teraz sobie przypominam, że roboty ziemne już były wówczas prowadzone i to pewnie miało już wpływ na czas przejazdu A więc mam pytanie, ile ów czas wynosił przed rozpoczęciem prac? Chodzi mi o oszacowanie planowaneg docelowego procentowego skrócenia czasu podróży na trasie Warszawa - Łódź w świetle kosztu całej inwestycji
PS Wczoraj rozkoszowałem się pekapem całe 2 godziny i 40 minut na tej trasie
PS Wczoraj rozkoszowałem się pekapem całe 2 godziny i 40 minut na tej trasie
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Normalnie jadą ok. półtorej godziny. Nie pamiętam dokładnie bo dośc dawno nie korzystałem z tej trasy, aczkolwiek dawniej zdarzało mi się to dośc często.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- fik
- Naczelne Chamidło
Bo tak w sumie jest. Czasy przejazdu Warszawa Centralna - Łódź Fabryczna w różnych rozkładach...Dennis pisze:ok. 120 minut to standardowy czas podróży na tej trasie
05/06 2:08
04/05 1:56
03/04 1:50
02 1:40
99/00 1:39
93 1:45
76/77 1:49
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Czyli dobrze pamiętałem, ze Zachodniej do Widzewa wyjdzie jakieś 1:30.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- fik
- Naczelne Chamidło
Pytanie tylko, co i kiedy z tego wyjdzie...Dennis pisze:Czyli zakładane jest jakieś 40% zysku w czasie przejazdu po modernizacji trasy. Nieźle
BTW, z podanych przeze mnie czasów jasno wynika, KIEDY zaczęło się psuć... gdyby pięć lat temu nie robić modernizacji, a zwykły remont, jechalibyśmy dziś 1:30-1:40, bez bolesnych, paromiesięcznych, zmian w organizacji ruchu... no ale lepiej było pchać kasę w E30 w stronę Terespola, gdzie mamy 160, z którego i tak nic nie korzysta...
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
E20Fikander pisze:w E30 w stronę Terespola
Z rozkopanym Mińskiem Mazowieckim od pół roku, bo zapomniało im się przejścia podziemnego wybudować...
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
Właściwie przejście zostało zbudowane w ramach modernizacji, ale władze miasta i samo PKP zaczęły myśleć o jego budowie jużą po zakońćzeniu moderny na odcinku do Mińska i pod koniec moderny do siedlec. Teraz dopiero przystąpili do działania. Dobrze, że chociaż pod kasę unijną się załapali...bohun pisze:E20Fikander pisze:w E30 w stronę Terespola
Z rozkopanym Mińskiem Mazowieckim od pół roku, bo zapomniało im się przejścia podziemnego wybudować...