Punkty Obsługi Pasażerów
Moderator: JacekM
- MeWa
- Cukiereczek
Punkty Obsługi Pasażerów
Nie było takiego (chyba) tematu, więc zacznijmy od dobrej informacji
Będzie nowy POP na stacji Służew
http://www.rynek-kolejowy.pl/35448/ZTM_ ... metrze.htm
Będzie nowy POP na stacji Służew
http://www.rynek-kolejowy.pl/35448/ZTM_ ... metrze.htm
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Co się popsuło w POPie na Młocinach, że funduje mu się tak długi przymusowy urlop?
ZTM pisze:Punkt Obsługi Pasażerów przy stacji metra Młociny – z przyczyn technicznych – jest nieczynny od 4 sierpnia, od godziny 16.00 br. Otwarcie punktu jest planowane na 18 sierpnia, jednak termin ten może ulec zmianie.
Od 4 sierpnia, od godzinie 16.00 Punkt Obsługi Pasażerów Młociny jest nieczynny. Wznowienie działalności punktu jest planowane na 18 sierpnia, z zastrzeżeniem, że czas jego zamknięcia może się wydłużyć.
Najbliższe czynne Punkty Obsługi Pasażerów znajdują się na stacjach metra Marymont i Plac Wilsona. W związku z awaryjnym zamknięciem punktu na Młocinach, zostały wydłużone godziny pracy Punktu Obsługi Pasażerów Marymont. Będzie on do dyspozycji pasażerów w godzinach 7.00-20.00. W sobotę punkt jest czynny w godz. 9:30-16:30.
Spersonalizowane karty miejskie oraz hologramy z wniosków internetowych dostępne są w POP Marymont.
Przepraszamy za niedogodności.
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
Jedyna osoba z kluczem/hasłem wyjechała na 2 tygodnie na urlop?
Chyba już wiem, skąd bierze się taka spektakularna ilość twoich postów...
? Powiedz, niech się dowiem. (Ale przecież rekordzistą nie jestem.)
No to co z tym POP-em na Młocinach, bo odchodzimy od meritum? Szambo zapewne nie wybiło; Sanepid też raczej nie siadł na tym; wirusa Ebola jeszcze w Najjaśniejszej nie ma, by miejsca odizolowywać.
Zatem co? Co to znaczy awaryjne zamknięcie na co najmniej dwa tygodnie
Zatem co? Co to znaczy awaryjne zamknięcie na co najmniej dwa tygodnie
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
No mówię: pani Kazia zamknęła i pojechała na wczasy do Międzywodzia.
I wcale tego nie uważam za kompletną bzdurę.
I wcale tego nie uważam za kompletną bzdurę.
Otóż: nie, to nie to.
Michale, nie ty będziesz decydował co i kiedy mam mówić.
Obstawiałeś wersję z wakacjami - wyprowadziłem cię z błędu.
Obstawiałeś wersję z wakacjami - wyprowadziłem cię z błędu.
-
Ostatnio te popy padają jak muchy ale to wina grzebania przy kodach. Witek mówił ze od nowego roku dziwne ze od lipca nie zaczęli nowych kontraktów kodować nowymi kodami. Albo zaczną 1.10 jak uda im aktualizacje wszędzie wgrać albo od stycznia jak Witek sugerował.
Ruszył kolejny, 19. już, Punkt Obsługi Pasażerów ZTM. Tym razem na (nowym) Dworcu Zachodnim:
http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=1565&c=100&l=1
Tematem do dyskusji jest całkowite podporządkowanie wyglądu POP ZTM do sąsiednich kas kolejowych. Podobny przypadek będzie na Centralnym - z tym, że tam nie będzie się wiele różnił od sąsiednich punktów handlowych...
http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=1565&c=100&l=1
Tematem do dyskusji jest całkowite podporządkowanie wyglądu POP ZTM do sąsiednich kas kolejowych. Podobny przypadek będzie na Centralnym - z tym, że tam nie będzie się wiele różnił od sąsiednich punktów handlowych...
Ciężko o tym dyskutować, gdy z niezrozumiałych przyczyn miasto odchodzi od identyfikacji wizualnej ZTM-u jako takiego. W takim wypadku nie ma możliwości pilnować identyfikacji POP-ów, bo nie wiadomo jak miałaby ona wyglądać.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Ale czy na pewno musi wyglądać (prawie) identycznie jak kasa kolejowa?
Nawiasem mówiąc miasto całkowicie nie odchodzi od dot. identyfikacji - logo to przecież nie wszystko...
Nawiasem mówiąc miasto całkowicie nie odchodzi od dot. identyfikacji - logo to przecież nie wszystko...